Destination

Grærup

Grærup

Sommerhusudlejning i Grærup - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Grærup, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Grærup, er I omgivet af et helt unikt klitlandskab, som strækker sig helt ud til Vesterhavets dejlige badestrand. Grærup byder desuden på en stor fiskesø og et rigt dyreliv. Her bor I midt i naturen og alligevel tæt på feriebyer som Vejers og Henne Strand.

Generel

Sommerhusområdet Grærup Strand ligger mellem Henne Strand og Vejers Strand ved den dejlige vestkyst. Byen Grærup ligger et par km inde i landet og er omgivet af naturskønne landskaber, gode sandstrande, seværdigheder og masser af forskellige aktivitetsmuligheder. Der er gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder i Grærup.

Strande

Den 20 km lange, hvide strand ved Grærup er en dejlig sandstrand med klitter, Blåt Flag og lavt vand, som gør stranden meget børnevenlig. Stranden er bilfri, og dermed er der god plads til at bade, solbade, vandre, spille beachvolley og lave andre aktiviteter.

Natur

Naturlandskabet omkring Grærup er karakteriseret af de brede, hvide sandstrande og de vindblæste klitter. I området bag klitterne finder I nogle smukke landskaber med enestående muligheder for til fods, på cykel eller måske på hesteryg at udforske dette dejlige stykke natur omkring Langsø og Kærgaard Plantage. Ho Klitplantage er et stort fredet klit- og hedelandskab med afmærkede vandrestier og udsigtspunkter, hvorfra der er storslået udsigt over klitlandskabet og halvøen Skallingen. Halvøen Skallingen er fredet, og her er der muligheder for, til fods, at komme helt ud på spidsen og opleve sælerne boltre sig i de dybe tidevandsløb og render. Fuglelivet og plantevæksten på stedet er helt enestående.

Aktiviteter

Nettet af cykel- og vandrestier gør det muligt at opleve området omkring Grærup på nært hold. Dette område er rigt på aktivitetsmuligheder. Her findes bl.a. tropiske badelande, bowlingcentre, minigolf-, tennis-, squash-, basketball- og beachvolly-baner. For golfspillere er der mange gode valgmuligheder. Nærmeste bane er den smukt beliggende Blåvandshuk Golfbane ved Ho Bugt, men også i bl.a. Henne, Esbjerg, Varde findes der gode golfbaner. Lystfiskere kan fiske direkte fra kysten eller i en af områdets mange Put&Take-fiskesøer, bl.a. i den 100.000 m2 store Grærup Fiskesø.

Attraktioner

Der er mange kunstnere bosat i området omkring Blåvand og Oksbøl, og mange steder er værkstederne åbne for besøgende. Hos Vejers Dropskogeri kan I se hvordan bolcher bliver fremstillet. (7 km) Ravmuseet i Oksbøl oplyser om kulturhistorie, smykkefremstilling og kunsthåndværk. (11 km) Oplev de livlige badebyer Henne Strand (14 km) og Blåvand (20 km), som har et utal af aktivitetsmuligheder, seværdigheder, indkøbsmuligheder og spisesteder. Fra det 39 m høje fyr ved Blåvandshuk er der en fantastisk udsigt over Vesterhavet, Blåvand og området. Rundt omkring fyret ligger endnu mange betonbunkers fra 2. verdenskrig.

Udflugtsmål

Besøg Esbjerg og oplev kunstmuseet, gallerierne, Fiskeri- og Søfartsmuseet osv. (35 km). Fra Esbjerg kan I også sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd. Leg viking for en dag på Ribe VikingeCenter, og mød bl.a. vikingetidens smede, buemagere, vævere og kokke og se deres familier og hjem (62 km). LEGOLAND, 77 km fra Grærup, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal.
Sommerhuse i Grærup