Destination

Ribe

Sommerhusudlejning i Ribe - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Ribe, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Hold ferie i Danmarks ældste by og oplev den specielle, autentiske stemning.

Generel

Ribe blev grundlagt i år 710 og er dermed Danmarks ældste by. Den charmerende, stemningsfuld og historisk by gennemstrømmes af den idylliske Ribe Å, og har et hyggeligt, middelalderligt bycentrum med gamle huse, stokroser, brostensbelagte gader og en smuk, gammel vandmølle. Ribe byder på butikker, restauranter og et utal af seværdigheder, som for eksempel Ribe Domkirke, Ribe Kunstmuseum og Ribe VikingeCenter. Desuden er der kun 6 km til det enestående Vadehav - en af Danmarks fem nationalparker. Ribe er et ideelt ferieområde for naturelskere, lystfiskere, golfspillere og kulturelt interesserede.

Strande

Ønsker I at bade ved Vestkystens brede, hvide sandstrande, kan I tage til Rømøs Lakolk Strand - en af Europas smukkeste og bredeste strande (38 km), til Fanø (30 km til færgen i Esbjerg) eller til Blåvand (66 km).

Natur

Den kønne Ribe Å løber lige gennem byen, og I kan både sejle på og fiske i åen. Ribe er omgivet af marker, grønne områder, hede- og marsklandskaber samt den enestående Nationalpark Vadehavet, som ligger kun 6 km fra byen. Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder. Her kan I blandt andet opleve et utal af vandfugle og Danmarks største bestand af spættet sæl.

Aktiviteter

Ribe Golfbanes smukke anlæg byder på kuperet terræn, skove, søer, lyng, kløfter og vandløb. Her kan I spille på en velplejet 18-hullers bane eller på en 6-hullers Pay & Play bane (8 km). Lystfiskere kan prøve lykken i Ribe Å, ved kysten, på havet eller i en af områdets Put & Take fiskesøer - for eksempel i Storkesøen midt i Ribe eller i Ribehøj Familiepark ved Føvling (18 km). I kan bade i Ribe Svømmebad året rundt. Det ligeledes populært at ride og sejle i kano i området. Ved at følge nogle af Sønderjyllands mange cykel- og vandrestier oplever I det smukke landskab på nært hold.

Attraktioner

Den 800 år gamle Ribe Domkirke er smukt udsmykket, og fra kirkens 50 meter høje tårn ’Borgertårnet’ kan I se ud over det flade marsklandskab, som omgiver Ribe. Besøg Vadehavscentret og tag med på en guidet tur til Danmarks nye Nationalpark Vadehavet eller til Mandø. Museet Ribes Vikinger er byens museum for vikingetid og middelalder. Her finder I også en oplevelseshal, et multimedierum og et middelalder-legerum. På Ribe Vikingecenter kan I opleve, hvordan vikingetidens Ribe er rekonstrueret og levendegjort.

Udflugtsmål

På Hygum Hjemstavnsgård i Rødding kan I opleve årets gang med landbrug, markarbejde, håndværk og husflid (21 km). Træd ind i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Den store oplevelses- og aktivitetspark indeholder blandt andet et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange (22 km). Besøg Rømø med Europas bredeste sandstrand samt Vadehavets storslåede og uforstyrrede natur- og dyreliv (34 km) I LEGOLAND® er der fart, spænding og oplevelser for alle i familien. Parken byder blandt andet på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (69 km).
Sommerhuse i Ribe