Sommerhuse i Sædding Strand

Sommerhus i Sædding

Et sommerhus i Sædding giver gode muligheder for en kombineret bade- og byferie. Sædding er efterhånden en forstad til den vestjyske hovedstad Esbjerg, og samtidig er der nem adgang til en udmærket badestrand, der bliver flittigt benyttet af indbyggerne i Esbjerg.

Der er indkøbsmuligheder i Sædding, ligesom der er flere udmærkede restauranter både i nærområdet og inde i Esbjerg.
Området er som skabt gå- og cykelture langs kysten. Lystfiskere kan forsøge sig i Ho Bugt eller ved Vesterhavet. Eller de kan prøve en af områdets put and take-søer.

Windsurferne har et godt farvand i Ho bugt, mens golfspillerne har adgang til baner ganske tæt på. Både Esbjerg Golfklub og Breinholtgård Golfklub ligger tæt på Sædding.

Sædding strand og natur

Sædding Strand er en 3300 meter lang strand, der strækker sig helt ind til Esbjerg Lystbådehavn. Den består både to badestrande, der kaldes Sædding Strand og Mennesket ved Havet. Den sidste er opkaldt efter den berømte skulptur, der står lige bag strandkanten. Stranden ved Sædding består af groft sand med småsten, mens havbunden ud for stranden er meget lavvandet.
Sædding Strand er en del af det 500 km lange tidevandsområde, der strækker sig fra Blåvandshuk til

Den Helder i Holland. Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder, og det har status som nationalpark.

Naturen omkring Ho Bugt, der ligger nord for Sædding, er alsidig. Her findes åbne vidder med engstrækninger og skovområder med statsskove. Ho Klitplantage, der ligger mellem Ho og Blåvand, er et fredet klit- og hedelandskab med afmærkede vandrestier og udsigtspunkter. Halvøen Skallingen er en lille naturperle et enestående fugleliv.

Udflugter nær Sædding

Ingen ferie i Sædding uden et besøg i Esbjerg. Den vestjyske hovedstad har et fint udbud af forretninger, gode cafeer og restauranter samt flere museer.
Nabobyen mod nord, Hjerting, er et besøg værdi. Badehotellet er en del af byens historie, og Hjerting Kirke er et eksempel på, at nyere kirker godt kan være smukke.

Badebyen Blåvand byder på masser af feriestemning, mens udsigten fra Blåvandshuk Fyr er fremragende.

Fanø, der ligger lige ud for Esbjerg, er nem at besøge. Det tager blot ti minutter hver vej med færge.
Også Ribe, Danmarks ældste by, er et besøg værd. Den historiske by byder både på hyggelige gader, en smuk domkirke og et vikingecenter.

Attraktioner nær Sjelborg

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.