Sommerhuse i Vedersø Klit

Sommerhus i Vedersø Klit

Vedersø Klit mellem Nissum Fjord og Ringkøbing Fjord betragtes af mange som et af vestkystens smukkeste feriesteder.
I dette naturskønne ferieområde finder I smuk natur, dejlige badestrande, kulturelle seværdigheder samt gode indkøbs- og aktivitetsmuligheder. Området har været benyttet som sommerhusområde siden 30'erne, og allerede dengang blev det bestemt, at der kun måtte opføres de grundmurede, stråtækte feriehuse, som i dag karakteriserer området.


Strande og natur ved Vedersø Klit

Stranden ved Vedersø Klit er en 5 km lang, hvid sandstrand med høje klitter. Her er sandbund og rent, dybt badevand. Stranden er bilfri.
De smukke sandstrande langs vestkysten indbyder uanset vejret til lange gåture. Få km nord for Vedersø Klit ligger Husby Klitplantage bag de høje strandklitter. Her kan I opleve en meget varieret natur med bl.a. ege-, bøge-, fyrre- og grantræer. Langs de afmærkede vandrestier venter enestående naturoplevelser. I Husby Plantage findes også en meget populær badesø. Tæt ved plantagen ligger Husby Sø og Nørre Sø, som er de eneste ferskvandssøer i området. Her findes et rigt fugleliv.
Den lavvandede Nissum Fjord er et vigtigt ynglested for vadefugle og flere steder langs Nissum Fjord kan I opleve fredede reservater med et utrolig rigt fugle- og planteliv.


Aktiviteter nær Vedersø Klit

Ved Vedersø Klit findes bl.a. tennis- og minigolfbaner samt et udendørs badeland. Vedersø Ridecenter tilbyder rideture på stranden eller inde i landet. Der er gode surfmuligheder ved Vesterhavet, men er I mere til roligt vand, kan der også surfes på Nissum Fjord. For lystfiskere er der mulighed for at fiske fra kysten, i fjorden samt i områdets Put & Take fiskeparker. En af landets bedste golfbaner ligger ved Holstebro, ca. 30 fra Vedersø Klit. Den smukke seasidebane ved Holmsland Klit Golfklub ved Søndervig er også værd at afprøve.

Attraktioner i nærheden

Vedersø kirke er kendt for sin tidligere sognepræst Kaj Munk. Historien om Kaj Munk kan opleves på egnsmuseet, og hans gravsted kan stadig ses ved kirken. På tangen mellem Vesterhavet og Nissum Fjord ligger Thorsminde - en gammel fiskerby med bl.a. Danmarks første strandingsmuseum St. George, hvor I kan få et indblik i dagligdagen ombord på de engelske krigsskibe 'St. George' og 'Defence'.

 

Udflugtsmål i området

Den gamle købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 25 km fra Vedersø Klit og er et besøg værd. Handelsbyen Holstebro ligger 35 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige caféer og et smukt å-miljø. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (53 km)