Sommerhuse i Fjaltring

Sommerhus Fjaltring 

Fjaltring er en lille, aktiv landsby, der ligger ved Vestkysten nord for Nissum Fjord. Byen er især kendt for sit kulturcenter, Tuskær, der er indrettet i en gammel, velbevaret strandgård. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i landsbyen, men ellers er der ikke langt til nabolandsbyerne eller til den nærmeste større by, Lemvig. Der er flere spisesteder i Thorsminde, som ligger lidt længere nede ad kysten.  

Der er gode muligheder for vandre- og cykelture i det afvekslende landskab omkring Fjaltring. Er man lystfisker, er der fine muligheder for at fiske fra høfderne i Vesterhavet.  

Fjaltring strand og natur 

Stranden ved Fjaltring er en børnevenlig sandstrand med klitter og høfder. Stranden er ideel til badning, og efter højvande er det muligt at finde rav i strandkanten.  Det er ikke tilladt at køre med bil på stranden. 

Udflugter nær Fjaltring 

Der er en 10 kilometer lang vandrerute rundt om Ferring Sø. Den store Klosterhede Plantage med skov, hedearealer og ådale ligger omkring 20 km inde i landet. 

Fra områdets højeste punkt, det røde 26 m høje fyrtårn i Bovbjerg er det muligt at se 35 km væk. Lige ved fyret ligger bronzealderhøjen Hesthøj, hvor der er opstillet en obelisk som minde om Kong Frederik den sjettes besøg på stedet i 1826 og 1830. 

Der er ikke langt fra Fjaltring til den hyggelige ferie- og fiskeriby Thyborøn mod nord. Et af de bedst kendte huse i byen er Sneglehuset, der udendørs er dekoreret med tusindvis af sneglehuse og muslingeskaller. Indvendigt er der en stor udstilling af sneglehuse og flaskeskibe. 

Der er adskillige bunkere på stranden ved Thyborøn by, og langs stranden mod syd ligger de som perler på en snor. Den største koncentration af bunkere langs hele Atlantvolden ligger lige syd for Thyborøn. 

De nærmeste større byer er Lemvig og Struer ved Limfjorden samt handels- og kulturbyen Holstebro inde i landet. Nogle kilometer syd for Fjaltring ligger ferie- og fiskerbyen Thorsminde. 

Attraktioner nær Fjaltring 

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet 

På JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret 

Sea War Museum Jutland 

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916. 

Jesperhus 

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland. 

Hjerl Hede 

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende. 

Legoland 

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.