Sommerhuse i Rudbøl

Sommerhus Rudbøl

Lige op ad den dansk-tyske grænse ligger den lille hyggelig by Rudbøl. Grænsen skærer sig gennem en del af byen og tværs over Rudbøl Sø, der lidt mod syd hedder Ruttebüller See.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Møgeltønder, i Tønder eller på den tyske side af grænsen.

Rudbøl er omgivet af det særprægede sønderjyske landskab med marsk, søer, vådområder og Vadehavet.

Området omkring byen er oplagt til lange vandre- eller cykelture.  Blandt andet går marskstien  gennem fire byer i området: Rudbøl, Højer, Tønder og Møgeltønder. 

Lystfiskere har gode muligheder i områdets søer og åer eller ved Vadehavskysten. Desuden er der flere put and take-søer i nærheden. I Skærbæk mod nord, kan man forsøge sig med bowlingkuglerne eller prøve at køre i gokart på byens bane. Golfspillere kan afprøve interessante baner flere steder i området.  

Rudbøl strand og natur

De bedste strande nær Rudbøl ligger på Rømø, hvor biler er velkomne på stranden. Den 15 km lange Lakolk Strand ligger på vestsiden af Rømø. Ved Emmerlev Klev, der ligger 13 km mod nord, ligger en børnevenlig strand med sandbund og lavt vand.

Rudbøl Sø ligger lige ved byen, mens åen Vidå snor sig omkring byen. Vadehavet mod vest er et af verdens vigtigste vådområder, og det er optaget på Unescos verdensarvsliste på linje med den kinesiske mur og pyramiderne. Hvert år passerer over 10 millioner fugle forbi Vadehavet, ligesom man i Vadehavet finder landets største bestand af spættet sæl.

Udflugter nær Rudbøl

I Møgeltønder er den gamle slotskirke og slotsparken omkring Schackenborg et besøg værd.  

Nordeuropas højeste hollændermølle, Højer Mølle fra 1857, er i dag indrettet som museum, der både fortæller historien om livet i Tøndermarsken samt selve møllens historie.

Sluserne ved Højer og det fremskudte dige beskytter hele Tøndermarskens 12.000 hektar mod oversvømmelse. Den gamle sluse blev bygget i 1861, mens den nye sluse - Vidåslusen – stod færdig i 1981.

I Løgumkloster kan man se den imponerende klosterkirke samt det, der er tilbage af det gamle kloster.

En tur til Mandø ud for Ribe er en stor oplevelse. Det er den eneste ø i Danmark, der kun kan nås ved lavvande. Man kan køre i egen bil, eller lade sig transportere i en traktorbus.

Vadehavet nærmest bugner af østers. Du kan finde dem på egen hånd, men det nemmeste er at tage med på en af de mange østerssafarier, der arrangeres i sæsonen, som strækker sig fra oktober april.

Tønder mod nord er en spændende by at besøge. Den er blandt andet kendt for sit gode handelsliv og sit hyggelige centrum. I Tønder kan man også se nærmere på den danske arkitekt Hans J. Wegner møbler, der er udstillet på et museum i byens gamle vandtårn.

Lidt syd for den tyske grænse ligger det kendte Nolde Museum, der rummer værker af den ekspressionistiske maler Emil Nolde.

Attraktioner nær Rudbøl

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Ribe VikingeCenter

Et besøg på Ribe VikingeCenter er en rejse over 1.300 år tilbage i tiden til dengang vikinger herskede i Ripa (Ribe).

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.