Destination

Sdr. Nissum

Sommerhusudlejning i Sdr. Nissum - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sdr. Nissum, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Sdr. Nissum er skønt beliggende ved Nissum Fjord og tæt ved Vesterhavet. Når I bor i et sommerhus i Sdr. Nissum, er I omgivet af dejlig natur, en hyggelig jollehavn og en god badestrand ved fjorden. Husby Klitplantage og Vesterhavet ligger kun en kort køretur fra jeres sommerhus.

Generel

Sdr. Nissum er en hyggelig lille landsby, som ligger lige syd for Nissum Fjord og direkte ved den naturskønne Husby Klitplantage med gamle træer og et udbygget stisystem, der fører direkte til det store klitområde og havet, som ligger få km fra Sdr. Nissum. Sommerhusområderne ligger i et roligt område ved fjorden i et varieret landskab med beplantning. I landsbyen Sdr. Nissum findes en tennisbane, fodboldbane, kirke, brugskunstforretninger, lysestøberi, blomsterhandler, supermarkeder, bager og kro.

Strande

Vesterhavet ligger få km Sdr. Nissum. Der er vej og sti til stranden fra Spidsbjerg. Stranden er en fin sandstrand med Blåt Flag og høje, fredede klitter. Det er kun tilladt at færdes i klitterne og på stranden til fods.

Natur

Den lavvandede Nissum Fjord er et vigtigt ynglested for vadefugle. Husby Klitplantage, som ligger bag de høje strandklitter, har en meget varieret natur med bl.a. ege-, bøge-, fyrre- og grantræer. Langs de afmærkede vandrestier venter enestående naturoplevelser. Ca. 10 km sydøst for Sdr. Nissum ligger Husby Sø og Nørre Sø, som er de eneste ferskvandssøer i området. Her findes et rigt fugleliv.

Aktiviteter

Der findes en legeplads i byen samt en skovlegeplads i det lille skovområde ved Nørhede. I Sdr. Nissum er det muligt at spille tennis. Såvel på fjorden som ved Vesterhavet er der gode muligheder for windsurfing. Området omkring Sdr. Nissum med klitplantagen, stranden, fjorden og søerne er ideelt for vandreture. For lystfiskeren er der gode muligheder i havet, fjorden og i de omkringliggende åer.

Attraktioner

Kirken i Sdr. Nissum er en stor gammel romansk kirke, som er bygget omkring 1100-tallet. På kirkegården finder I en mindesten for de omkomne fra "St. George" og "Defence" som forliste i 1811. I nærområdet findes flere gallerier og brugskunstbutikker.

Udflugtsmål

Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 30 km fra Sdr. Nissum og er et besøg værd. Handelsbyen Holstebro ligger 35 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort.
Sommerhuse i Sdr. Nissum