Destination

Vilslev

Sommerhusudlejning i Vilslev - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vilslev, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Den hyggelige og kulturhistoriske landsby Vilslev i Sønderjylland er omgivet af pittoresk ådal

Generel

Vilslev er en idyllisk, gammel landsby i Sønderjylland, som har formået at bevare sin charme og flere af sine oprindelige bygninger. Blandt andet indeholder byen en smuk tufstenskirke med en malerisk og dramatisk beliggenhed på kanten af marsken, en imponerende præstegård i senklassicistisk stil samt flere andre, særegne og velholdte gårde og bygninger. Kongeåen slynger sig gennem Vilslev, som er beliggende 4 km fra Vadehavskysten, 8 km nord for Ribe og 22 km syd for Esbjerg. Vest for Vilslev ligger det lille højdedrag Herredsbjerget (8 m.o.h.), og her er der fundet bebyggelser og grave fra jernalderen. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Vilslev.

Strande

Vadehavet ligger ud for Vilslev og er ikke velegnet til badning, men ønsker I at opleve Vestkystens store, brede, hvide sandstrande, så tag turen til Rømø, hvor Lakolk Strand, en af Europas smukkeste og bredeste sandstrande, er beliggende (49 km).

Natur

Den smukke Kongeå snor sig gennem Vilslev, og naturen omkring landsbyen er præget af grønne, naturskønne ådalslands- og marsklandskaber samt sandet hedeslette. Ved Jedsted Mølle er Kongeåen omgivet af skov med et rigt fugleliv. Mellem Vilslev og Vadehavet ligger en 2 km bred og meget flad zone med marsk- og hedelandskaber.

Aktiviteter

De naturskønne ådalsområder indbyder til vandre- og cykelture. Lystfiskere kan prøve lykke i Kongeåen ved Jedsted Mølle (2 km), ved kysten, på havet eller i en af områdets Put & Take fiskesøer. Golfspillere kan eventuelt teste Ribe Golf Klubs 18-hullers bane (16 km) eller afprøve Myrtuebanen og Marbækbanen hos Esbjerg Golf Klub (37 km).

Attraktioner

Besøg Ribe, Danmarks ældste by, som med sine gamle, smukke kulisser skaber en charmerende stemning. Foruden stemningsfuldt byliv, byder Ribe blandt andet på Ribe Domkirke, Museets Ribes Vikinger, Ribe VikingeCenter, Ribe Kunstmuseum og Minidyrehaven Ribelund (8 km). I Safari Zoo Park ved Lindtrup kan I opleve alligatorer, krybdyr, aber og fugle i blomstrende omgivelser (22 km). I Vestjyllands hovedstad Esbjerg finder I et levende handels- og kulturliv samt et utal af museet og seværdigheder, fx Esbjerg Kunstmuseum og Fiskeri- og Søfartsmuseet (22 km). Fra Esbjerg kan I sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd.

Udflugtsmål

Bevæg jer ind i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret rummer blandt andet et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange (32 km). Besøg Rømø med Europas bredeste sandstrand med dejligt badevand samt Vadehavets storslåede og uforstyrrede natur og dyreliv (45 km). LEGOLAND® er bygget af 50 mio. byggeklodser. Mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser! ’Den sjoveste legeplads for hele familien’ byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (66 km). Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal (86 km).
Sommerhuse i Vilslev