Sommerhuse i Vilslev

Sommerhus i Vilslev

Vilslev er en idyllisk, gammel landsby i Sønderjylland, som har bevaret sin charme og flere af sine oprindelige bygninger. Blandt andet indeholder byen en smuk tufstenskirke med en malerisk beliggenhed på kanten af marsken, en imponerende præstegård i senklassicistisk stil samt flere andre, særegne og velholdte gårde og bygninger.
Kongeåen slynger sig gennem Vilslev, som er beliggende 4 km fra Vadehavskysten, 8 km nord for Ribe og 22 km syd for Esbjerg. Vest for Vilslev ligger det lille højdedrag Herredsbjerget (8 m.o.h.), og her er der fundet bebyggelser og grave fra jernalderen. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Vilslev.


Strande og natur nær Vilslev

Vadehavet ligger ud for Vilslev og er ikke velegnet til badning, men ønsker I at opleve Vestkystens store, brede, hvide sandstrande, så tag turen til Rømø, hvor Lakolk Strand, en af Europas smukkeste og bredeste sandstrande, er beliggende (49 km).
Den smukke Kongeå snor sig gennem Vilslev, og naturen omkring landsbyen er præget af grønne, naturskønne ådalslands- og marsklandskaber samt sandet hedeslette. Ved Jedsted Mølle er Kongeåen omgivet af skov med et rigt fugleliv. Mellem Vilslev og Vadehavet ligger en 2 km bred og meget flad zone med marsk- og hedelandskaber.

Aktiviteter ved Vilslev

De naturskønne ådalsområder indbyder til vandre- og cykelture. Lystfiskere kan prøve lykke i Kongeåen ved Jedsted Mølle (2 km), ved kysten, på havet eller i en af områdets Put & Take fiskesøer. Golfspillere kan eventuelt teste Ribe Golf Klubs 18-hullers bane (16 km) eller afprøve Myrtuebanen og Marbækbanen hos Esbjerg Golf Klub (37 km).

Attraktioner nær Vilslev

Besøg Ribe, Danmarks ældste by, hvor de gamle, smukke huse sætter en stemningsfuld ramme. Foruden et godt byliv, byder Ribe blandt andet på Ribe Domkirke, Ribe VikingeCenter, Ribe Kunstmuseum og Minidyrehaven Ribelund (8 km).
I Glad Zoo ved Lintrup kan I opleve alligatorer, krybdyr, aber og fugle i blomstrende omgivelser (22 km). I Vestjyllands hovedstad Esbjerg finder I et levende handels- og kulturliv samt et utal af museet og seværdigheder, fx Esbjerg Kunstmuseum og Fiskeri- og Søfartsmuseet (22 km). Fra Esbjerg kan I sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd.

Udflugtsmål i nærheden af Vilslev

Besøg Rømø med Europas bredeste sandstrand med dejligt badevand samt Vadehavets storslåede og uforstyrrede natur og dyreliv (45 km). Legoland er bygget af 50 mio. byggeklodser. Mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser (66 km). Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal (86 km).