Sommerhuse i Vester Husby

Sommerhus Vester Husby

I et smukt klitlandskab med søer og plantager, og lige bag den brede strand ved Vesterhavet ligger sommerhusområdet i Vester Husby.

Sommerhusområdet ligger lidt inde i landet, men stadig tæt på Vesterhavet og Nissum Fjord mod nord. Sommerhusområdet ligger tæt på landsbyen Husby og på den store Husby Klitplantage, der indeholder Danmarks vestligste bøgeskov.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, lige som der ligger flere spisesteder i nærheden. Der er heller ikke langt til feriebyen Søndervig.

Ved Nissum Fjord ligger Helmklink Havn, der med 99 bådpladser er den største fjordhavn ved fjorden. Mange kigger forbi havnen for at nyde den medbragte mad og kaffe, mens børnene leger på den store legeplads. Ved fjorden lidt længere mod øst ligger Felsted Kog Havn. Den lille jollehavn ligger i forbindelse med det, der er resterne af forsøget på at inddæmme Felsted Kog.

Vester Husby er det perfekte sted, hvis man ønsker at være aktiv i naturen. Mange kommer for at surfe eller sejle, og der er frit valg mellem Vesterhavet og det mere blide vand i Nissum Fjord.  Der er også mange gode cykel- og vandreruter i området.  Også lystfiskere har fine forhold. Der er frit valg mellem Vesterhavet og Nissum Fjord.

Vester Husby strand og natur

Stranden ved Vester Husby er en fin sandstrand med høje, fredede klitter. Det er kun tilladt at færdes i klitterne og på stranden til fods.

Der er også mulighed for at bade i Vester Husby Sø, der ligger i Skavemosen i Husby Klitplantage. Søen er klar, rolig og lavvandet, og den er særligt velegnet til familier med børn.

I området omkring Vester Husby ligger noget af den smukkeste natur ved den jyske vestkyst. Husby Klitplantage, der ligger bag de høje strandklitter, har en meget varieret natur med bl.a. ege-, bøge-, fyrre- og grantræer.

Et par km øst for Husby ligger Husby Sø og Nørre Sø, som er de eneste ferskvandssøer i området. Her findes et rigt fugleliv.

Udflugter nær Vester Husby

Feriebyen Søndervig, der ligger omkring 20 kilometer syd for Vester Husby har mange tilbud til turister samt en del cafeer og spisesteder.

Forfatteren Kaj Munks præstegård, der i dag er museum, ligger lidt udenfor Vedersø, hvor han var præst.

Thorsminde mod nord er en charmerende turist- og fiskerby. Byens vartegn er skulpturen ”Nordsøhavfruen”, der er skabt af billedhugger Henrik Voldmester. Den 120 cm høje granithavfrue er et symbol på længslen efter fiskernes hjemkomst.

To hyggelige vestjyske byer er indenfor rækkevidde. Mod syd ligger smukke Ringkøbing og mod øst handels- og kulturbyen Holstebro.

Stationsbyen Ulfborg ligger også tæt på. Her kan man besøge det lille retro-museum om biler af mærket VW eller tage et kik på den store vindmølle, som skoleimperiet Tvind i sin tid byggede.

Attraktioner nær Vester Husby

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.