Sommerhuse i Vejlby Klit

Sommerhus Vejlby Klit 

På den smalle landtange mellem Vesterhavet og den 5 kilometer lange Ferring Sø ligger ferieområdet Vejlby Klit.  Selve sommerhusområdet ligger roligt og beskyttet bag de høje klitter. 

Der er mulighed for at købe dagligvarer i lokalområdet. Ønsker man et større udvalg ligger Harboøre og Thyborøn mod nord, mens limfjordsbyen Lemvig ligger femten kilometer mod øst. 

Fra Vejlby Klit er der ikke langt til attraktionerne i det nordvestlige Jylland. Og man kan endda tage toget. Der kører dagligt tog mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn. Trinbrættet i Vejlby bærer det specielle navn "Victoria Street Station". Hvor det gør det, kan læses på stedet. 

Aktivitetsmulighederne er der mange af ved og i og omkring Vejlby Klit. Man kan bade, windsurfe, vandre, cykle og spille golf.  

Vejlby Klit strand og natur 

Stranden ved Vejlby Klit er en bred sandstrand, der bliver afsluttet af et klitområde med gryder, hvor det er nemt at finde læ. Indimellem er der områder på stranden med sten, og man skal være opmærksom på, at vandet hurtigt bliver dybt. Det er ikke tilladt at køre med bil på stranden.

Drage- og modelflyvning er populære aktiviteter på stranden, der også er et af de bedste steder langs Vesterhavet at finde rav. 

Vejlby Klit er et sammenhængende klitområde med høje klitter. Det store naturområde Klosterhede Plantage ligger i retning af Holstebro. Området er sammen med Kronhede Plantage et af de største skovområder i Danmark med 6.400 hektar. Det gør området til det tredjestørste skovområde efter Silkeborgskovene og Rold Skov. I Klosterhede Plantage er der fortidsminder i form af bronzealderhøje og høje fra stenalderen. Er man heldig kan man også støde på en eller flere af de bævere, der blev udsat i området i 1999.  

Rundt om Ferring Sø er der en omkring 10 kilometer lang og smuk vandrerute. Tidligere var der togskinner på det stykke land, der skiller søen fra Vesterhavet. Jernbanen blev brugt, da der i 1800-tallet blev bygget høfder for at kystsikre vestkysten. I dag er togskinnerne forvandlet til en cykelsti, der gør det muligt at nyde det særprægede område på to hjul eller til fods.  

Udflugter nær Vejlby Klit 

Oplagte udflugtsmål i nærheden af Vejlby Klit er Harboøre og Thyborøn mod nord. Inden for fornuftig køreafstand ligger også limfjordsbyerne Lemvig og Struer, der ligesom kultur- og handelsbyen Holstebro inde i landet bestemt er et besøg værd. 

Vejlby ligger på sydsiden af Limfjorden, men det er nemt at tage færgen til Agger og kigge nærmere på, hvad der sker nord for fjorden.  

I Hanstholm kan man kigge nærmere på  MuseumsCenter Hanstholm,der har Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. 

Attraktioner nær Vejlby Klit 

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet 

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret 

Sea War Museum Jutland 

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916. 

Jesperhus 

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland. 

Hjerl Hede 

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.