Destination

Rømø, Lakolk

Sommerhusudlejning i Rømø, Lakolk - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rømø, Lakolk, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Det populære ferieområde Lakolk på Rømø byder på en af Danmarks bredeste sandstrande og mange dejlige sommerhuse i det naturskønne klitlandskab bag Vesterhavet. En ferie i sommerhus i Lakolk på Rømø indbyder til strandaktiviteter og hygge. Her finder I alt, hvad I kan ønske jer af en ferie i sommerhus.

Generel

Lakolk er Rømøs ældste ferieområde, beliggende på øens vestside, lige ved en af Europas skønneste badestrande. Det gamle, stemningsfyldte sommerhusområde Lakolk er omgivet af Vesterhavet, dejlig strand og et kuperet klitområde med siv og lyng. I Lakolk kan I opleve nogle af øens ældste, og stadig velbevarede sommerhuse fra 1895. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Lakolk Butikscenter. Byen byder også på flere aktivitetsmuligheder, spisesteder, Rømø Mini Museum, Rømø Ranch Ridecenter og et lysstøberi. Den nærmeste større by er Skærbæk, som ligger på fastlandet, 19 km fra Lakolk. Rømø er forbundet med fastlandet via en 10 km lang dæmning, og øen byder på dejlig natur, lang, bred sandstrand, Vadehavet, Vesterhavet, frisk havluft, et rigt fugle- og dyreliv, velbevarede rømøgårde, museer og hyggelig ø-stemning.

Strande

Skandinaviens bredeste sandstrand, den 15 km lange Lakolk Strand, ligger lige ud for Lakolk. Der er mulighed for at køre i bil helt ned til strandkanten. Dog findes der også bilfri områder samt områder for windsurfere på stranden. I sommerperioden holder en livredder øje med badegæsterne her. Den børnevenlige, fine, helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbund, klitter og Blåt Flag. Det usædvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellem 1,5 og 6 km - hvilket indbyder til diverse strandaktiviteter. F.eks. er kitebuggykørsel, petanque, drageflyvning og windsurfing meget populære aktiviteter her. Der er stor forskel på ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant. Vær derfor forsigtig med at parkere bilen for tæt på vandet.

Natur

Lakolk er omgivet af et flot klitområde med siv og lyng, og lidt længere inde på øen er naturen præget af lyngarealer, græsklædte klitter, naturområder med fyrretræer, et rigt dyreliv og mange vandrestier. Tvismark Plantage (4 km) består af skovområder, åben klithede, lyngklædte områder og et udsigtspunkt. I plantagen kan I følge en 3 km lang, afmærket rute og fra udsigtspunktet Høstbjerg kan I nyde udsigten over Rømø. I klart vejr er det muligt at se helt til Esbjerg mod nord og til øen Sild mod syd. Den nordlige del af øen er udlagt som fuglebeskyttelsesområde for de mange vadefugle i Vadehavet. Også sæler holder til her på øen, og inden for de seneste år er flere kaskelothvaler strandet på Rømø. Rømø består af 90% naturområder med store hedeområder og klitplantager, hvor træer og buske vidner om den barske vesterhavsvind. De største plantageområder på øen er Kirkeby Plantage og Vråby Plantage. Overalt på øen kan I opleve en rig bestand af dyr og fugle.

Aktiviteter

Den brede strand indbyder til aktiviteter, så som surfing, drageflyvning, petanque, kitebuggykørsel samt vandre- og rideture. Desuden kan I prøve at gå på havbunden, helt uden at blive våde, og finde spændende ting, som tidevandet har bragt med sig. Der findes mange ridecentre på øen, og hos bl.a. Rømø Ranch Ridecenter i Lakolk kan I leje heste og ride ud i naturen langs de afmærkede ridestier. Lakolks smukke naturomgivelser indbyder til vandreture, aktiviteter og ophold i den friske luft. Ved Juvre finder I en dejlig lystfiskersø, som er let tilgængelig, også med f.eks. klapvogn og kørestol (6 km). På den 920 m lange bane i Skærbæk Gokart Center kan I udfordre hinanden og opleve fart og spænding. I Skærbæk Fritidscenter findes en svømmehal med bl.a. vandrutschebane, vipper, varmtvandsbassiner og sauna. Golfspillere har mulighed af at afprøve banerne hos Arrild Golf Club (33 km), Ribe Golf Klub (39 km), Toftlund Golf Club (40 km) og Tønder Golf Klub (47 km).

Attraktioner

Lysstøberiet 'Rømø Lys', befinder sig i Lakolk butikscenter. Her dypper I jeres egne lys, vælger mellem flere farver og betaler efter vægt. På Rømø Mini Museum i Lakolk fortælles om Rømøs natur gennem tiden og tidevandets indflydelse derpå - lige fra Rømø kun var en sandbanke i havet. Naturcenter Tønnisgård ved Tvismark er indrettet i en gammel stråtækt Rømøgård, og viser udstillinger om Rømøs natur og kultur (5 km). Nationalmuseet Kommandørgården ved Toftum er en totalt restaureret gård fra 1748, der viser den velstand, som kommandørerne bragte til Rømø (5 km). Danmarks ældste og mindste skole ligger ligeledes ved Toftum. Den historiske skole blev benyttet i årene 1784-1874. I Juvre kan I opleve et havegærde, som er lavet af hvalunderkæber i 1772 (6 km). Rømø Sommerland ved Østerby er en aktivitetspark med 40 forskellige aktiviteter for hele familien, bl.a. vandland og minigolfbane (11 km).

Udflugtsmål

Skærbæk Museum er et egnshistorisk museum, der er indrettet i en tidligere købmandsgård fra 1909. Her illustreres egnens kultur og historie (19 km). Bevæg jer ind i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange (20 km). Besøg kulturbyen Løgumkloster og gå på opdagelse i det spændende kloster, som blev opført af munke i 1100-tallet (38 km). Leg viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks ældste by Ribe, og mød bl.a. vikingetidens smede, buemagere, vævere og kokke og se deres familier og hjem (39 km). I Tønder kan I opleve den hyggelige stemning i Danmarks ældste købstad med de interessante, historiske museer og de mange gode spisesteder (47 km).
Sommerhuse i Rømø, Lakolk