Destination

Vester Husby

Sommerhusudlejning i Vester Husby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vester Husby, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Vester Husby ligger i et smukt klitlandskab med søer og plantager, lige bag Vesterhavets brede strand. Når I holder ferie i et sommerhus i Vester Husby, bor I midt i naturen og alligevel tæt på områdets seværdigheder og feriebyen Søndervig.

Generel

Sommerhusområdet Vester Husby er et specielt område med en karakteristisk byggestil. Alle huse er bygget i sten og med stråtag på store grunde. Sommerhusene ligger omkring den naturskønne Husby Klitplantage med gamle træer og et udbygget stisystem, der fører direkte til det store klitområde og havet. Området ligger lidt inde i landet med højst 2 km til Vesterhavet mod vest og ca. 3 km til Nissum Fjord mod nord. Landsbyen Husby indeholder en gammel kampestenskirke og i Vedersø Klit finder I en café, et spisested og en købmand.

Strande

Vester Husby har fin sandstrand med Blåt Flag og høje, fredede klitter. Det er kun tilladt at færdes i klitterne og på stranden til fods.

Natur

Her findes noget af den smukkeste natur langs den jyske vestkyst. Stranden og klitterne er fredet. Husby Klitplantage, som ligger bag de høje strandklitter, har en meget varieret natur med bl.a. ege-, bøge-, fyrre- og grantræer. Langs de afmærkede vandrestier venter enestående naturoplevelser. Et par km øst for Husby ligger Husby Sø og Nørre Sø, som er de eneste ferskvandssøer i området. Her findes et rigt fugleliv.

Aktiviteter

Området omkring Vester Husby med klitplantagen, stranden, fjorden og søerne er ideelt for vandreture. I Husby er det muligt at leje cykler og spille tennis. For lystfiskeren er der gode muligheder i havet, fjorden og i de omkringliggende åer.

Attraktioner

I nærområdet findes flere gallerier og brugskunstbutikker.

Udflugtsmål

Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 25 km fra Vester Husby og er et besøg værd. Handelsbyen Holstebro ligger 25 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort.
Sommerhuse i Vester Husby