Destination

Hemmet

Sommerhusudlejning i Hemmet - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hemmet, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i smuk natur ved Ringkøbing Fjords østlige bred. Hemmets sommerhuse ligger i grøn natur, tæt ved fjordens lave vand, der er meget velegnet til blandt andet surfing. Hemmet er et roligt og børnevenligt ferieområde med skøn natur, en hyggelig havn og mange dejlige sommerhuse.

Generel

Den lille by Hemmet ligger i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord mellem Bork Havn og Skaven Strand. Ved Hemmet er der skøn og varieret natur, og I har Vesterhavet, klitter, hede, Skjern Å og fuglereservatet Tipperne indenfor rækkevidde. Her har I mulighed for at trave, cykle, fiske, surfe, bade, ride, kigge på fugle, flyve med drage eller sejle en tur på fjorden. Fra byen er der ca. 4 km til fjorden, bådhavnen og det skovbevoksede sommerhusområde. Der findes en dagligvarebutik i Hemmet by.

Strande

Der er god sandstrand ved Hemmet, dog er stranden ikke så bred som ved Vestkysten. Vandet er lavt og stranden er derfor ideel til børnefamilier. Solnedgangen kan nydes herfra. Biler er ikke tilladt på stranden. Fjorden er her særdeles velegnet for windsurfing. Ca. 15 km fra Hemmet ligger Vesterhavet og bl.a. Nymindegab Strand, hvor I finder de lange, fine sandstrande med klitter og Blåt Flag.

Natur

Ved Hemmet kan I nyde den vilde og uberørte jyske natur langs fjorden eller langs en natursti, som fører hele vejen til Bork Havn. Dejbjerg, nord for Hemmet, har en helt usædvanlig skøn natur. Dejbjergs kuperede terræn er præget af skovarealer og hedestrækninger. Fra de højeste punkter i området er der udsigt over Ringkøbing Fjord. Skjern Å og Skjern Enge har et enestående fugleliv. Skjern Å er Danmarks mest vandrige med mange sving og slyngninger. Ved udmundingen af Skjern Å er der et fugletårn med udsigt over å-deltaet. Her er der fred, ro og idyl. Fuglesang og vindsus er det eneste, I vil høre. Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord. Fugle fra hele Skandinavien tager ophold her på deres rejser mellem vinterkvarter og ynglepladser.

Aktiviteter

Området indbyder til traveture i skoven og langs fjorden, hvor der er gangsti til Bork Havn. Nyd stilheden og den uspolerede natur til fods eller på cykel. Hemmet Strand byder også på gode surfmuligheder. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. Udstyr til surfing kan lejes ved windsurferskolen i Bork Havn. Dette område er ideelt for lystfiskere, som kan fiske i fjorden samt i områdets åer og søer. Der er desuden mulighed for at leje heste, kigge på fugle, flyve med drage eller sejle en tur på fjorden.

Attraktioner

I Bork Vikingehavn går I 1000 år tilbage i tiden. Oplev vikingeskibene i havnen, vikingegården og udstillingen. Området levendegøres i højsæsonen. På museet Fahl Kro vises hvert år en ny udstilling med naturkunst af forskellige kunstnere. Bundsbæk Mølle er en af Vestjyllands få bevarede vandmøller. Her finder I desuden en smedje og et bageri. Skjern Vindmølle er en af landets få fungerende vindmøller, hvor korn males til mel. I jernalderlandsbyen Dejbjerg Jernalder kan I følge jernalderfolket i deres daglige gøremål. I den tilhørende udstilling fortælles om livet i Vestjylland i jernalderen. I Hattemagerhuset i Tarm kan I opleve dagliglivet i et landarbejderhus omkring år 1900. Gåsemandens Gård er et oprindeligt, nænsomt renoveret hedelandbrug fra 1789.

Udflugtsmål

Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 45 km fra Hemmet og er et besøg værd. LEGOLAND, ca. 65 km fra Hemmet, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal. Besøg Esbjerg og oplev kunstmuseet, Fiskeri- og søfartsmuseet, gallerierne osv. Fra Esbjerg kan I også sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd.
Sommerhuse i Hemmet