Sommerhuse i Harboør

Sommerhus Harboøre 

Sommerhusene i ferieområdet ved Harboøre ligger fredeligt lige bag Vesterhavets høje klitter. Der er ikke langt ind til byen Harboøre, som ligger i området mellem Harboøre Tange og det mere bakkede område mod sydøst. Der er er mulighed for indkøb af dagligvarer i byen, ligesom der er flere spisesteder.  

Ved Vesterhavet er der en stribe moler og bølgebrydere, hvorfra det er godt at fiske. Ellers indbyder området til udendørs aktiviteter i den imponerende natur, og der er gode muligheder for at gå eller cykle i området. På strandene er drage- og modelflyvning en af de populære aktiviteter. 

Harboøre strand og natur 

Langs Vesterhavet ligger der lange, hvide sandstrande. De nærmeste er strandene i Vrist (4 km), Vejlby (7 km) og Thyborøn (9 km). Alle er det strande med sandbund, klitter   

Naturen omkring Harboøre er ren, rå og uspoleret. Ud mod Vesterhavet opleves naturen som barsk, mens den er mere mild ved de frodige strandenge ud mod Limfjorden. 

Lige nord for Harboøre ligger to store lavvandede lagunesøer. Den nordligste hedder Thyborøn Fjord og den sydlige hedder Harboøre Fjord. De to laguner er et vigtigt yngleområde for en række vandfugle.  

Udflugter nær Harboøre 

En hyggelig oplevelse er det at tage en tur med toget. Harboøre er en station på den kendte rute mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn. Og man kan passende tage toget til Thyborøn, der har flere spændende oplevelser i ærmet. Eller man kan tage cyklen og køre på cykelstien, der er anlagt, hvor jernbanen mellem de to byer tidligere løb.  

Et af de bedst kendte huse i Thyborøn er Sneglehuset, der udendørs er dekoreret med tusindvis af sneglehuse og muslingeskaller. Indvendigt er der en stor udstilling af sneglehuse og flaskeskibe. 

Der er adskillige bunkere på stranden ved Thyborøn by, og langs stranden mod syd ligger de som perler på en snor. Den største koncentration af bunkere langs hele Atlantvolden ligger lige syd for Thyborøn. 

De nærmeste større byer er Lemvig og Struer ved Limfjorden samt handels- og kulturbyen Holstebro inde i landet.  Nord for fjorden ligger den charmerende hovedstad i Thy, Thisted, der også er et besøg værd. 

Attraktioner nær Harboøre 

JyllandsAkvariet 

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret 

Sea War Museum Jutland 

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916. 

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

Jesperhus 

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland. 

Hjerl Hede 

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende. 

Legoland 

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.