Sommerhuse i Søndervig

Sommerhus i Søndervig

Med Vesterhavet på den ene side og Ringkøbing fjord på den anden ligger Søndervig, der har en lang historie bag sig som badeby. Siden 1800-tallet har feriegæster valfartet til byen for at dyppe sig i Vesterhavet og hygge sig på de gamle badehoteller. Men selvom Søndervig efterhånden har en del år på bagen, er der stadig masser af liv i byen. Her er alt, hvad der skal til for at være en attraktiv feriedestination. Her er gode spisesteder, et godt handelsliv, og masser af aktiviteter, hvad enten I har lyst til at bowle, bade i havet eller i  vandland, spille golf eller padel-tennis, vandre, cykle eller ride.  

Ringkøbing Fjord er et af de bedst kendte windsurfing-områder i Danmark. De lavvandede områder gør det sjovt at lære at surfe. Der er gode fiskemuligheder fra kysten, på havet og i fiskeparken Klegod Ørredsø

Og er mulighederne i Søndervig ikke store nok, er der ikke langt ind til Ringkøbing, der udover at være en smuk, gammel by også har rigtig mange gode butikker og nogle fine restauranter.

Søndervig strand og natur

Den brede, hvide sandstrand er en af årsagerne til, at Søndervig er én af Danmarks mest besøgte badebyer.

Det er ganske få steder i Danmark, man kan opleve en så særpræget natur som omkring Søndervig. Hele vejen langs Holmsland Klit er der vand på begge sider og fredede klitarealer. Der er en 14 km lang cykelsti fra Søndervig til Hvide Sande, der ligger midt på Holmsland Klit.

Udflugter nær Søndervig

Det er oplagt at besøge Lyngvig Fyr, der ligger syd for Søndervig. Det blev bygget i 1906, og er Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker.

Fyret er bygget på toppen af 17 meter høj klit og er i sig selv 38 meter højt. Der er 159 trin til udsigtsbalkonen, foruden de 69 trin fra foden af klitten.  For nylig havde fyret en hovedrolle i kriminalserien ”Hvide Sande”, som udover i Danmark blev vist i en række europæiske lande.

Nabobyen mod syd, Hvide Sande, er en aktiv og driftig fiskeri- og værftsby, der lægger havn til en af Danmarks største fiskerflåder.  Hvide Sande er vokset op omkring det store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, der blev bygget i begyndelsen af 1930’erne.

Ved herregården Nørre Vosborg nær Ulfborg ligger et offentligt tilgængeligt herregårdsanlæg samt flere vandreruter ved å, fjord og skov. Indenfor på herregården er der en restaurant samt vekslende kulturelle arrangementer.

Forfatteren Kaj Munks præstegård, der i dag er museum, ligger lidt udenfor Vedersø, hvor han var præst.

Attraktioner nær Søndervig

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.