Destination

Vejlby Klit

Sommerhusudlejning i Vejlby Klit - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vejlby Klit, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Vejlby Klit ligger lige bag Vesterhavet og byder på mange dejlige sommerhuse, en skøn badestrand med høje klitter og et grønt bagland med blandt andet Ferring Sø. Vejlby Klit er et populært og familievenligt ferieområde og er derfor kendt for sommerhusudlejning.

 

Generel

Vejlby Klit ligger på en smal stribe land mellem Vesterhavet og den 5 km lange sø Ferring Sø. 10 km mod øst ligger handelsbyen Lemvig og et par km syd fra ferieområdet ligger Bovbjerg Fyr og ferieparken Vejlby Sommerpark. Sommerhusområdet er roligt beliggende og beskyttet bag de høje klitter. Her kan I slappe af, hygge jer, bade i havet, vandre i området, gå på ravjagt, fiske, surfe samt flyve med drage eller modelfly.

Strande

Stranden er en meget fin sandstrand med klitter og mange læfyldte gryder. Dog findes der indimellem små områder med sten. Vær opmærksom på, at der hurtigt bliver dybt her. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden. Drage- og modelflyvning er populære aktiviteter på stranden. Stranden er et af de bedste steder langs Vesterhavet at finde rav - især efter et stormvejr. Et ideelt sted at vandre - uanset årstiden.

Natur

Naturen er både vild og mild her i området. Vejlby Klit er et sammenhængende klitområde med høje klitter og Vesterhavet mod vest, Ferring Sø mod syd og de store vådområder med fugletræk mod øst og nord. Afstanden mellem Vesterhavet og Ferring Sø er kun ca. 1,5 km. Klosterhede Plantage er Danmarks største plantede skov. Her lever bl.a. bævere, som blev udsat i skoven i 1999. Skoven og hedesletten ligger syd for Lemvig og indeholder flere minder fra 2. Verdenskrig, bl.a. flyvepladser og bunkere, en stor legeplads samt mange vandre-, cykel- og ridestier (ca. 30 km mod sydøst).

Aktiviteter

Lemvig Golfklub byder på en smuk, 18-hullers golfbane samt en 6-hullers Par-3 bane i skønne naturomgivelser. Fra banerne kan I nyde udsigten over fredede arealer, Horn Sø, Lem Vig i Limfjorden samt Vesterhavet (15 km). Det varierede naturområde indbyder til vandreture på stranden, i klitterne, ved Ferring Sø samt i Klosterhede Plantage. Lystfiskere kan kaste snøren ud i havet, i fjorden, i Ferring Sø samt i Put & Take ørredsøen i Vejlby Sommerpark. Desuden er det muligt at surfe i området.

Attraktioner

Mindre end 2 km fra Vejlby Klit finder I Vejlby Sommerpark, hvor I kan fiske, leje rideheste, køre i hestevogn eller på funbikes, spille minigolf og besøge dyrene i parkens kæledyrs-zoo. Der er fri entre til parken. Det røde, 26 m høje fyrtårn i Bovbjerg er områdets højeste punkt og herfra kan I nyde udsigten så langt som 35 km væk. I Thyborøn finder I både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet (16 km). Her findes aktiviteter, udstillinger og akvarier for alle. Klap en haj, lav jeres eget tordenvejr eller start evt. en tornado. Sneglehuset i Thyborøn er et hus, som er dekoreret med millioner af skaller både indvendigt og udvendigt. Samtidig kan I se Danmarks største udstilling af snegle og flaskeskibe i huset (16 km).

Udflugtsmål

Besøg strandingsmuseet St. George i Torsminde, som giver et indblik i dagligdagen ombord på de engelske krigsskibe St. George og Defence. Museet blev grundlagt efter en af verdens største skibsulykker i 1811. Her forliste de to engelske skibe, og mere en 1000 mand omkom ud for Torsminde. Hør den tragiske historie og se genstande fra de to skibe. Blandt de spændende fund er kanoner, guldmønter, musikinstrumenter og våben (25 km). Handelsbyen Holstebro har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø (46 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (65 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (66 km).
Sommerhuse i Vejlby Klit