Sommerhuse i Kølkær

Sommerhus i Kølkær

Midt i det grønne Jylland, tæt ved Søbys gamle brunkulslejre, Søby Sø og Ikast og Herning, ligger landsbyen Kølkær. Landsbyen er omgivet af frodige og rolige naturomgivelser. Her kan I nyde den afvekslende natur, udforske de gamle brunkulslejre, bade i Søby Sø, fiske i de omkringliggende åer, eller I kan tage på udflugt til en af de nærliggende seværdigheder. Der er indkøbsmuligheder i Kølkær. Landsbyen ligger tæt på både Ikast (11 km) og Herning (14 km), som begge har seværdigheder, aktiviteter og indkøbsmuligheder.

Strande og natur ved Kølkær

Havet ligger ikke i umiddelbar nærhed af Kølkær, men der er gode bademuligheder i den børnevenlige Søby Sø, et par km fra Kølkær. Søby Sø er kendt for sit rene og yderst fristende vand. Der er ca. en times kørsel fra Kølkær til Vesterhavet. F.eks. er der 68 km til den dejlige, lange og brede strand ved Søndervig. Der findes ligeledes gode badestrande ved Ringkøbing Fjord, som ligger ca. 50 km fra Kølkær. Ved Bork Havn Strand kan I lære at windsurfe.
Kølkær er et helt fantastisk naturområde med bl.a. søer, åer, skove, marker og gamle kulgrave. Fra 'Udkigspunktet' kan I se det hele lidt oppefra. Søby Sø har dejligt og rent badevand. Kølkær er pga. sin beliggenhed lige midt i Jylland kendt for både at have landets højeste temperatur om sommeren og den laveste om vinteren.
Fjederholt Å løber tæt forbi Kølkær, og de smukke naturomgivelser i Fjederholt Ådal er et besøg værd. Nær Kølkær ligger Birkebæk Plantage, som med sine mange skovstier og gode udsigtspunkter er et oplagt udflugtsmål. Ved dette skovområde kan I desuden opleve de tre bronzealderhøje 'Hjortsballehøje'. Lige udenfor Herning ligger et dejligt område med højmose. Knudmosens 6 km vandrestier indbyder til en aktiv dag i den friske luft.

Aktiviteter nær Kølkær

Midtjyllands mange åer og søer er et paradis for lystfiskere. Ingen andre steder i landet finder I så mange uforstyrrede steder, hvor I kan kaste snøren i vandet. Der er bl.a. gode fiskemuligheder i den nærliggende Fjederholt Å. Der findes desuden flere fiskeparker i nærheden af Kølkær. Området byder på flere gode golfbaner, bl.a. ved Herning og Ikast. I Herning og Ikast har I mulighed for at spille tennis og squash, bowle, køre gokart og klatre m.m.

Attraktioner i nærheden

Brunkulslejrene i Søby, som sidst i fyrrerne og frem til halvfjerdserne var med til at forsyne det meste af Danmark med kul, består i dag af 3000 tdr. land med enestående natur, brunkulsgrave og et museum, som er indrettet i en af de oprindelige boliger (3 km). Besøg 'hedens hovedstad', den hyggelige by Herning, der bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, gode shoppemuligheder og diverse spisesteder (14 km).
Skarrild Kirke er en af Danmarks ældste kirker, og på kirkegården ligger engelske piloter fra et nedskudt krigsfly begravet (17 km). I Skarrilds omgivelser, ned til Karstoft Å, finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret. Her findes desuden en rododendronpark og en idyllisk, gammel vandmølle.

Udflugtsmål i området

I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan I opleve, kæle for og fodre de mere end 700 dyr fra alverden lande (23 km). Det 147 m høje Himmelbjerg ved Silkeborg er et af områdets mest berømte og naturskønne udflugtsmål. Fra toppen og fra tårnet, på toppen af bjerget, er der pragtfuld udsigt over landskabet (40 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både næsehorn og løver (41 km). Legoland er bygget af millioner af byggeklodser. Her er masser af aktivitetsmuligheder for hele familien (52 km).