Destination

Thorsminde

Vestjylland - Danmarks strandpromenade

Find lige det, hjertet begærer inden for sommerhusudlejning ved Jyllands Vestkyst.

Uanset om I er til skønne naturoplevelser eller ferie fuld af luksus, er et ophold i sommerhus ved Jyllands Vestkyst et oplagt bud til ferien.

Jyllands Vestkyst byder på nogle af Danmarks ældste og hyggeligste badebyer og der er masser af muligheder for at gå på opdagelse i gallerier, butikker og andre seværdigheder. Besøg for eksempel Blåvand, hvor I kan hygge jer med shopping eller en tur på café. Lægger I vejen forbi Rømø, kan I slænge jer på en af landets allerbedste strande. Tag den korte tur med færgen fra Esbjerg til Fanø, og hold ferie i et privat sommerhus eller ferielejlighed. Fanø er en meget idyllisk og populær ferieø i Nordsøen, hvor I finder sommerhuse af høj kvalitet.

Generel

Thorsminde er omgivet af et dejligt naturlandskab, og her har I mulighed for både at slappe af og at være aktiv. I byens havn kan I se når kutterne kommer ind med dagens fangst, evt. købe friskfangede fisk og nyde det hyggelige havnemiljø. Når I går tur på molerne, kan I opleve udsigten over både fjord og hav. I Thorsminde er der gode indkøbsmuligheder og en dejlig restaurant, hvorfra der er en fantastisk havudsigt. Der er 46 km til Holstebro, hvor I finder et utal af butikker, caféer og spisesteder.

Strande

Ved Thorsminde finder I dejlige Vesterhavsstrande med groft sand, klitter og dybt vand. Specielt nord for havnen er stranden god og har desuden Blåt Flag. Foretrækker I mindre og mere børnevenlige strande, finder I dette ved Nissum Fjord. Her er sandet fint og vandet lavt. Fjorden er desuden også meget velegnet til windsurfing.

Natur

Naturen omkring Thorsminde er præget af grønne områder, fjord og hav. Området ved Nissum Fjord har et rigt dyre- og fugleliv. Fjandø er en lille ø i bunden af Nissum Fjord, lige ud for fastlandet, som er udlagt som fuglereservat og færdsel på øen er ikke tilladt i sommermånederne. I Husby Klitplantage, 14 km mod syd, findes mange dejlige, afmærkede vandreruter. Plantagen strækker sig fra havet og ind i landet og derfor kan I opleve et meget varieret landskab. Tættest ved havet består plantagen af klitter og hedelandskab, og længere inde i landet afløses den af fyrskov og senere frodig løvskov. I plantagen findes desuden en dejlig badesø.

Aktiviteter

I Thorsminde er der mange gode muligheder for lystfiskere. I kan tage med fiskekutteren 'Midboen' ud på havet, smide snøren ud i Nissum Fjord eller i Vesterhavet fra molerne og havnen. Ved Fjand, få km syd for Thorsminde, finder I desuden en god fiskepark, Fjand Fiskepark, samt et røgeri. De er flere gode golfbaner i området, bl.a. Holstebro Golfklub og Holmsland Golfklub ved Søndervig. Thorsminde byder også på en svømmehal med sauna. Der er gode surfmuligheder ved Thorsminde, både på Vesterhavet og på Nissum Fjord. Der findes flere gode cykel- og vandreruter i området. Stranden er, uanset årstid, altid ideel for vandreture.

Attraktioner

Byens vartegn er en havfrue, skabt af en lokal billedhugger, som illustrerer længslen efter fiskernes hjemkomst. Besøg evt. strandingsmuseet 'St. George' i Torsminde, som giver et indblik i dagligdagen ombord på de engelske krigsskibe 'St. George' og 'Defence'. Museet blev grundlagt efter en af verdens største skibsulykker i 1811. Her forliste de to engelske skibe, og mere en 1000 mand omkom ud for Thorsminde. Hør den tragiske historie og se genstande fra de to skibe. Blandt de spændende fund er kanoner, guldmønter, musikinstrumenter og våben. Thorsminde Kirke er ret speciel, da den er indrettet i et tidligere redningshus. På den store herregård Nr. Wosborg fra middelalderen kan I opleve dagligdagen på en dansk bondegård.

Udflugtsmål

I Thyborøn finder I både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet (41 km). Her findes aktiviteter, udstillinger og akvarier for alle. Klap en haj, lav jeres eget tordenvejr eller start evt. en tornado. Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader er et besøg værd (42 km). Ringkøbing Museum udstiller fund fra en jernalderboplads i Fjand, bl.a. en kendt, forkullet dør. Handelsbyen Holstebro har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø (46 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (64 km).
Sommerhuse i Thorsminde