Sommerhuse i Klegod

Sommerhus Klegod ved Søndervig

Lidt syd for den populære ferieby Søndervig og i cykelafstand fra Hvide Sande længere ned ad kysten ligger ferieområdet Klegod. Den 35 km lange og 2,5 km brede landtange Holmsland Klit, der skiller Vesterhavet fra Ringkøbing Fjord, er et dejligt ferieområde med vand, klitter og fredede naturarealer.

Klegod ligger fredeligt, men behageligt tæt på Søndervig, der har en lang historie som en af de mest populære feriebyer ved vestkysten. Siden 1800-tallet er badeglade feriegæster strømmet til Søndervig.

Hvor Klegod har freden og roen, har Søndervig alt der skal til for at sætte krydderi på feriedagene. Hvis vejret driller, er det muligt at besøge det tropiske badeland Lalandia Aquadome for bare at nævne et enkelt af de mange tilbud, Søndervig står klar med.

Der er en stribe spisesteder at vælge mellem, og de spænder fra det helt enkle til det avancerede. Handelslivet er også glimrende i Søndervig, og det spænder fra dagligvarer over brugskunst til lækkert tøj. Og er mulighederne i Søndervig ikke store nok, er der ikke ret langt ind til Ringkøbing, der udover at være en smuk gammel by også har rigtig mange gode butikker og nogle fine restauranter.

Ringkøbing Fjord er et af de bedst kendte windsurfing-områder i Danmark. De lavvandede områder gør det nemt og sjovt at lære at surfe. I Søndervig, ligger en 18-hullers golfbane. Der er gode fiskemuligheder fra kysten, på havet og i fiskeparken Klegod Ørredsø

Klegod strand og natur

Stranden ved Klegod er lang, bred og med fint sand.

Det er ganske få steder i Danmark, man kan opleve en så særpræget natur som omkring Klegod. Hele vejen langs Holmsland Klit er der vand på begge sider og fredede klitarealer.

Udflugter nær Klegod

Det er oplagt at besøge Lyngvig Fyr, der ligger et par kilometer syd for Klegod. Det blev bygget i 1906, og er Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker.

Fyret er bygget på toppen af 17 meter høj klit og er i sig selv 38 meter højt. Der er 159 trin til udsigtsbalkonen, foruden de 69 trin fra foden af klitten.  For nylig havde fyret en hovedrolle i kriminalserien ”Hvide Sande”, som udover i Danmark blev vist i en række europæiske lande.

Ved herregården Nørre Vosborg nær Ulfborg ligger et offentligt tilgængeligt herregårdsanlæg samt flere vandreruter ved å, fjord og skov. Indenfor på herregården er der en restaurant samt vekslende kulturelle arrangementer.

Forfatteren Kaj Munks præstegård, der i dag er museum, ligger lidt udenfor Vedersø, hvor han var præst.

Attraktioner nær Klegod

Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus i Hvide Sande er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Strandingsmuseet St. George

Midt i Thorsminde ligger Strandingsmuseet St. George, der fortæller historien om det dramatiske forlis, da to engelske skibe strandede ud for byen i 1811. Knap 1400 søfolk omkom og kun 7 kom levende i land.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.