Sommerhuse i Lem

Sommerhus i Lem

Lem er naturskønt beliggende øst for Ringkøbing Fjord - mellem Ringkøbing og Skjern. Landskabet, der omgiver Lem, er varieret og præget af bl.a. eng, skov, hede, å og fjord. Fra Lem er der ca. 5 km til den østlige bred af Ringkøbing Fjord. Lem er kendt for det gamle smedehåndværk, og på trods af byens industri, indbyder den dejlige natur omkring byen til ferie. Området er specielt velegnet for lystfiskere og naturelskere. Der er gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder i byen. De nærmeste større byer er Skjern (13 km) og Ringkøbing (18 km).

 

Strandene ved Lem

Ca. 5 km fra Lem ligger Ringkøbing Fjord, som byder på badestrande med roligt og lavt vand. Strandene er derfor meget børnevenlige. Der er desuden også rigtig gode muligheder for at surfe på fjorden. 25 km fra Lem ligger Søndervig og Vesterhavet, hvor I finder de lange, fine sandstrande.

Naturen omkring Lem

Lem er omgivet af afvekslende naturområder med bl.a. plantager og hedeområder. I Dejbjerg Plantage, lidt syd for Lem, og ved Velling Bugt, vest for Lem, kan I opleve et utroligt fugleliv. Dejbjerg har en helt usædvanlig skøn natur. Midt i det flade Vestjylland rager Skovbjerg Bakkeø op over smeltevandssletten fra istiden, som udgør Skjernå-dalen. Dejbjergs kuperede terræn er præget af skovarealer og hedestrækninger. Her findes flere imponerende gravhøje. Fra de højeste punkter i området er der udsigt over Ringkøbing Fjord. Skjern Å og Skjern Enge har ligeledes et enestående fugleliv. Skjern Å er Danmarks mest vandrige med mange sving og slyngninger. Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord. Fugle fra hele Skandinavien tager ophold her på deres rejser mellem vinterkvarter og ynglepladser. Et storartet natursceneri venter jer (50 km).

Aktivitetsmuligheder nær Lem

I Lem finder I en petanquebane, som frit kan benyttes. Området byder på mange Put & Take fiskesøer, men det er også muligt at fiske i f.eks. fjorden, Skjern Å og Fahlbæk Sø. Golfspillere kan afprøver banerne hos f.eks. Dejbjerg Golf Klub ved Skjern, Åskov Golfklub ved Sønder-Felding eller Holmsland Klit Golfklub ved Søndervig. Søndervig Badeland byder på aktiviteter for hele familien. Ringkøbing Fjord er et af de meste kendte windsurfing-områder i Nordeuropa. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. Udstyr til surfing kan lejes ved windsurferskolen i Bork Havn.

Attraktioner omkring Lem

Smedenes Hus i Lem er et spændende museum, der med skiftende udstillinger og arrangementer viser byens industrihistorie. Dejbjerg Jernalder er et jernaldermuseum med rekonstruktioner, udstillinger og levendegørelse af jernalderfamilier, håndværk og aktiviteter (13 km). Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger 18 km fra Lem og er et besøg værd. Her finder I også spændende seværdigheder, indkøbsmuligheder og et hyggeligt by- og havnemiljø. På Dansk Veteranfly Museum, nord for Stavning, kan I opleve Danmarks største samling af det danskfremstillede KZ-fly (ca. 8 km). Bousøgård ved Stavning er en typisk vestjysk gård fra det forrige århundrede. Den firlængede, stråtækte gård rummer et pottemagerværksted. Ved værkstedet findes et museum for dansk dekoreret lertøj, og i den gamle lade er der indrettet et stort kunstgalleri (ca. 9 km).

Attraktioner i nærheden af Lem

I Jyllands Park Zoo ved Videbæk kan I møde over 700 dyr og fugle fra alverdens lande og børnene kan fodre dem (27 km). I Bork Vikingehavn går I 1000 år tilbage i tiden. Oplev vikingeskibene i havnen, vikingegården og udstillingen. Området levendegøres i højsæsonen (35 km). Besøg den hyggelige by Herning, som bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I bl.a. en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet og Brunkulsmuseet i Søby, gode shoppemuligheder og diverse spisesteder (47 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien (67 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (69 km). Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal (77 km).