Sommerhuse i Grærup

Sommerhus Grærup

Mellem Vejers og Henne Strand ligger det populære ferieområde Grærup Strand. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i de to nabobyer, hvor der er flere butikker og spisesteder.

Selve Grærup by eksisterer ikke længere. Det, der engang var en lille landsby, er i dag en del af det militære øvelsesområde ved Oksbøl, og husene blev forladt sidst i 1960’erne.

Grærup Strand ligger smukt og fredeligt i landskabet bag de høje klitter ved stranden. Vesterhavet betyder, at Grærup er et godt sted for alt, der har med vand at gøre. Windsurfere har fine forhold, og lystfiskere har gode muligheder for at få fisk på krogen. Der er flere søer og åer at vælge mellem, ligesom havet er en mulighed. Er det ikke nok, ligger der en håndfuld put and take-søer inden for en beskeden radius. Det er også muligt at komme til havs med en fiskekutter fra Hvide Sande.

Golfspillere har en del baner at vælge mellem. Der er golfbaner ved Henne, Blåvandshuk, Outrup, Varde og Esbjerg.

Den store Blåbjerg Klitplantage, der ligger nord for Grærup har et net af stier, der indbyder til lange gå- eller cykelture. Der er også flere udmærkede MTB-spor i plantagen. I alt er der omkring 100 km stier, som går på kryds og tværs i plantagen.

Grærup Strand og natur

Den lange, brede, hvide sandstrand ved Grærup er meget børnevenlig, da vandet er lavt. Der må ikke køre biler på stranden.

Blåbjerg Klitplantage mod nord er et stort fredet naturområde med klitter, søer, lyngklædte hedearealer og skov. Fra Det Blå Bjerg, der stikker 64 meter i vejret, er der en storslået udsigt over Vesterhavet.

Tipperhalvøen i den sydlige del af Ringkøbing Fjord er et vigtigt område for tusindvis af fugle.
Lidt mod nord ligger Filsø. En sø der var afvandet i mange år, men som blev genskabt i 2012, hvor der igen blev lukket vand ud over de tidligere landbrugsområder. Filsø er i dag en af de største søer i Jylland.

Forsvarets øvelsesterræn ved Oksbøl er åbent for publikum fra solopgang til solnedgang, når der ikke er øvelsesaktivitet. Det er et smukt naturområde, der består af klit-, hede- og mosearealer.

Udflugter nær Grærup Strand

20 km mod syd ligger feriebyen Blåvand, hvor der er rigtig mange aktivitetsmuligheder, seværdigheder, indkøbsmuligheder og spisesteder. Fra det 39 m høje fyr ved Blåvandshuk er der en god udsigt over Vesterhavet, Blåvand og området.

Det er muligt at leje en skinnecykel i Nr. Nebel, hvorfra man med familien ombord kan cykle hele vejen til Nymindegab og retur igen.

Hvide Sande, der ligger midt på Holmsland Klit, er en spændende by at besøge. Byen er vokset op omkring det store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, der blev bygget i begyndelsen af 1930’erne. I dag er Hvide Sande en af Danmarks største fiskerihavne.

Hvide Sande lagde for nylig navn til en krimiserie på tv. Og det fra serien kendte Lyngvig fyr ligger nogle kilometer nord for byen. Det blev bygget i 1906, og er dermed Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker.

Attraktioner nær Grærup Strand

Bork Vikingehavn

I Bork Vikingehavn bliver historien levende. Vikinger byder velkommen og viser rundt.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.