Destination

Mosevrå

Sommerhusudlejning i Mosevrå - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Mosevrå, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet ved Mosevrå ligger naturskønt ud til det stille vand i Ho Bugt, kun få km fra Vesterhavet, feriebyen Blåvand og storbyen Esbjerg.

Generel

Mosevrå ligger i et roligt naturområde med beplantning og lidt skov, ud til Ho Bugt, hvorfra der er udsigt helt til Esbjerg. Ved Ho Bugt dominerer de åbne vidder med store engstrækninger. Mellem Ho og Blåvand ligger den smukke, fredede Ho Klitplantage. Området byder på dejlig og rolig natur, men ligger ikke langt fra ferielandets aktiviteter og seværdigheder. I Blåvand, ca. 11 km fra Mosevrå, finder I et utal af aktivitetsmuligheder, gode indkøbsmuligheder og mange spisesteder.

Strande

Halvøen Skallingen har dejlig hvid sandstrand. Fra parkeringspladserne til Skallingen Strand venter en længere gåtur gennem et naturskønt område til Skalling Ende, hvorfra der er en udsigt over mod Fanø og Esbjerg. Kun 9 km fra Mosevrå ligger en af Danmarks bedste badestrande. Vejers Strand er en bred, hvid sandstrand med fint sand, klitter og Blåt Flag. Bilkørsel er tilladt på den sydlige del af stranden. Den nordlige del er forbeholdt cyklister og fodgængere. Blåvand, 11 km væk, er omgivet af bred, hvid sandstrand så langt øjet rækker. Besøg evt. den sydvendte Hvidbjerg Strand, som ligger i læ af Horns Rev, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Mange betonbunkere fra 2. verdenskrig præger stranden omkring Blåvandshuk Fyr. En af Danmarks flotteste solnedgange over Vesterhavet kan opleves fra stranden, klitterne eller byen.

Natur

Ved Mosevrå og Ho Bugt findes nogle enestående naturområder i form af åbne vidder med engstrækninger og skovområder med statsskove. Mosevrå ligger også tæt på både Vadehavets og Vesterhavets enestående natur. Vadehavslandskabet byder på et rigt fugle- og planteliv, og på den fredede halvø Skallingen kan I helt ude på den sydlige spids opleve sæler. Mange trækfugle benytter Skallingen som hvile- og spiseområde, og de kan studeres fra observationsposterne på stedet. Udover Vadehavsnaturen kan I i området også opleve hede- og klitarealer, og vandreture i områdets plantager er også en oplevelse. Ho Klitplantage, mellem Ho og Blåvand, er et stort fredet klit- og hedelandskab med afmærkede vandrestier og udsigtspunkter, hvorfra der er storslået udsigt over klitlandskabet og halvøen Skallingen.

Aktiviteter

Med hele 5 golfbaner lige i nærheden er området ideelt for golfspillere. I Oksbøl finder I et badeland (6 km). Bowlingbaner kan benyttes på Ho Feriecenter (8 km). Lystfiskere har gode muligheder langs kysten eller i en af områdets Put & Take fiskeparker. Prøv f.eks. Ho Fiskesø eller Broeng Fiskepark. Området er rigt på aktivitetsmuligheder. Der er ideelle forhold for golf, drageflyvning, fiskeri, beachvolley, ridning, bowling og meget mere. Det er endda muligt at klatre på bunkerne på stranden i Blåvand. Området indbyder til gode naturoplevelser; gåture langs kysten fra Ho Bugt, cykelture til evt. Skallingen, sejlture i Ho Bugt med den lille ø Langli og det rige fugleliv osv.

Attraktioner

Aal kirke i Oksbøl fra 1100-taller er berømt for sine mange kalkmalerier. En tysk flygtningekirkegård er beliggende lige udenfor Oksbøl (6 km). Ho kirke er fra midten af 1400-tallet og det ene af kirkens skibe siges at være Nordens ældste (8 km). Ho Fåremarked finder sted på Skallingen hvert år sidst i august og er et rigtig tilløbsstykke (10 km). Fra det 39 m høje Blåvand Fyr fra 1900 er der en fantastisk udsigt over Vesterhavet, Blåvand og området. Rundt omkring fyret ligger endnu mange betonbunkere fra 2. verdenskrig. Blåvand kan desuden byde på diverse naturcentre, udstillinger og museer (11 km). Der findes et utal af kunst- og ravværksteder i området omkring Mosevrå, som er et besøg værd.

Udflugtsmål

Besøg Esbjerg og oplev f.eks. kunstmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', gallerierne, de mange spændende butikker og gode spisesteder. På Esbjergs Fiskeri- og Søfartsmuseum kan I opleve de farverige fisk og farlige hajer i de store akvarier. I Esbjerg Havn kan I tage på en hyggelig havnerundfart (30 km). Fra Esbjerg kan I sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd. LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes et utal af aktivitetsmuligheder for hele familien (72 km). Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal (93 km).
Sommerhuse i Mosevrå