Destination

Skodbjerge

Sommerhusudlejning i Skodbjerge - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Skodbjerge, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord - i det naturskønne ferieområde Skodbjerge. Sommerhusene i Skodbjerge er omgivet af et skønt klitlandskab, en bred badestrand med høje klitter og fjordens stille vand.

Generel

Det hyggelige og rolige ferieområde Skodbjerge ligger mellem Haurvig og Bjerregård på tangen Holmsland Klit. Mod vest ligger Vesterhavets sandbadestrand og mod øst er der udsigt til fuglereservatet Tipperne og Værneengene i bunden af Ringkøbing Fjord. Lige syd for Skodbjerge ligger ferieområdet Bjerregård. Her findes der en købmand, tennisbaner, minigolf og hesteudlejning. Fra Bjerregård og op langs Holmsland Klit kan I enten cykle eller vandre på naturstien, der snor sig gennem klitterne og sommerhusområderne, helt op til Søndervig. Den livlige og hyggelige by Hvide Sande, som ligger ca. 13 km nord for Skodbjerge, har museer, fiskerihavn, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Skodbjerge har fin, bred sandstrand med høje klitter. Der er ligeledes sandbund i havet, hvor der hurtigt bliver dybt. Her kan I bade, solbade, spille bold, vandre, samle skaller og måske rav samt nyde den pragtfulde solnedgang over Vesterhavet. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden. Det er også muligt at bade i Ringkøbing Fjord, hvor vandet er roligere og lavere end i Vesterhavet.

Natur

Området er præget af kuperede natur- og klitområder, som indbyder til vandreture på alle årstider. Skodbjerge er omgivet af havet, strand og klitter på den ene side og fjorden med rørskove og frodige strandenge på den anden. Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord. Fugle fra hele Skandinavien tager ophold her på deres rejser mellem vinterkvarter og ynglepladser.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord er et af de meste kendte windsurfing-områder i Nordeuropa. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. 3 golfbaner er indenfor rækkevidde fra Skodbjerge. Rideheste udlejes i området. For lystfiskeren er der gode muligheder i såvel havet, fjorden samt i Put&Take fiskesø ved Årgab. Der arrangeres også havfisketure fra Hvide Sande. Området har et vidt forgrenet net af natur- og cykelstier, så der er gode muligheder for naturoplevelser. Bl.a. går cykelruten 'National 1' lige bag klitterne.

Attraktioner

Ved landevejen i Haurvig kan I se et af de gamle sømærker, som hjalp søfolkene og fiskerne i 1800-tallet. Sømærket er i træ og placeret på en høj klit ud mod havet. Den hvidkalkede Haurvig Kirke med rødt tegltag fra 1869 er smukt beliggende ned mod fjorden i et åbent naturlandskab. Den historiske Haurvig Redningsstation er fra 1860. Egnsmuseet Abelines Gård, en strandfogedgård fra 1860erne, ligger tæt på Skodbjerge. Fra klitterne ved Abelines Gård er der smuk udsigt over landskabet, havet og Ringkøbing Fjord. Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen oplever I en blanding af livlig aktivitet og stille charme. Besøg evt. Fiskeriets Hus med det store Vestkystakvarium. I Hvide Sande arrangeres der desuden fiskeriauktion for turister.

Udflugtsmål

Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 35 km fra Skodbjerge og er et besøg værd. LEGOLAND, ca. 95 km fra Skodbjerge, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal. Besøg Esbjerg og oplev kunstmuseet, Fiskeri- og søfartsmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierne osv. Fra Esbjerg kan I også sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd.
Sommerhuse i Skodbjerge