Destination

Henne

Sommerhusudlejning i Henne - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Henne, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Henne Strand er et populært sommerhusområde ved Vesterhavet. Henne Strand er indbegrebet af en ferieby med sin smukke natur, den brede Vesterhavsstrand, den hyggelige hovedgade og de mange dejlige sommerhuse. At holde ferie i et sommerhus i Henne giver herlige oplevelser for alle i familien.

 

Generel

Henne Strand er et fristed ved den jyske vestkyst, hvor der er plads til alle. Den storslåede og særprægede natur, den dejlige strand sammen med de mange aktivitetsmuligheder gør Henne Strand til et eftertragtet feriested. I den hyggelige og stemningsfulde ferieby findes flere restauranter og caféer. Desuden er her mulighed for at benytte vandland, minigolfbane og flere legepladser. I Henne by, som ligger ca. 3 km fra stranden, er der gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Henne Strand byder på et stort udvalg af private sommerhuse, og området er kendt for sommerhusudlejning. Lej et af vores luksus sommerhuse, hvor flere feriehuse har en privat swimmingpool. Udenfor sæson kan I leje sommerhus med rabat, hvis I holder ferie i 14 dage, eller hvis I kun er 2 personer. Også Last Minute sommerhusudlejning i Henne Strand er populært, hvor I nemt kan finde et billigt sommerhus.

Strande

Henne Strand kan byde på en af Europas bredeste og smukkeste sandstrande med høje, bløde klitter, som strækker sig langt ind i landet. Stranden er bilfri og har Blåt Flag. Et ideelt sted at bade, solbade, spille beachvolley eller pétanque, bygge sandslotte, vandre og søge efter rav. Det er ligeledes populært at flyve med drage her. Stranden er en af de væsentligste grunde til, at mange vælger sommerhusudlejning ved Henne Strand.

Natur

Bag klitterne på stranden ligger en af Danmarks største plantager, Blåbjerg Klitplantage, der med lyng, skov og krat er skabt til lange cykel-, ride- eller vandreture. Det Blå Bjerg, som plantagen er opkaldt efter, er landets højst beliggende klit, som ligger 64 m over havets overflade. I den tilsandede egeskov er det nu kun grenene, der stikker op over sandet. Oplev også det smukke syn, når lyngen blomstrer i sensommeren, og gå på jagt efter vilde bær. Området omkring Henne Strand et mekka for fugleinteresserede. Tipperhalvøen ligger i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord og er, sammen med de lavvandede grunde omkring halvøen, rasteplads for tusindvis af vadefugle, ænder og gæs. I hundeskoven i Ål Klitplantage ved Oksbøl må hunden gå uden snor. Det er dog en forudsætning, at ejeren har fuld kontrol over hunden.

Aktiviteter

Langs havet og fjorden i Ringkøbing finder windsurfere nogle af Europas bedste forhold. En 18-hullers, international og unikt beliggende golfbane findes kun 3 km fra Henne Strand. Henne tilbyder desuden badeland, tennisbaner, minigolf samt cykel- og hesteudlejning. For lystfiskeren er der gode muligheder for gevinst ved hav og fjord samt i områdets åer og søer.

Attraktioner

Området byder på mange flotte, hvidkalkede kirker, hvor Henne og Lønne kirker er de mest interessante. I Henne by findes lysestøberier, glaspustere, ravsliberier samt antikvitetsforretninger. På hvalmuseet i Nymindegab kan I se skelettet af en 12 m lang kaskelothval, som i 1990 strandede på stranden ved Nymindegab. Blåbjerg Egnsmuseum fortæller egnens historie fra oldtiden og frem til vore dage. Tirpitz-stillingen i Blåvand er en genåbnet bunker, der viser en udstilling om stillingens rolle i det tyske kystforsvar.

Udflugtsmål

Marskområdet syd for Blåvand samt Tipperne ved Ringkøbing Fjord er fuglemekkaer - tusindvis af trækfugle kan observeres her. LEGOLAND, ca. 70 km fra Henne Strand, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. Besøg Esbjerg og oplev kunstmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierne osv. Fra Esbjerg kan I også sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd. Lej privat sommerhus ved Henne Strand, og nyd en af Danmarks bedste destinationer.
Sommerhuse i Henne