Destination

Fjand

Sommerhusudlejning i Fjand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Fjand, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Fjand, bor I mellem Vesterhavet og Nissum Fjord. Sommerhusene ligger i rolige og grønne omgivelser, tæt ved en lille jollehavn med fællesfaciliteter og den brede badestrand med høje klitter. Da Fjand er et meget familievenligt område, er det sommerhusudlejning populært her.

Generel

Fjand er omgivet af hav, fjord, hede og skov. Der er rige muligheder for friluftsaktiviteter i dette varierede og naturskønne område. Fra Fjand er der flot udsigt over hele Nissum Fjord og Fjandø, som ligger i fjorden, lige ud for fastlandet. Fjandø er udlagt som fuglereservat og færdsel på øen er ikke tilladt i sommermånederne. Området ved Nissum Fjord har et rigt dyre- og fugleliv. Besøg evt. en af de charmerende gårdbutikker omkring Fjand. Desuden er der ravsalg, gallerier og brugskunstforretning i området.

Strande

Fjand har hvid sandstrand med lægivende klitter og Blåt Flag. Stranden indbyder til badning, solbadning, vandreture og diverse strandaktiviteter. Drageflyvning er især en populær aktivitet her.

Natur

Indenfor gåafstand findes både Vesterhavet med den dejlige sandstrand og klitterne og Nissum Fjord med Fjandø, rigt fugleliv og gode fiskemuligheder. Sommerhusene ligger i et let kuperet område med hede og skov. Lidt syd for Fjand ligger Husby Klitplantage, hvor I bl.a. finder Danmarks vestligste bøgeskov. Plantagen er et ideelt sted at cykel eller vandre, og her findes flere afmærkede ruter.

Aktiviteter

I området findes skovlegeplads og minigolfbane. Der er gode muligheder for windsurfing. For lystfiskeren er der muligheder for at fiske såvel i fjorden, havet, åer som i fiskesøen Fjand Fiskepark. Der findes flere gode cykel- og vandreruter i området. Stranden er også altid, uanset årstid, ideel for vandreture.

Attraktioner

På den store herregård Nr. Wosborg fra middelalderen kan I opleve dagligdagen på en dansk bondegård. Strandingsmuseeet i Thorsminde giver et indblik i dagligdagen ombord på de engelske krigsskibe 'St. George' og 'Defence'.

Udflugtsmål

Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 33 km fra Fjand og er et besøg værd. Ringkøbing Museum har udstillet fund fra en jernalderplads i Fjand, bl.a. den kendte forkullede dør. Handelsbyen Holstebro ligger 38 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland.
Sommerhuse i Fjand