Sommerhuse i Kvie Sø

Sommerhus ved Kvie Sø

Vest for Grindsted og nord for Ansager ligger sommerhusområdet ved den dejlige badesø Kvie Sø.
Søen ligger smukt i den jyske natur omgivet af marker, ådale, heder og plantager.
Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Ansager, men ellers ligger der en del større byer tæt på med forretninger, spisesteder, forlystelser og seværdigheder. Ved bredden af Kvie Sø ligger spisestedet

Pandekagehuset, hvor man kan købe pandekager med mange forskellige slags fyld.
Kvie Sø er det ideelle sted for dem, der søger fred, ro og hygge i naturskønne omgivelser. Er der børn med, er der ikke ret langt til Legoland i Billund, mens Vesterhavet på den anden side ikke er mere end 45 kilometer væk.

Der er udmærkede fiskemuligheder i området. Dog ikke i Kvie Sø, der er fredet, men i Ansager Å og Varde Å, hvor der er ørreder og laks, samt i en række put and take-søer nær søen. Områdets åer er glimrende til sejlads i kano eller kajak, mens golfspillere har flere baner at vælge mellem.

Men ellers er det naturen, freden og roen, der er det store trækplaster omkring Kvie Sø, hvor der er gode muligheder for at vandre eller cykle.

Kvie Sø strand og natur

Det er muligt at bade i Kvie Sø, hvor vandet er både lavt og børnevenligt. Vesterhavet ligger omkring 50 kilometer mod vest, hvor Vejers Strand eller Henne Strand er gode bud på rigtige vesterhavsstrande. Et stort indendørs vandland kan man finde i Billund.
Kvie Sø er omtrent 30 hektar stor med en gennemsnitsdybde på godt en meter. På det dybeste sted er der 2,6 meter ned til bunden.
Det er en næringsfattig sø, hvorfor der vokser planter, der ellers sjældent forekommer i danske søer.

Der er to vandreruter rundt om søen. Den ene går tæt på søen, den anden går også rundt om den tilstødende mose. Sydveste for Kvie Sø ligger Pølmosen, der er et 17 hektar stort, afgræsset moseareal.

I Frederikshåb Plantage syd for Billund kan man møde naturfænomenet Syvårssøerne, der nogle år er fyldt med vand og andre år helt udtørrede.

Udflugter nær Kvie Sø

I den offentlige besøgshave Tambour Have ved Karlsgårde Sø kan man nyde synet af de mange forskellige haver. De blev skabt af en skrædder fra Esbjerg, Gerhard Tambour, der gennem en lang årrække med sine egne hænder opbyggede den smukke besøgshave.
Danmarks dåbsattest, Jellingstenen, der blev rejst af Harald Blåtand til minde om forældrene Gorm og Thyra.

Skulpturpark Billund med 22 skulpturer i det fri er også et besøg værd.
I Hodde Gamle Skole i landsbyen Hodde kan man få et indblik i, hvordan de små landsbyskoler så ud og fungerede i gamle dage.
S. Syllatzes kilde er en hellig kilde, som siges at have en helbredende effekt. Den ligger lige bag Starup Kirke, hvor i mange år havde været forsvundet, men i forbindelse med noget dræningsarbejdet blev den genfundet i 2000. Der er nu bygget en trappe, så man kan gå ned til kilden.

Attraktioner nær Kvie Sø

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.