Sommerhuse i Thorsted

Sommerhus i Torsted

Torsted ligger midt i den skønne, vestjyske natur. Den lille landsby Torsted er omgivet af marker samt hede- og plantageområder, og er et ideelt feriemål for naturelskere. Fra Torsted er der cirka 20 km til både Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Torsteds beliggenhed gør det muligt for jer at bo i rolige og naturskønne omgivelser, og stadig være tæt på hav, fjord, større byer og områdets seværdigheder.

Strande og natur ved Torsted

Der er ingen strand ved Thorsted, men 20 km herfra kan I vælge mellem Vesterhavets brusende bølger og lange sandstrande eller Ringkøbing Fjords rolige vand. De nærmeste Vesterhavsstrande er Vester Husby, Vedersø Klit og Søndervig, som alle har fint sand og høje klitter.
Torsted er omgivet af marker samt hede- og plantageområder. Lige syd for Torsted kan I gå tur i Hoverdal Plantage. Mod nord ligger Klovsig Plantage, Fejsø-Torsted Plantage, Stråsø Plantage og Ulfborg-Stråsø Plantage. Alle disse naturområder indeholder afmærkede vandreruter af forskellige længder.
Omkring Nissum Fjord, som er et vigtigt yngleområde for trækfugle, finder I flere vildtreservater og fredede fugleområder. På den ubeboede ø Fjandø, i bunden af Nissum Fjord, kan I se fårene græsse. Et par km bag vesterhavskysten ligger Husby Sø og Nørre Sø. Som de eneste i området er disse søer ferskvandssøer, og har et rigt fugleliv.

Aktiviteter nær Torsted

I Spjald FritidsCenter kan I blandt andet svømme i svømmehallen (12 km), og i Ulfborg Svømmecenter finder I aktiviteter for hele familien, blandt andet en 40 meter lang vandrutschebane, vipper, sauna og solarium (12 km).
De mange hede- og plantageområder omkring Torsted er ideelle til vandre-, cykel- og rideture. Det er muligt at leje rideheste i området. Lystfiskere gode betingelser her, da det er muligt at fiske i områdets åer, i Put & Take fiskesøer, i fjordene og i havet. Området er rigt på golfbaner, og golfspillere kan blandt andet afprøve banerne hos Holstebro Golfklub ved Vemb (21 km), Trehøje Golfklub i Vildbjerg (24 km) og Dejbjerg Golfklub ved Skjern (34 km).

Attraktioner omkring Torsted

På Vedersø Egnsmuseum kan I blandt andet se en mindestue for Kaj Munk (19 km). 20 km mod nord ligger områdets eneste bevarede herregård Nørre Vosborg. Herregården er mere end 700 år gammel og er omgivet af en voldgrav. Både herregården og den tilhørende park er et besøg værd. Besøg den gamle, charmerende købstad Ringkøbing, som byder på en hyggelig havn, smalle, brostensbelagte gader, velbevarede huse og gode shoppemuligheder (22 km).
Jyllands Park Zoo ved Videbæk er en hyggelig dyrepark med flere end 700 dyr og fugle fra hele verden, et lille børnetivoli og en stor legeplads med Danmarks største hoppepude. I kan også køre i tog, sejl og ride på ponyer her. I kan medbringe jeres egen mad eller købe det på stedet (25 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et levende museum for hele familien. Her kan I se, hvordan livet på landet foregik for omkring 150 år siden (48 km).