Sommerhuse i Sdr. Nissum

Sommerhus Sønder Nissum

Lige syd for Nissum Fjord ligger den hyggelige landsby Sønder Nissum. Sommerhusområderne ligger nord for landsbyen i varieret landskab med beplantning.

Fra sommerhusene er der nem adgang til en badestrand ved fjorden, samtidig ligger Vesterhavet ikke mange kilometer mod vest.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Sønder Nissum.

Tæt på Sønder Nissum ligger Helmklink Havn, der med 99 bådpladser er den største fjordhavn ved Nissum Fjord. Mange kigger forbi havnen for at nyde den medbragte mad og kaffe, mens børnene leger på den glimrende legeplads. Længere mod øst ligger Felsted Kog Havn, der ligger i et naturskønt område ved fjorden. Den lille jollehavn ligger i forbindelse med det, der er resterne af forsøget på at inddæmme Felsted Kog.

Sønder Nissum er det perfekte sted, hvis man ønsker at være aktiv i naturen. Mange kommer for at surfe eller sejle, og der er frit valg mellem Vesterhavet og det mere blide vand i Nissum -fjord.

Området omkring Sønder Nissum er ligeledes et populært sted for lystfiskere, der også her kan vælge mellem fjorden og havet.  Der er også mange gode cykel- og vandreruter i området.

Sønder Nissum strand og natur

Stranden ved Nørhede bådplads er en børnevenlig strand, med roligt og lavt og lavt. Stranden ligger 200 meter øst for Nørhede bådplads og lige nord for feriehusområdet Nørhede Øst og Vest.

De nærliggende strande ved vestkysten, Bjerghuse Strand og Spidsbjerg Strand, er typiske Vesterhavsstrande med fint sand, klitter og dybt vand.

Naturen omkring Sønder Nissum er præget af grønne områder, fjord og hav. Området ved Nissum Fjord har et rigt dyre- og fugleliv. Lige syd for Sønder Nissum ligger den godt 1.100 hektar store Husby Klitplantage, der blandt meget andet indeholder Danmarks vestligste bøgeskov. Der er en skøn vandrerute i og omkring plantagen.

Udflugter nær Sønder Nissum

Thorsminde er en charmerende turist- og fiskerby. Byens vartegn er skulpturen ”Nordsøhavfruen”, der er skabt af billedhugger Henrik Voldmester. Den 120 cm høje granithavfrue er et symbol på længslen efter fiskernes hjemkomst.

To hyggelige vestjyske byer er indenfor rækkevidde. Mod syd ligger smukke Ringkøbing og mod øst handels- og kulturbyen Holstebro.

Stationsbyen Ulfborg ligger også tæt på. Her kan man besøge det lille retro-museum om biler af mærket VW eller tage et kik på den store vindmølle, som skoleimperiet Tvind i sin tid byggede.

Attraktioner nær Sønder Nissum

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.