Destination

Houvig

Sommerhusudlejning i Houvig - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Houvig, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Houvig er et skønt ferieområde ved Vesterhavet med en bred sandstrand, klitter og dejlige sommerhuse i det kuperede klitlandskab bag stranden. Sommerhusudlejning populært i Houvig, da I her bor i naturskønne og ugenerte omgivelser, men stadig tæt på bylivet i Søndervig.

Generel

Sommerhusene ligger i et let kuperet klitområde mellem Vesterhavet og Stadil Fjord. Den dejlige strand, den specielle beliggenhed mellem hav og fjord, de varierede naturskønne landskaber og de mange aktivitetstilbud gør Houvig til et attraktivt feriested. Her kan I bade, cykle, vandre eller bare hygge jer i de rolige omgivelser. I Søndervig, som ligger 3 km fra Houvig, er der gode indkøbsmuligheder, flere spisesteder samt et par barer og et diskotek.

Strande

Stranden er en sandstrand med klitter. Dog kan områder med sten forekomme. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden. Den dejlige, brede strand indbyder til såvel badning og solbadning som vandreture.

Natur

Naturen omkring Houvig er præget af klitlandskaber, lynghede, skov og plantager. Stadil Fjord ligger lige bag Houvig inde i landet. Her kan I opleve den helt specielle vestjyske, åbne natur. Det flade landskab er adskilt fra Vesterhavet af klitter, hvorfra der er en enestående udsigt over både fjord og hav. Den nordlige del af fjorden har været afvandet og opdyrket fra 1950'erne til 1990'erne. Nu er her igen natur med åbent vand, rørskove og enge - og fugle, dyr og planter er ved at komme tilbage.

Aktiviteter

Området omkring Houvig har mange aktivitetstilbud. Tag evt. på cykeltur, prøv at windsurfe i fjorden eller på havet, tag på fisketur eller besøg et vandland. Ringkøbing Fjord er et af de meste kendte windsurfing-områder i Nordeuropa. De store lavvandede områder og de gode vindforhold gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. Omkring Stadil Fjord er der cykel-, vandre- og ridestier til rådighed.

Attraktioner

Houvig fæstningen er et levn fra 2. verdenskrig og flere bunkers fra det tidligere anlæg er nu synlige på stranden. Om sommeren arrangeres der guidede ture i fæstningsanlægget. På Strandgården, som ligger tæt ved Houvig, fortælles der om, hvordan livet formede sig i klitterne før i tiden. Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen oplever I en blanding af livlig aktivitet og stille charme. Fiskernes Hus i Hvide Sande er et samtidsmuseum, der bl.a. fortæller historien om fiskens vej fra Vesterhavet til forbrugeren

Udflugtsmål

Egnsmuseet Abelines Gård er en hundredårig strandfogedgård på Holmsland Klit. Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 11 km fra Houvig og er et besøg værd. LEGOLAND, ca. 90 km fra Houvig, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal.
Sommerhuse i Houvig