Sommerhuse i Ribe

Sommerhus Ribe

Ferie i et sommerhus ved Ribe er på en og samme tid en naturferie og en byferie. Naturen omkring Ribe er spændende med hede- og marsklandskaber på den ene side og Vadehavet på den anden. Ribe by er den ældste by i Danmark, og det kan både ses og mærkes. Ribe Å løber lige gennem byen, hvor de centrale dele emmer af gamle dage med brostensbelagte stræder og historiske huse kombineret med et godt handelsmiljø, cafeer og spisesteder.
Ribe har også sin domkirke, hvorfra der fra toppen af tårnet er en fantastisk udsigt over byen, landskabet og ikke mindst Vadehavet. I Ribe finder man også et kunstmuseum og et vikingecenter.
Der er rige muligheder for at være aktiv i og omkring Ribe. Byens golfbane ligger lige i nærheden, mens lystfiskere kan forsøge sig ved kysten eller i et af områdets put and take-søer. Der er mange afmærkede vandre- og cykelstier, ligesom der er mulighed for at sejle kano eller kajak på åerne omkring Ribe.

Ribe strand og natur

De bedste strande nær Ribe ligger på Rømø, hvortil der er en dæmning. Biler er velkomne på stranden på Rømø. Ellers er der fine badestrande lige nord for Esbjerg ved Sædding og Hjerting.
Lige ud for Ribe ligger Nationalpark Vadehavet, der er et af verdens vigtigste vådområder. Hvert år passerer over 10 millioner fugle forbi Vadehavet, ligesom man i Vadehavet finder landets største bestand af spættet sæl.

Udflugter nær Ribe

En tur til Mandø er en stor oplevelse. Det er den eneste ø i Danmark, der kun kan nås ved lavvande. Man kan køre i egen bil, eller lade sig transportere i en traktorbus.
Vadehavet nærmest bugner af østers. Du kan finde dem på egen hånd, men det nemmeste er at tage med på en af de mange østerssafarier, der arrangeres i sæsonen, som strækker sig fra oktober april.
En af de mest driftige byer i Jylland, Esbjerg, ligger lidt nord for Ribe. Byen har et godt handelsliv, museer samt adskillige cafeer og restauranter.

Attraktioner nær Ribe

Vadehavscentret

I 2014 blev Vadehavet sammen med vadehavet i Tyskland og Holland klassificeret som verdensarv under Unesco. I Vadehavscentret bliver man klogere på Vadehavets unikke natur og historie.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.


Ribe VikingeCenter

Et besøg på Ribe VikingeCenter er en rejse over 1.300 år tilbage i tiden til dengang vikinger herskede i Ripa (Ribe).

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.