Sommerhuse i Ulfborg

Sommerhus i Ulfborg

Ulfborg ligger skønt mellem Nissum Fjord, Vesterhavet og Husby Klitplantage. Ulfborg er en vestjysk provinsby med gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Byen ligger lidt sydøst for Nissum Fjord, med fiskelejer og fredede fugleområder, og ca. 12 km fra Vesterhavet. Byen er omgivet af rolige og smukke skov-, hede- og plantageområder, hvilket gør Ulfborg til et ideelt feriemål for naturelskere og fugleinteresserede. Fra Ulfborgs er der kort afstand til strand, natur, aktiviteter og seværdigheder i Vestjylland.


Strande og natur ved Ulfborg

Der er ingen strand direkte ved Ulfborg, men en kort køretur på ca. 12 km bringer jer til Vesterhavets lange sandstrande. De nærmeste er strandene ved Vester Husby og Vedersø Klit, som begge har fint sand og høje klitter, men I finder også gode badestrande ved Thorsminde, Bjerghuse, Fjand og Spidsbjerg.
Omkring Nissum Fjord, som er et vigtigt yngleområde for trækfugle, finder I flere vildtreservater og fredede fugleområder. På den ubeboede ø Fjandø, i bunden af Nissum Fjord, kan I se fårene græsse. Ulfborg er omgivet af store naturområder med hede og skov. Oplev evt. den smukke natur langs de mange afmærkede vandreruter i Husby Klitplantage og Stråsø Klitplantage Et par km vest for Ulfborg ligger Husby Sø og Nørre Sø, som er de eneste ferskvandssøer i området. Her findes ligeledes et rigt fugleliv.


Aktiviteter nær Ulfborg

I Ulfborg Svømmecenter finder I aktiviteter for hele familien; bl.a. en 40 m lang vandrutschebane, vipper, sauna og solarium. Der er gode betingelser for windsurfing i Vesterhavet ud for Ulfborg. De mange hede- og naturområder omkring Ulfborg og Nissum Fjord er ideelle til vandre-, cykel- og rideture. Det er muligt at leje rideheste i området. For lystfiskeren er der gode muligheder i havet, i fjorden, i de omkringliggende åer samt i områdets Put & Take fiskeparker. Golfspillere kan afprøve Thorsminde Midt-I Golfbane eller den smukke bane hos Holstebro Golfklub.


Attraktioner nær Ulfborg

Den lille Ulfkær Kirke i Ulfborg er bygget i 1900 af byens indbyggere og ligger i centrum af byen. Kirke har et klokkespil, hvilket er usædvanligt for en kirke af den størrelse. 7 km nord for Ulfborg finder I områdets eneste bevarede herregård Nørre Wosborg. Herregården er mere end 700 år gammel og ligger omgivet af en voldgrav. Både herregården og den tilhørende park er et besøg værd. Vedersø Egnsmuseum er et lokalhistorisk museum med bl.a. en mindestue for Kaj Munk (11 km). De mange små, idylliske fiskelejer omkring Nissum Fjord, bl.a. Nr. Fjand, Nørhede Vest og Felsted Kog er et besøg værd.


Udflugtsmål i området

Besøg den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader (21 km). Handelsbyen Holstebro ligger 23 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø.
På Strandingsmuseet St. George i Thorsminde kan I få et indblik i dagligdagen ombord på de engelske krigsskibe 'St. George' og 'Defence'. Museets hovedattraktion er de mange tusinde dykkerfund, som er bjerget direkte fra vragene (23 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (41 km). I Jyllands Park Zoo ved Videbæk kan I møde over 700 dyr og fugle fra alverdens lande og børnene kan fodre dem (41 km).