Sommerhuse i Toftlund

Sommerhus i Toftlund

Den lille provinsby Toftlund ligger i smukke naturomgivelser midt i Sønderjylland. Byen byder bl.a. på et skønt golfanlæg med flere baner, et friluftsbad, tennisbaner og andre sportsanlæg samt et musikhus, en biograf, spisesteder og en gågade. Et stisystem fører jer gennem byen og lige nord for byen ligger den indbydende Toftlund Skov.
Inden for en kort køreafstand kan I besøge historiske seværdigheder samt forlystelser for hele familien. De større handelsbyer som f.eks. Ribe, Aabenraa, Haderslev og Tønder ligger i en radius af ca. 30 km herfra. Både Tyskland og den skønne Vesterhavsø Rømø befinder sig ca. 40 km fra Toftlund.


Stranden og naturen ved Toftlund

Der findes ingen strand ved Toftlund, men byen har et skønt friluftsbad. 40 km vest for Toftlund ligger Skandinaviens bredeste sandstrand: Lakolk Strand på Rømø. Den 15 km lange, børnevenlige, fine og helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbund og klitter.
Det usædvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellem 1,5 og 6 km - hvilket indbyder til diverse strandaktiviteter. F.eks. er kitebuggykørsel, petanque, drageflyvning og windsurfing meget populære aktiviteter her. Der er mulighed for at køre i bil helt ned til strandkanten. Dog findes der også bilfri områder samt områder for windsurfere på stranden. I sommerperioden holder en livredder øje med badegæsterne her. Der er stor forskel på ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant. Vær derfor forsigtig med at parkere bilen for tæt på vandet.
Toftlund Skov ligger lige nord for byen og dækker et område på ca. 5 hektar. Skoven indeholder bl.a. et utal af stier og en hundeskov. Derudover er Toftlund præget af en afvekslende natur med marker, enge, moser, søer og åer.
Ca. 27 km mod vest kan I opleve Vadehavets marsk, strandenge, store vådområder og rige fugleliv samt den frodige natur bag kysten med hedelandskaber, skove, plantager, søer, åer, landbrugsjord og græssende dyr. Det særprægede naturlandskab med marsken og Vadehavet findes ikke andre steder i verden. Her fascineres I af den barske, men utroligt fugle- og dyrerige natur. Ofte kan I kan være heldige at se sæler, som opholder sig i de vestligste dele af Vadehavet.


Aktiviteter nær Toftlund

Golfbanen Brundtlandbanen ligger i Toftlund og byder på en smuk, kuperet, 18-hullers bane med smalle fairways og mange søer. Derudover findes der en Pay & Play parkbane med gamle træer, søer, åer, bunkers samt 2 par-4 og 7 par-3 huller på stedet, og her kan alle spille.
Skoven i Toftlunds nordlige udkant er som skabt til vandreture. Diverse sportsanlæg med f.eks. bold- og petanque baner er til rådighed i byen. Derudover finder I et ridecenter i udkanten af byen. Lystfiskere kan fiske i Put & Take søen Arrild Fiskesø eller i områdets åer. Motorsportsinteresserede kan besøge både en gokartbane og et speedwaycenter i Vojens (ca. 19 km). Skærbæk byder ligeledes på en gokart bane (24 km).


Attraktioner i området

Leg vikinger for en dag i Vikingecenteret i Ribe, Danmarks ældste by (26 km). Her kan I bl.a. møde smede, vævere og kokke fra vikingetiden og besøge deres huse. Besøg Gram Slot, der i dag huser et museum for naturhistorie og geologi (11 km), eller Aabenraa Slot, som er omgivet af vand og træer (31 km). Den gamle by Aabenraa strækker sig helt ned til fjorden, og her kan I opleve havnen, stranden, den skønne gågade med markeder, den gamle bydel samt selvfølgelig Aabenraa Slot.


Udflugtsmål nær Toftlund

Oplev Rømø med de charmerende, stråtækte Rømøgårde, hyggelig ø-stemning og mange seværdigheder, som f.eks. Rømø Mini Museum, Naturcenter Tønnisgård, Nationalmuseet Kommandørgården (36 km). Handelsbyen Haderslev har en hyggelig gågade, mange grønne områder, som f.eks. Damparken, en gammel bydel med nænsomt renoverede huse og samlinger samt en smuk domkirke (32 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (78 km).