Sommerhuse i Vejers Strand

Sommerhus Vejers Strand

Vejers Strand er en charmerende badeby ved Vestkysten. Sommerhusene ved Vejers Strand ligger tæt på vandet og midt i den imponerende vestjyske natur.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i byen, hvor der også er flere butikker og spisesteder.

Vejers Strand er et godt valg, for alle der ønsker en aktiv ferie i naturen og ikke mindst ved vandet. Windsurfere har fine forhold, og lystfiskere har gode muligheder for at få fisk på krogen. Der er flere søer og åer at vælge mellem, ligesom havet er en mulighed. Er det ikke nok, ligger der en håndfuld put and take-søer inden for en beskeden radius. Golfspillere har en del baner at vælge mellem. Der er golfbaner i Henne, Blåvandshuk, Outrup, Varde og Esbjerg.

Bag klitterne er et smukt landskab, hvor der er gode muligheder for til fods, på cykel eller på hesteryg at udforske området.

Vejers Strand og natur

Den brede hvide sandstrand med fint sand og klitter er meget børnevenlig. Bilkørsel er tilladt på den sydlige del af stranden, mens den nordlige del er bilfri.
Lidt nord for Vejers Strand ligger Filsø. En sø der var afvandet i mange år, men som blev genskabt i 2012, hvor der igen blev lukket vand ud over de tidligere landbrugsområder. Filsø er i dag en af de største søer i Jylland.

Mellem Vejers og Kærgaard Klitplantage finder man et af de bedste steder i Europa, hvis man vil se krondyr i store flokke ganske tæt på. Ved søen Langsø er der gode chancer for at se krondyr, der går og græsser. Der er en udkigsplatform i den sydlige del af området, hvor det er godt at stå på lur.

Forsvarets øvelsesterræn ved Oksbøl er åbent for publikum fra solopgang til solnedgang, når der ikke er øvelsesaktivitet. Det er et smukt naturområde, der består af klit-, hede- og mosearealer.

Udflugter nær Vejers Strand

15 km mod syd ligger feriebyen Blåvand, hvor der er mange aktivitetsmuligheder, seværdigheder, indkøbsmuligheder og spisesteder. Fra det 39 m høje fyr ved

Blåvandshuk er der en god udsigt over Vesterhavet, Blåvand og området. Omkring 20 kilometer mod nord ligger en anden charmerende ferieby, Henne Strand.

De to gode vestjyske handelsbyer, Varde og Esbjerg, er begge et besøg værd. Her er talrige butikker, restauranter og museer.

Det er muligt at leje en skinnecykel i Nr. Nebel, hvorfra man med familien ombord kan cykle hele vejen til Nymindegab og retur igen.

Hvide Sande, der ligger midt på Holmsland Klit, er en spændende by at besøge. Byen er vokset op omkring det store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, der blev bygget i begyndelsen af 1930’erne. I dag er Hvide Sande en af Danmarks største fiskerihavne.

Hvide Sande lagde for nylig navn til en krimiserie på tv. Og det fra serien kendte Lyngvig fyr ligger nogle kilometer nord for byen. Det blev bygget i 1906, og er dermed

Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker.

Attraktioner nær Vejers Strand

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.
https://www.legoland.dk/

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.

Bork Vikingehavn

I Bork Vikingehavn ved Ringkøbing Fjord bliver historien levende. Vikinger byder velkommen og viser rundt.