Sommerhuse i Skaven Strand

Skaven Strand

Lige ud til Ringkøbing Fjord ligger sommerhusområdet Skaven Strand. Sommerhusene ligger i et roligt og naturskønt område med fjorden på den ene side, og lidt mod nord Danmarks eneste floddelta - det mange kvadratkilometer store område hvor Skjern Å løber ud i fjorden.

Skaven Strand har sin egen hyggelige lille havn, ligesom der er et par spisesteder i området. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i den nærliggende landsby

Hemmet eller i den lidt større by Tarm, hvor der også er flere spisesteder.
Området ved den østlige den af Ringkøbing Fjord er et område med mange muligheder. Naturen omkring Skaven Strand er også oplagt til både cykel- og spadsereture. Der ligger flere golfbaner i nærheden. Blandt andet ved Dejbjerg lidt nord for Skjern og ved Ølgod.

For lystfiskere er kysten og den nærliggende Skjern Å et gavmildt farvand, ligesom windsurfere og kajakroere kan boltre sig på vandet.

Ringkøbing Fjord er det af de gode steder at windsurfe og at lære at windsurfe. Vandet er forholdsvis lavt og vinden er knap så kraftig som ude på Vesterhavet.

Skaven strand og natur

Stranden ved Skaven er velegnet for familier med småbørn på grund af det lave vand. Ud til vandet går en badebro. Nær stranden er der parkeringspladser og en legeplads. De bredere strande ved Vesterhavet ligger omkring 25 kilometer væk.
Lidt nord for Skaven Strand ligger naturparken Skjern Enge, der er et smukt og spændende område med masser af fugle.

Udflugter nær Skaven Strand

Ved Stauning, der ligger nogle kilometer mod nord ligger Vestjyllands Lufthavn, som i dag stort set kun bruges til skole-, taxi- og privatflyvning.
I forbindelse med lufthavnen ligger Danmarks Flymuseum, der huser en stor samling af veteranfly.

Der bliver også fremstillet whisky i Stauning. Det sker hos Stauning Whisky, der blev grundlagt af en flok venner og som i dag er anerkendt for sin velsmagende whisky.
Der er flere spændende byer nær Skaven Strand. Den mest nærliggende er Skjern, og lidt længere mod nord ligger den smukke, gamle by Ringkøbing. Varde, der både har et levende handelsliv og flere spisesteder, ligger lidt mod syd

Attraktioner nær Skaven Strand

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus i Hvide Sande er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Den zoologiske have er en kombineret løvepark og zoo, hvor man i sin bil eller i en safaribus kan komme helt tæt på dyrene.