Sommerhuse i Jegum

Sommerhus Jegum

Tæt på den genskabte sø Filsø i Vestjylland ligger sommerhusområdet i Jegum. Sommerhusene ligger i grønne omgivelser, hvor der er et fællesområde med klappedyr, legeplads, og boldbaner.

Fra Jegum er der hverken langt til Vesterhavet eller til områdets mange aktiviteter og attraktioner. Der er seks kilometer til Oksbøl, som har gode indkøbsmuligheder, mens Vesterhavet ligger omkring 12 kilometer væk.

Der er et trinbræt i Jegum, så det er nemt at tage toget i retning af enten Nr. Nebel eller Varde, hvis bilen en dag skal have en fridag.
Der er rig mulighed for at holde en aktiv ferie i Jegum. Området er et af Danmarks største sammenhængende naturområder, og der er mange stier, som indbyder til gå- og cykelture.

Ved havet og ved Ringkøbing Fjord er der gode forhold for windsurfere, mens lystfiskere kan prøve lykken i en af put and take-søerne i området.

Jegum strand og natur

Der er omkring 12 kilometer til Vesterhavet, hvor Børmose og Henne strand er de oplagte valg. Begge er brede vesterhavsstrande med hvidt sand og høje klitter. Det er tilladt at køre i bil på Børmose strand, hvorimod Henne strand er bilfri.

I mange år var Filsø, der engang var Jyllands største sø, afvandet og omlagt til pløjemarker. Men i I 2012 vendte den hidtil tørlagte sø tilbage. Omkring den genskabte sø er anlagt cykel- og vandrestier, ligesom der er bygget fire fugletårne ved søens bredder. I Filsø findes der i dag flere søplanter end i nogen anden dansk sø, og det går fremad med bestandene af gedde, aborre, ål, skalle og brasen.

Blåbjerg Klitplantage er et stort fredet naturområde med klitter, søer, lyngklædte hedearealer og skov. Fra Det Blå Bjerg, der stikker 64 meter i vejret, er der en storslået udsigt over Vesterhavet.

Tipperhalvøen i den sydlige del af Ringkøbing Fjord er et vigtigt område for tusindvis af fugle.
Forsvarets øvelsesterræn ved Oksbøl er åbent for publikum fra solopgang til solnedgang, når forsvaret ikke bruger det. Det er et smukt naturområde, der består af klit-, hede- og mosearealer.

Udflugter nær Jegum

Fra Nr. Nebel til Nymindegab løber et gammelt jernbanespor, hvor man kan få lov at leje en skinnecykel og tage familien med på en lidt anderledes udflugt.
Hyggelige Varde ligger ganske tæt på. Udover et godt handelsliv byder byen på flere spændende museer. Oksbøl har også meget at byde på. Udover nogle fine museer finder man her Den Tyske Flygtningekirkegård, der fortæller en barsk historie fra 2. verdenskrig.
De populærere feriebyer langs vestkysten, Henne Strand, Vejers og Blåvand har mange butikker, cafeer og restauranter.

Attraktioner nær Jegum

LEGOLAND®.

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.  

https://www.legoland.dk/  

Givskud Zoo 

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus. 

https://www.givskudzoo.dk/ 

Tirpitz 

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group. 

https://tirpitz.dk/ 

FLUGT 

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group. 

https://flugtmuseum.dk/ 

Bork Vikingehavn

I Bork Vikingehavn bliver historien levende. Vikinger byder velkommen og viser rundt.