Sommerhuse i Sønder Omme

Sommerhus i Sønder Omme

Sønder Omme ligger midt i Jyllands smukke og uspolerede natur, 9 km nord for Grindsted. Byen er omgivet af marker, åer, plantager og grønne områder. Den idylliske Omme Å snor sig gennem Sønder Omme. Langs den fiskerige å har byens borgere anlagt en smuk vandresti. Sønder Omme byder på gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder - blandt andet den historiske Sdr. Omme Kro, samt den store, gamle kirke "lange Maren" fra den tidlige middelalder. Byen er desuden kendt for sin årlige byfest med musik, farver og fest – en populær begivenhed, som tiltrækker gæster fra hele egnen. Området er et ideelt feriemål for lystfiskere og andre, som nyder at opholde sig i naturen.


Strande og natur nær Sdr. Omme

Da Sønder Omme ligger i hjertet af Danmark, har byen ingen kyst eller badestrand. Hvis I ønsker at bade, kan I tage til Ringkøbing Fjord og nyde det lave, rolige vand (40 km). Vesterhavet ligger omkring 60 km eller cirka en times køretur mod vest og byder på lange, fine sandstrande.
Naturen omkring Sønder Omme er præget af hedeområder, plantager, åer, marker og grønne områder. Den nærliggende Sønder Omme Plantage er områdets største plantage og indeholder flere end 15 forskellige træarter. Her kan I vandre- og cykle langs de markerede stier. Grene Sande er et unikt naturområde med indlandsklitter, lyng og skov. Her kan I vandre, cykle, lufte hunden i hundeskoven, se meterhøje myretuer, samle mos, lyng, bær og svampe samt nyde det rige fugleliv og lyden af den rislende Grene Å. Det fredede Grene Sande ligger i Gyttegård Plantage mellem Grindsted og Billund (20 km).


Aktiviteter

Med sine mange åer, er området ideelt for lystfiskere, som kan fiske i smukke og uforstyrrede omgivelser. I Omme Å, som løber lige gennem byen, kan I blandt andet fange bækørred og stalling. I kan også fiske i de nærliggende åer som Skjern Å, Grindsted Å, Ansager Å, Grene Å og Karstoft Å. Inden for en radius af 10 kilometer fra Sønder Omme finder I adskillige Put & Take fiskesøer. Der findes flere gode golfbaner området.
Attraktioner
Den charmerende landsby Filskov blev kåret til årets landsby i 2003. Her kan I blandt andet se en stor udgravning fra en større bebyggelse på stedet (9 km). På Grindsted Museum kan I lære mere om lokalområdet og dets historie. Grindsted har desuden et Besættelsesmuseum, hvor I kan få indblik i besættelsestidens dagligdag (9 km). Besøg Museumsgården Karensminde ved Grindsted. I kan undersøge den gamle gård i ro og mag eller opleve de travle aktivitetsdage med mange gæster her (16 km).


Udflugtsmål

Ved de naturskønne hedearealer og skoven ned til Karstoft Å finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret og omgivet af en dejlig, romantisk rododendronpark med en idyllisk, gammel vandmølle (25 km). Legoland byder på flere end 50 aktiviteter med fart og spænding (26 km). Givskud Zoo er en kombineret løvepark og zoo. Her kommer helt tæt på løver, næsehorn, aber, elefanter, zebraer, giraffer, bisoner, alpakaer, ulve og mange, mange andre vilde dyr i deres naturlige omgivelser (33 km).