Sommerhuse i Houvig

Sommerhus Houvig nord for Søndervig

Sommerhusene ved Houvig ligger i et let kuperet klitområde mellem Vesterhavet og Stadil Fjord

Mod syd ligger den populære ferieby Søndervig, der har en lang historie som en af de mest populære feriebyer langs vestkysten. Siden 1800-tallet er badeglade feriegæster strømmet til Søndervig.

Hvor Houvig har stilheden, freden og roen, har Søndervig alt der skal til for at sætte krydderi på feriedagene. Hvis vejret driller, er det muligt at besøge det tropiske badeland Lalandia Aquadome for bare at nævne et enkelt af de mange tilbud, Søndervig står klar med.

Der er en stribe spisesteder at vælge mellem, og de spænder fra det helt enkle til det avancerede. Handelslivet er også godt i Søndervig, og det spænder fra dagligvarer over brugskunst til lækkert tøj.

Og er mulighederne i Søndervig ikke store nok, er der ikke ret langt ind til Ringkøbing, der udover at være en smuk gammel by også har rigtig mange gode butikker og nogle fine restauranter.

Ringkøbing Fjord er et af de bedst kendte windsurfing-områder i Danmark. De lavvandede områder gør det nemt og sjovt at lære at surfe. I Søndervig, ligger en 18-hullers golfbane. Der er gode fiskemuligheder fra kysten, på havet og i fiskeparken Klegod Ørredsø

Houvig strand og natur

Stranden ved Houvig er en bred sandstrand med klitter. Der kan være enkelte områder med sten.

Stadil Fjord ligger lige bag Houvig inde i landet. Her kan I opleve den helt særlige vestjyske, åbne natur. Den nordlige del af fjorden var afvandet og opdyrket fra 1950'erne til 1990'erne. Nu er her igen natur med åbent vand, rørskove og enge - og fuglelivet er kommet tilbage.

Lidt mod syd ligger Holmsland Klit, der har på begge sider og fredede klitarealer. Mellem klitterne er hedelandskabet præget af lidt spredt skovbevoksning. Trods den barske natur lever der mange planter og dyr i klitterne og på hederne.

Udflugter nær Houvig

Det er oplagt at besøge Lyngvig Fyr, der ligger syd for Søndervig. Det blev bygget i 1906, og er Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker.

Fyret er bygget på toppen af 17 meter høj klit og er i sig selv 38 meter højt. Der er 159 trin til udsigtsbalkonen, foruden de 69 trin fra foden af klitten.  For nylig havde fyret en hovedrolle i kriminalserien ”Hvide Sande”, som udover i Danmark blev vist i en række europæiske lande.

Hvide Sande lidt længere mod syd er en aktiv og driftig fiskeri- og værftsby, der lægger havn til en af Danmarks største fiskerflåder.  Hvide Sande er vokset op omkring det store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, der blev bygget i begyndelsen af 1930’erne.

Og så er der mulighed for at besøge Fiskeriets Hus i Hvide Sande, der er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.

Ved herregården Nørre Vosborg nær Ulfborg ligger et offentligt tilgængeligt herregårdsanlæg samt flere vandreruter ved å, fjord og skov. Indenfor på herregården er der en restaurant samt vekslende kulturelle arrangementer.

Forfatteren Kaj Munks præstegård, der i dag er museum, ligger lidt udenfor Vedersø, hvor han var præst.

Attraktioner nær Houvig

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.