Sommerhuse i Thorsminde

Sommerhus Thorsminde

Omtrent midt på landtangen, der adskiller Vesterhavet fra Nissum Fjord ligger den lille ferie- og fiskerby Thorsminde.

Placeringen på den smalle tange betyder, at uanset hvor man befinder sig i Thorsminde er der altid udsigt til hav, fjord og klitter. Byen i sig selv er også en oplevelse. Det er en autentisk vestkystby, hvor livet går sin gang – turister eller ej. Thorsminde har en driftig fiskerihavn og egen fiskeauktion. Indsejlingen til havnen afgrænses af to moler, der strækker sig ud i Vesterhavet. Og en spadseretur på molerne er uanset vejret en oplevelse.

Der er udmærkede indkøbsmuligheder i byen, ligesom der er flere spisesteder.

Thorsminde er det perfekte sted, hvis man ønsker at være aktiv i naturen. Mange kommer for at surfe eller sejle, og hvis Vesterhavet er for barsk, ligger den mere fredelige Nissum Fjord lige i baghaven.

Området omkring Thorsminde er et populært sted for lystfiskere, der kan fiske både i havet og den mere fredelige Nissum Fjord. Der er også flere gode cykel- og vandreruter i området.

Thorsminde strand og natur

Stranden ved Thorsminde er en bred Vesterhavsstrand med fint sand, klitter og dybt vand. Der er en handicapsti med fast belægning, der giver adgang til stranden for kørestolsbrugere, gæster med barnevogne og gangbesværede. Mellem to moler er udspændt et flydetov, der øger badesikkerheden.

Foretrækker man mindre og mere fredelige strande, findes de i Nissum Fjord, hvor sandet er fint og vandet lavt.

Naturen omkring Thorsminde er præget af grønne områder, fjord og hav. Området ved Nissum Fjord har et rigt dyre- og fugleliv.

Udflugter nær Thorsminde

Thorsmindes vartegn er skulpturen ”Nordsøhavfruen”, der er skabt af billedhugger Henrik Voldmester. Den 120 cm høje granithavfrue er et symbol på længslen efter fiskernes hjemkomst.

Midt i Thorsminde ligger Strandingsmuseet St. George. Det fortæller historien om det dramatiske forlis, da to engelske skibe strandede ud for byen i 1811. Knap 1400 søfolk omkom og kun 7 kom levende i land.

To charmerende vestjyske byer er indenfor rækkevidde. Mod syd ligger smukke Ringkøbing og mod øst handels- og kulturbyen Holstebro.

Attraktioner nær Thorsminde

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.