Sommerhuse i Mosevrå

Sommerhus Mosevrå

Sommerhusområdet ved Mosevrå ligger ud til det stille vand i Ho Bugt. Det er et naturområde med beplantning og lidt skov lige ud til bugten, hvorfra der er udsigt ind til Esbjerg. Mosevrå er et stille og roligt sted, men der er ikke langt til ferielandets aktiviteter og seværdigheder.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Oksbøl, Vejers og Blåvand, hvor der også er butikker og spisesteder. Der er heller ikke langt til de gode handels- og kulturbyer Varde og Esbjerg.
Området byder på muligheder for gode naturoplevelser: gåture langs kysten fra Ho Bugt, cykelture til Skallingen, eller måske en sejltur i Ho Bugt. Der er et godt MTB-spor i den nærliggende Bordrup Klitplantage.

For golfspillere er der nok at tage fat på – der er fem golfbaner i nærområdet. Lystfiskere har gode muligheder langs kysten eller i en af områdets put and take-søer.

Mosevrå strand og natur

Der er ikke langt fra Mosevrå til flere af landet bedste strande. Halvøen Skallingen har en skøn, hvid sandstrand. Fra parkeringspladserne til Skallingen Strand er der en længere gåtur gennem et naturskønt område til Skallingen Ende, hvorfra der er frit udsyn til Esbjerg og Fanø.
Ni km fra Mosevrå ligger en af Danmarks bedste vesterhavsstrande, Vejers Strand, hvor man må køre i bil på den sydlige del, mens den nordlige er bilfri. Blåvand, der ligger 11 km væk, er har en kilometerlang bred, hvid sandstrand.

Omkring Mosevrå og Ho Bugt ligger nogle enestående naturområder i form af åbne vidder med engstrækninger og skovområder med statsskove. Mosevrå ligger også tæt på både Vadehavet med dets rige fugle- og planteliv. På den fredede halvø Skallingen kan man på den sydlige spise opleve sæler, der ligger og soler sig.
Ho Klitplantage, mellem Ho og Blåvand, er et stort fredet klit- og hedelandskab med vandrestier og udsigtspunkter.

Udflugter nær Mosevrå

Mellem Vejers og Kærgaard Klitplantage finder man et af de bedste steder i Europa, hvis man vil se krondyr i store flokke ganske tæt på. Ved søen Langsø er der gode chancer for at se krondyr, der går og græsser. Der er en udkigsplatform i den sydlige del af området, hvor det er godt at stå på lur.
Forsvarets øvelsesterræn ved Oksbøl er åbent for publikum fra solopgang til solnedgang, når der ikke er øvelsesaktivitet. Det er et smukt naturområde, der består af klit-, hede- og mosearealer.

Esbjerg er altid et besøg værd. Udover gode butikker, museer og restauranter har byen den imponerende skulptur ”Mennesket ved Havet”. Fra Esbjerg kan man sejle til Fanø på ti minutter. Varde har også meget at byde på. Det er en glimrende handelsby, men den har også nogle fine museer
I feriebyen Blåvand er mange aktivitetsmuligheder, seværdigheder, indkøbsmuligheder og spisesteder.

Fra det 39 m høje fyr ved Blåvandshuk er der udsigt over Vesterhavet, Blåvand og området. Omkring ni kilometer mod nord ligger en anden charmerende ferieby, Vejers Strand.

Har man mod på en lidt længere tur er Hvide Sande, der ligger midt på Holmsland Klit, en spændende by at besøge. Byen er vokset op omkring det store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, der blev bygget i begyndelsen af 1930’erne. I dag er Hvide Sande en af Danmarks største fiskerihavne.

Hvide Sande lagde for nylig navn til en krimiserie på tv. Og det fra serien kendte Lyngvig fyr ligger nogle kilometer nord for byen. Det blev bygget i 1906, og er dermed Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker.

Attraktioner nær Mosevrå

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.

Bork Vikingehavn

I Bork Vikingehavn bliver historien levende. Vikinger byder velkommen og viser rundt.