Sommerhuse i Årgab

Sommerhus Årgab

Umiddelbart syd for Hvide Sande ligger Årgab. Lige her er Holmsland Klit – odden der afskærer Ringkøbing Fjord fra Vesterhavet – ganske smal, så alle sommerhusene ligger tæt på både strand og vand. Sommerhusene ligger fredeligt bag de høje klitter i et kuperet klitområde.

Hvide Sande, der ligger nogle få kilometer mod nord, er en aktiv og driftig fiskeri- og værftsby, der lægger havn til en af Danmarks største fiskerflåder. Der er gode indkøbsmuligheder i byen og flere spisesteder.

For nylig blev Hvide Sande kendt over det meste af Europa, da den lagde huse og ikke mindst fyrtårn til en kriminalserie på TV, der bærer byens navn.

Byen er vokset op omkring det store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, der blev bygget i begyndelsen af 1930’erne.

På havnen kan man opleve den livlige trafik af fiskekuttere med den aktivitet og atmosfære, det medfører. I sommersæsonen er der i byen en række aktiviteter, som turisterne har glæde af.

Borgerforeningen arrangerer eksempelvis fiskeriauktioner, hvor man har mulighed for at byde på fisk direkte fra fiskekasserne.

Ringkøbing Fjord er et af de bedst kendte windsurfing-områder i Danmark. De lavvandede områder gør det nemt og sjovt at lære at surfe.

Omkring Årgab er der et forgrenet net af vandre- og cykelstier, så der er fine muligheder for naturoplevelser.

Der er gode fiskemuligheder ved Vesterhavet og i Ringkøbing fjord. Hvis man tager ind til Hvide Sande, er det muligt at stige om bord på en af de kuttere, der arrangerer ture til havs for lystfiskere. Ved Årgab ligger en af de ganske få danske put and take-søer, hvor vandet i søen er salt.

Årgab strand og natur

Ved Årgab er der en fin sandstrand med høje klitter. Det er også muligt at bade i Ringkøbing Fjord, hvor vandet er roligere end i Vesterhavet. Hvis vejret er dårligt, byder området også på et badeland. Det ligger i forbindelse med en campingplads, men har åben for alle.

Det er ganske få steder, man kan opleve en så særpræget natur som på Holmlands Klit. Hele vejen fra Søndervig til Nymindegab er der vand på begge sider og fredede klitarealer. Mellem klitterne er hedelandskabet præget af lidt spredt skovbevoksning. Trods den barske natur lever der mange planter og dyr i klitterne og på hederne. .

Udflugter nær Årgab

Det fra TV-serien kendte Lyngvig fyr ligger nogle kilometer nord for Hvide Sande. Det blev bygget i 1906, og er dermed Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker.

Fyret er bygget på toppen af 17 meter høj klit og er i sig selv 38 meter højt. Der er 159 trin til udsigtsbalkonen, foruden de 69 trin fra foden af klitten.
Egnsmuseet Abelines Gård, en velbevaret strandfogedgård fra 1860erne, der ligger naturskønt nogle få kilometer syd for Årgab. Her får man et indtryk af, hvordan man levede på egnen i gamle dage.

Øverst på Holmsland Klit ligger den populære ferieby Søndervig, der har en lang historie som en af de mest populære feriebyer ved vestkysten. Siden 1800-tallet er badeglade feriegæster strømmet til byen. Søndervig har alt der skal til for at sætte krydderi på feriedagene.
Og er mulighederne i Søndervig ikke store nok, er der ikke langt ind til Ringkøbing, der udover at være en smuk gammel by også har rigtig mange gode butikker og nogle fine restauranter.

Attraktioner nær Årgab

Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus i Hvide Sande er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Strandingsmuseet St. George

Midt i Thorsminde ligger Strandingsmuseet St. George, der fortæller historien om det dramatiske forlis, da to engelske skibe strandede ud for byen i 1811. Knap 1400 søfolk omkom og kun 7 kom levende i land.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.