Sommerhuse i Højer

Sommerhus Højer

Højer ligger naturskønt i et område med fladt marskland tæt på Tønder, Rømø og grænsen til Tyskland. Højer ligger godt i forhold til udflugter i grænselandet, hvor der er rigtig meget at se på både når det gælder natur, historie og kultur. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Højer, ligesom her findes et par spisesteder.

I Højer er der flere kunsthåndværkere, ligesom Højer Pølser er et navn, der er kendt i hele Danmark. Fra toppen af det nedlagte Højer Vandtårn er der en fremragende udsigt over marsken og over Vadehavet.  Nordeuropas højeste hollændermølle, Højer Mølle fra 1857, er i dag indrettet som museum, der både fortæller historien om livet i Tøndermarsken samt selve møllens historie.

Sluserne ved Højer og det fremskudte dige beskytter hele Tøndermarskens 12.000 hektar mod oversvømmelse. Den gamle sluse blev bygget i 1861, mens den nye sluse - Vidåslusen – stod færdig i 1981.

Området omkring Højer er velegnet til vandre- eller cykelture. Der er gode muligheder for lystfiskere langs kysten eller i områdets søer og åer. Golfspillere har adskillige baner at vælge mellem.

Højer strand og natur

De bedste strande nær Højer ligger på Rømø, hvor biler er velkomne på stranden. Den 15 km lange Lakolk Strand ligger på vestsiden af Rømø. Stranden er ualmindelig bred, så der er rig mulighed for at være aktiv med kittebuggykørsel, drageflyvning eller windsurfing.

Den nærmeste strand ligger ved Emmerlev Klev. Det er en børnevenlig strand med sandbund og lavt vand

Vadehavet mod vest er et af verdens vigtigste vådområder, og det er optaget på Unescos verdensarvsliste på linje med den kinesiske mur og pyramiderne. Hvert år passerer over 10 millioner fugle forbi Vadehavet, ligesom man i Vadehavet finder landets største bestand af spættet sæl.

Bag digerne kan man opleve svaner, gæs og viber. Forår og efterår kan man være heldig at overvære fænomenet “sort sol”, hvor tusindvis af skære flyver så tæt i flok, at de nærmest formørker sol. Flere steder i landskabet finder man stormflodssøjler, der viser, hvor højt vandet har stået under de oversvømmelser, der jævnligt har ramt området.

Udflugter nær Højer

Ved Visby 10 kilometer nordøst for Højer ligger Trøjborg Slotsruin. Det er resterne af en borg opført i 1300-tallet på en 30 gange 30 meter stor banke.

Mellem Emmerlev og Hjerpsted ligger der 32 høje fra bronzealderen.

En tur til Mandø ud for Ribe er en stor oplevelse. Det er den eneste ø i Danmark, der kun kan nås ved lavvande. Man kan køre i egen bil, eller lade sig transportere i en traktorbus.

Vadehavet nærmest bugner af østers. Du kan finde dem på egen hånd, men det nemmeste er at tage med på en af de mange østerssafarier, der arrangeres i sæsonen, som strækker sig fra oktober april.

Tønder mod øst er også en spændende by at besøge. Den er blandt andet kendt for sit gode handelsliv og sit hyggelige centrum. I Tønder kan man også se nærmere på den danske arkitekt Hans J. Wegner møbler, der er udstillet på et museum i byens gamle vandtårn.

På vej mod Tønder kører man gennem Møgeltønder, der ikke mindst er kendt for Schackenborg Slot.

Danmarks ældste by, Ribe, er også indenfor rækkevidde. Den har et historisk centrum, en domkirke og adskillige museer. 

Lidt syd for den tyske grænse ligger det kendte Nolde Museum, der rummer værker af den ekspressionistiske maler Emil Nolde.

Attraktioner nær Højer

Ribe VikingeCenter

Et besøg på Ribe VikingeCenter er en rejse over 1.300 år tilbage i tiden til dengang vikinger herskede i Ripa (Ribe).

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.