Sommerhuse i Skalstrup

Sommerhus Skalstrup

På den østlige side af Nissum Fjord ligger sommerhusområdet ved Skalstrup.  Sommerhusområdet ligger fredeligt midt i en skøn og varieret natur med nem adgang til vandet.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Bækmarksbro, i Bøvlingbjerg og i Vemb

Tæt på sommerhusene ligger den lille Harpøth Havn, der blev bygget i 2001. Tidligere lå bådene i strandkanten eller for svaj ude i fjorden. Havnen har plads til 45 både.

Der er fine cykel- og vandreruter i området omkring Skalstrup, og lystfiskerne har mange steder at kaste snøren. Der er gode muligheder i fjorden og i de mange søer og åer, der ligger i området. Derudover er der et par put and take-søer ganske tæt på.

Windsurfere kan vælge mellem den rolige Nissum Fjord og de lidt mere livlige bølger ved vestkysten. En af landets gode golfbaner ligger ved Holstebro Golfklub, ca. et kvarters kørsel fra Skalstrup.

Skalstrup strand og natur

Der ligger en del små, og børnevenlige sandstrande med lavt vand ved Nissum Fjord - både nær ved og omkring Skalstrup. Der er heller ikke langt til Vesterhavet, hvor de brede, hvide sandstrande og høje klitter byder sig til.

Landskabet omkring Skalstrup er varieret med fjord, åer, søer, hedeplantager og skovarealer. Nissum Fjord har et rigt dyre- og fugleliv. Den nærliggende Klosterhede Plantage er Danmarks største plantede skov. Husby Klitplantage, som ligger bag strandklitterne ved Husby, sydvest for Skalstrup, indeholder blandt andet Danmarks vestligst beliggende bøgeskov. 

Udflugter nær Skalstrup

Thorsminde er en charmerende turist- og fiskerby. Byens vartegn er skulpturen ”Nordsøhavfruen”, der er skabt af billedhugger Henrik Voldmester. Den 120 cm høje granithavfrue er et symbol på længslen efter fiskernes hjemkomst.

To hyggelige vestjyske byer er indenfor rækkevidde. Mod sydvest ligger smukke Ringkøbing og mod øst handels- og kulturbyen Holstebro.

Stationsbyen Ulfborg ligger også tæt på. Her kan man besøge det lille retro-museum om biler af mærket VW eller tage et kik på den store vindmølle, som skoleimperiet Tvind i sin tid byggede.

Ved herregården Nørre Vosborg ligger et offentligt tilgængeligt herregårdsanlæg samt flere vandreruter ved å, fjord og skov. Indenfor på herregården er der en restaurant samt vekslende kulturelle arrangementer.

Forfatteren Kaj Munks præstegård, der i dag er museum, ligger lidt udenfor Vedersø, hvor han var præst.

Man kan også overveje at stille bilen i Vemb, hvorfra der er togforbindelse til Lemvig og videre til Thyborøn.

Attraktioner nær Skalstrup

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.