Sommerhuse i Fjand

Sommerhus Fjand

Fjand ligger med Vesterhavet til den ene side og Nissum Fjord til den anden - omgivet af hede og skov.

Tæt på Fjand ligger Helmklink Havn, der med 99 bådpladser er den største fjordhavn ved Nissum Fjord. Mange kigger forbi havnen for at nyde den medbragte mad og kaffe, mens børnene leger på den glimrende legeplads.

Fjand er det perfekte sted, hvis man ønsker at være aktiv i naturen. Mange kommer for at surfe eller sejle, og hvis Vesterhavet er for barsk, ligger den fredelige Nissum Fjord lige i baghaven.

Området omkring Fjand er et populært sted for lystfiskere, der kan vælge mellem at fiske i havet og i Nissum Fjord. Der er også mange gode cykel- og vandreruter i området.

Fjand strand og natur

Strandene ved Fjand, Bjerghuse Strand og Spidsbjerg Strand, er typiske Vesterhavsstrande med fint sand, klitter og dybt vand.

Foretrækker man mindre og mere fredelige strande, findes de i Nissum Fjord, hvor sandet er fint og vandet lavt.

Naturen omkring Fjand er præget af grønne områder, fjord og hav. Området ved Nissum Fjord har et rigt dyre- og fugleliv. Lige syd for Fjand ligger den godt 1.100 hektar store Husby Klitplantage, der blandt meget andet indeholder Danmarks vestligste bøgeskov. Der er en skøn vandrerute i og omkring plantagen.

Udflugter nær Fjand

Thorsminde, der ligger lidt mod nord, er en charmerende turist- og fiskerby. Byens vartegn er skulpturen ”Nordsøhavfruen”, der er skabt af billedhugger Henrik Voldmester. Den 120 cm høje granithavfrue er et symbol på længslen efter fiskernes hjemkomst.

To charmerende vestjyske byer er indenfor rækkevidde. Mod syd ligger smukke Ringkøbing og mod øst handels- og kulturbyen Holstebro.

Stationsbyen Ulfborg ligger også tæt på. Her kan man besøge det lille retro-museum om biler af mærket VW eller tage et kik på den store vindmølle, som skoleimperiet Tvind i sin tid byggede.

Attraktioner nær Fjand

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.