Sommerhuse i Løgumkloster

Sommerhus Løgumkloster

Byen Løgumkloster i Sønderjylland er vokset op i skyggen af Løgum Kloster, der blev grundlagt i 1173 af cisterciensermunke.

Efter reformationen blev klostret nedlagt og af klostrets oprindeligt fire fløje er østfløjen med kapitelsal (samlingssal for munke eller nonner) og dormitorium (sovesal) samt nordfløjen - selve kirke – tilbage. Sammen med Sorø Klosterkirke anses Løgumkloster Kirke for at være en af de smukkeste kirkebygninger i Danmark fra middelalderen.

Løgumkloster har et godt udvalg i butikker og spisesteder. Byen har også sit eget kunstmuseum, Museet Holmen, der viser højdepunkter inden for dansk samtidskunst og kultur.

Det smukke landskab omkring byen er oplagt til lange vandre- eller cykelture. Den 48 kilometer lange Brede Å forbinder Løgumkloster med marsken og Vadehavet, og der er gode muligheder for sejlads på åen - i kano eller kajak. Lystfiskere har muligheder i områdets søer og åer eller ved Vadehavskysten.

Løgumkloster strand og natur

De bedste strande nær Løgumkloster ligger på Rømø, hvor biler er velkomne på stranden. Den 15 km lange Lakolk Strand ligger på vestsiden af Rømø. Ellers er der i byen et udendørs 25 meters svømmebad, Klosterbadet.

Tæt på Løgumkloster ligger Draved Skov, hvor de urørte dele af skoven minder om urskov. I Draved Skov vokser skovlinden, som er den træart, der var den dominerende i stenalderen. Den store højmose vest for Draved Skov er delvis drænet og opdyrket, men er stadig et vigtigt naturområde.

Vadehavet mod vest er et af verdens vigtigste vådområder, og det er optaget på Unescos verdensarvsliste på linje med den kinesiske mur og pyramiderne. Hvert år passerer over 10 millioner fugle forbi Vadehavet, ligesom man i Vadehavet finder landets største bestand af spættet sæl.

Udflugter nær Løgumkloster

Ved Visby ligger Trøjborg Slotsruin. Det er resterne af en borg opført i 1300-tallet på en 30 gange 30 meter stor banke.

Mellem Emmerlev og Hjerpsted ligger der 32 høje fra bronzealderen.
Nordeuropas højeste hollændermølle, Højer Mølle fra 1857, er i dag indrettet som museum, der både fortæller historien om livet i Tøndermarsken samt selve møllens historie.

Sluserne ved Højer og det fremskudte dige beskytter hele Tøndermarskens 12.000 hektar mod oversvømmelse. Den gamle sluse blev bygget i 1861, mens den nye sluse - Vidåslusen – stod færdig i 1981.

En tur til Mandø ud for Ribe er en stor oplevelse. Det er den eneste ø i Danmark, der kun kan nås ved lavvande. Man kan køre i egen bil, eller lade sig transportere i en traktorbus.

Vadehavet nærmest bugner af østers. Du kan finde dem på egen hånd, men det nemmeste er at tage med på en af de mange østerssafarier, der arrangeres i sæsonen, som strækker sig fra oktober april.
Tønder mod syd er en spændende by at besøge. Den er blandt andet kendt for sit gode handelsliv og sit hyggelige centrum. I Tønder kan man også se nærmere på den danske arkitekt Hans J. Wegner møbler, der er udstillet på et museum i byens gamle vandtårn.

Danmarks ældste by, Ribe, er også indenfor rækkevidde. Den har et historisk centrum, en domkirke og adskillige museer.

Lidt syd for den tyske grænse ligger det kendte Nolde Museum, der rummer værker af den ekspressionistiske maler Emil Nolde.

Attraktioner nær Løgumkloster

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.


Ribe VikingeCenter

Et besøg på Ribe VikingeCenter er en rejse over 1.300 år tilbage i tiden til dengang vikinger herskede i Ripa (Ribe).

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.