Sommerhuse i Sjelborg

Sommerhus i Sjelborg

Et sommerhus i Sjelborg giver gode muligheder for en kombineret bade-, natur- og byferie. Sjelborg Strand ligger lidt nord for den vestjyske hovedstad Esbjerg, og grænser op til den dejlige natur i Ho bugt.

Der er indkøbsmuligheder i den nærliggende Esbjerg-forstad Hjerting, ligesom der er flere udmærkede restauranter både i nærområdet og inde i Esbjerg.

Området er som skabt til oplevelser i naturen i form af gå- og cykelture langs kysten. Lystfiskere kan forsøge sig i Ho Bugt eller ved Vesterhavet. Eller de kan prøve en af områdets put and take-søer.
Windsurferne har et godt farvand i Ho bugt, mens golfspillerne har adgang til baner ganske tæt på. Esbjerg Golfklub holder til nogle få kilometer nord for Sjelborg, mens Breinholtgård Golfklub ligger lige øst for.

Sjelborg strand og natur

Stranden ved Sjelborg er lavvandet og børnevenlig. Den er omkring 30 meter bred og 900 meter lang. Der er parkering tæt på, så der er let adgang til stranden. Derfor bruges stranden også flittigt at windsurfere. Vesterhavets hvide og brede strande er at finde ved Blåvand eller ved halvøen Skallingen.
Sjelborg Strand er en del af det 500 km lange tidevandsområde, der strækker sig fra Blåvandshuk til Den Helder i Holland. Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder, og det har status som nationalpark.

Naturen omkring Ho Bugt er alsidig. Her findes åbne vidder med engstrækninger og skovområder med statsskove. Ho Klitplantage, der ligger mellem Ho og Blåvand, er et fredet klit- og hedelandskab med afmærkede vandrestier og udsigtspunkter. Halvøen Skallingen er en lille naturperle et enestående fugleliv.

Udflugter nær Sjelborg

Ingen ferie i Sjelborg uden et besøg i Esbjerg. Den vestjyske hovedstad har et fint udbud af forretninger, gode cafeer og restauranter samt flere museer.

Nabobyen Hjerting er et besøg værdi. Badehotellet er en del af byens historie, og Hjerting Kirke er et eksempel på, at nyere kirker godt kan være smukke.
Badebyen Blåvand byder på masser af feriestemning, mens udsigten fra Blåvandshuk Fyr er fremragende.

Attraktioner nær Sjelborg

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.