Destination

Fjaltring

Sommerhusudlejning i Fjaltring - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Fjaltring, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Fjaltring er en lille vestjysk landsby, som ligger i roligt og naturskønt område, lige nord for Nissum Fjord.

Generel

Fjaltring er beliggende ud til en dejlig vesterhavsstrand i et fredfyldt område. Byen er kendt for sit kulturcenter, der er indrettet i en velbevaret strandgård, samt sin smukke, gamle kirke. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, men gode indkøbsmuligheder finder I i byerne Lemvig (17 km), Struer (43 km) og Hostebro (44 km), som desuden tilbyder aktiviteter, seværdigheder og spisesteder.

Strande

Fjaltring har en rigtig god og børnevenlig sandstrand med klitter og stenhøfder. Stranden er ideel til badning, afslapning, strandaktiviteter og vandreture. Det er desuden muligt at finde rav her efter højvande. Fiskeri fra høfderne er også en populær aktivitet. Det er ikke tilladt at køre med bil på stranden.

Natur

Fjaltring er højt beliggende i et fladt område med lav, spredt beplantning. Landskabet varierer mellem hedesletter, klitter og stejle skrænter ud mod kysten. Det åbne landskab giver jer et godt udsyn over Vesterhavet og området. Ved de store vådområder omkring den 5 km lange Ferring Sø, som ligger ca. 6 km nord for Fjaltring, er der et stort fugletræk. Mellem Vesterhavet og Ferring Sø er der kun ca. 1,5 km. Den 6,7 ha store Klosterhede Plantage med skovarealer, åbne hedearealer og ådale ligger ca. 10 km inde i landet.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder fra høfderne ved stranden, i Nissum Fjord samt i Vejlby Klit Fiskesø. Lej evt. jeres egen båd og sejl en tur på Ferring Sø. Der er gode surfmuligheder ved Fjaltring, både på Vesterhavet og på Nissum Fjord. Den smukke natur omkring Fjaltring kan også opleves på en af områdets cykel- eller vandreruter. For golfspillere er der mulighed for at afprøve banerne hos Holstebro Golfklub, Holmsland Klit Golfklub i Søndervig, Lemvig Golfklub og Struer Golfklub.

Attraktioner

Den smukke, gamle Fjaltrings Kirke fra 1100-tallet ligger kun få meter fra Vesterhavet og på kirkegården kan I se 2 granitskulpturer. I udkanten af Fjaltring ligger det kendte kulturcenter Tuskær, hvor I bl.a. kan opleve skiftende udstillinger. I Bovbjerg, få km nord for Fjaltring, finder I et rigt kunstnermiljø, et museum, et galleri samt et par forretninger og spisesteder. Det røde 26 m høje Bovbjerg Fyr ligger ved de stejle klinter. Fyret er områdets højeste punkt og herfra er det muligt at se hele 35 km væk. I Ferring, 6 km mod nord, ligger Jens Søndergaard Museet yderst på klinten. Her malede kunstneren billeder af området og i særdeleshed havet i ro og oprør. I den lille landsby findes desuden et geologisk minimuseum, nogle få forretninger og en lille, romantisk kirke. I Vejlby Sommerpark, 15 km mod nord, kan I fiske, leje rideheste, køre på frontbikes, spille minigolf og besøge dyrene i parkens kæledyrszoo.

Udflugtsmål

I Thyborøn finder I både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet (30 km). Her findes aktiviteter, udstillinger og akvarier for alle. Klap en haj, lav jeres eget tordenvejr eller start evt. en tornado. Handelsbyen Holstebro ligger 44 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige caféer og et smukt å-miljø. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (64 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (81 km).
Sommerhuse i Fjaltring