Sommerhuse i Bork Havn

Sommerhus Bork Havn

Bork Havn er et populært sommerhusområde i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. Sommerhusene ved Bork Havn ligger naturskønt lige ud til fjorden.

Havnen består både af en lystbådehavn, en fiskerihavn og en havn for husbåde. Der er gode handelsmuligheder i Bork Havn, og er det ikke nok, er der ikke langt i den lidt større by Nr. Nebel.

Området i bunden af Ringkøbing Fjord er et område med mange muligheder. Naturen er oplagt til både cykel- og spadsereture. Er man til golf ligger der flere gode baner i nærheden. For lystfiskere er fjordkysten og den nærliggende Skjern Å et gavmildt farvand, ligesom windsurfere og kajakroere kan boltre sig på vandet.

Ringkøbing Fjord er det af de gode steder at windsurfe og at lære at windsurfe. Vandet er forholdsvis lavt, og vinden er knap så kraftig som ude på Vesterhavet. Der er gode muligheder for at bliver undervist i windsurfing i og omkring Born Havn.

Bork Havn strand og natur

Den del af stranden ved Bork Havn, som ligger nord for havnen, er et godt sted at bade og solbade. Syd for havnen ligger en af Europas bedste windsurferstrande. Er man mere til Vesterhavet ligger stranden ved Nymindegab ikke ret langt væk.

Naturparken Skjern Enge er et smukt og spændende område med masser af fugle. Tipperne, der ligger lidt mod vest, er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord.

Udflugter nær Bork Havn

Bork Havn kan byde på en tur til de meget gamle dage. Bork Vikingehavn er et museum i det, hvor vikingetiden bliver gjort levende.
Bork Havn byder også på Vestjyllands største legeland. Det er en stald, der tidligere rummede 130 malkekøer, som er fyldt op med hoppeborge, trampoliner og andet sjovt.

En hyggelig oplevelse for hele familien er at køre en tur på skinnecykel mellem Nr. Nebel og Nymindegab – og tilbage igen.

Ved Stauning mod nord ligger Vestjyllands Lufthavn, som i dag stort set kun bruges til skole-, taxi- og privatflyvning. I forbindelse med lufthavnen ligger Danmarks Flymuseum, der huser en stor samling af veteranfly.

Der bliver også fremstillet whisky i Stauning. Det sker hos Stauning Whisky, der blev grundlagt af en flok venner og som i dag er anerkendt for sin velsmagende whisky.

Der er flere spændende byer Bork Havn. Både Skjern, den smukke, gamle by Ringkøbing samt Varde er fine stede at tilbringe en hel eller halv dag.

Attraktioner nær Bork Havn

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus i Hvide Sande er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Den zoologiske have er en kombineret løvepark og zoo, hvor man i sin bil eller i en safaribus kan komme helt tæt på dyrene.