Sommerhuse i Hemmet

Sommerhus Hemmet

Mellem Bork Havn og Skaven Strand i den sydlige del af Ringkøbing Fjord ligger sommerhusområdet ved Hemmet.

Sommerhusene ved Hemmet ligger i et roligt og naturskønt område med fjorden på den ene side, og mod nord Danmarks eneste floddelta - det mange kvadratkilometer store område hvor Skjern Å løber ud i fjorden. Tæt på sommerhusområdet ligger den lille hyggelige Hemmet Gammel Havn. Landsbyen Hemmet, hvor der er mulighed for indkøb af dagligvarer, ligger nogle kilometer mod øst.

Skaven Strand mod nord har sin egen hyggelige lille havn, ligesom der er et par spisesteder i ferieområdet. Det samme har Bork Havn mod syd.

Området ved den østlige del af Ringkøbing Fjord er et område med mange muligheder. Naturen omkring Hemmet er oplagt til både cykel- og spadsereture. Der ligger flere golfbaner i nærheden. Blandt andet ved Dejbjerg lidt nord for Skjern og ved Ølgod.

For lystfiskere er kysten og den nærliggende Skjern Å et gavmildt farvand, ligesom windsurfere og kajakroere kan boltre sig på vandet.

Ringkøbing Fjord er det af de gode steder at windsurfe og at lære at windsurfe. Vandet er forholdsvis lavt og vinden er knap så kraftig som ude på Vesterhavet.

Hemmet strand og natur

Stranden ved Hemmet er velegnet for familier med småbørn på grund af det lave vand. De bredere strande ved Vesterhavet ligger omkring 20 kilometer væk.

Lidt nord for Skaven Strand ligger naturparken Skjern Enge, der er et smukt og spændende område med masser af fugle. Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord.

Udflugter nær Hemmet

Ved Stauning, der ligger nogle kilometer mod nord, ligger Vestjyllands Lufthavn, som i dag stort set kun bruges til skole-, taxi- og privatflyvning.

I forbindelse med lufthavnen ligger Danmarks Flymuseum, der huser en stor samling af veteranfly.

Der bliver også fremstillet whisky i Stauning. Det sker hos Stauning Whisky, der blev grundlagt af en flok venner og som i dag er anerkendt for sin velsmagende whisky.

Der er flere spændende byer nær Hemmet. De mest nærliggende er Skjern, den smukke, gamle by Ringkøbing samt Varde, der både har et levende handelsliv og flere spisesteder.

Attraktioner nær Hemmet

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus i Hvide Sande er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Den zoologiske have er en kombineret løvepark og zoo, hvor man i sin bil eller i en safaribus kan komme helt tæt på dyrene.