Destination

Årgab

Sommerhusudlejning i Årgab - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Årgab, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Årgab, bor i midt mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Årgabs sommerhuse ligger i et smukt, kuperet klitområde, lige bag de høje klitter. Ferieområdet indbyder til familiehygge og aktiviteter - på landjorden og til vands - i de charmerende omgivelser.

Generel

Årgab er beliggende direkte syd for Hvide Sande på landtangen Holmsland Klit. Her på dette sted er tangen meget smal, hvilket betyder at alle sommerhusene ligger meget tæt ved stranden. Det er meget populær at surfe her, og derfor findes der ved fjorden et surfcenter med surfskole. I Årgab finder I også et badeland, tennisbaner, minigolf, Put&Take fiskesø samt en købmand. Den livlige og hyggelige by Hvide Sande, som ligger ca. 5 km for Årgab, har museer, fiskerihavn, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Ved Årgab er der fin sandstrande med Blåt Flag og høje klitter. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden. Beachvolley er en populær aktivitet på stranden. Det er også muligt at bade i Ringkøbing Fjord, hvor vandet er roligere end i Vesterhavet.

Natur

Årgab er et let kuperet klit-/naturområde med forskellig beplantning. Området er omgivet af hav på den ene side og fjord på den anden.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord er et af de meste kendte windsurfing-områder i Nordeuropa. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. For lystfiskeren er der gode muligheder i såvel havet, fjorden samt i Put&Take fiskesø ved Årgab. Der arrangeres også havfisketure fra Hvide Sande. Området har et vidt forgrenet net af natur- og cykelstier, så der er gode muligheder for naturoplevelser.

Attraktioner

På en høj, umiddelbart før Hvide Sande, kan I se et af de gamle Sømærker, der tidligere fortalte søfolk, at de nu befandt sig ud for Årgab. Fra det 38 m høje Nr. Lyngvig Fyr, som ligger mellem Hvide Sande og Søndervig, kan I få en fantastisk udsigt over vandet og landskabet. Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen oplever I en blanding af livlig aktivitet og stille charme. Fiskernes Hus i Hvide Sande er et samtidsmuseum, der bl.a. fortæller historien om fiskens vej fra Vesterhavet til forbrugeren. I Hvide Sande arrangeres der desuden fiskeriauktion for turister.

Udflugtsmål

Fuglereservatet Tipperne ved Ringkøbing Fjord er et fuglemekka - tusindvis af trækfugle kan observeres her. Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 16 km fra Klegod og er et besøg værd. LEGOLAND, ca. 100 km fra Årgab, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal.
Sommerhuse i Årgab