Destination

Rømø, Vesterhede

Sommerhusudlejning i Rømø, Vesterhede - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rømø, Vesterhede, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Hold ferie i naturskønne omgivelser på den populære ferieø Rømø. Ferieområdet Vesterhede byder på dejlige sommerhuse for enhver smag samt smukke skove, som I kan vandre, cykle og ride i. Når I holder ferie i et sommerhus i Vesterhede, bor I tæt på Vadehavet, Vesterhavets brede badestrande, golfbane og mange af Rømøs seværdigheder.

 

Generel

Vesterhede er et lille sommerhusområde, beliggende ved Vråby Plantage på den sydlige del af Rømø, ca. 1 km bag kysten. Ferieområdet Vesterhede er omgivet af skov, klitter og hedearealer. Kun grusveje fører gennem det hyggelige og naturskønne område og næsten alle husene her er stråtækkede. Området er meget dyrerigt og indbyder til ophold i naturen. Der er ligeledes mange aktivitetsmuligheder, flere spisesteder og gode indkøbsmuligheder i nærheden. 3 km herfra byder Havneby på et hyggeligt havneområde og en helt speciel, fredelig øhavns-atmosfære. Rømø er forbundet med fastlandet via en 10 km lang dæmning. Den dejlig natur, den lange, brede sandstrand, Vadehavet, Vesterhavet, den friske havluft, det rige fugle- og dyreliv, de velbevarede rømøgårde, museerne og den hyggelige stemning gør Rømø til en interessant feriedestination.

Strande

Vandet er ikke velegnet til badning på Østkysten, men der findes en lille sandstrand ved Kromose, som egner sig godt til solbadning. Her kan I nyde udsigten over Vadehavet og finde strandskaller. Omkring 7 km mod vest finder I en af Europas skønneste badestrande. På den 15 km lange Lakolk Strand er der mulighed for at køre i bil helt ned til strandkanten. Dog er der også bilfri områder både i den nordlige og sydlige del af stranden. Den børnevenlige, fine, helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbund, klitter og Blåt Flag. Det usædvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellem 1,5 og 6 km - hvilket indbyder til diverse strandaktiviteter. F.eks. er petanque, kitebuggykørsel, drageflyvning og windsurfing meget populære aktiviteter her. Der er stor forskel på ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant. Vær derfor forsigtig med at parkere bilen for tæt på vandet.

Natur

Vesterhede ligger lige ved Vråby Plantage, som er et smukt skovområde med bakker, snoede stier, den 18 m høje udsigtspunkt 'Stagebjerg', en markeret vandrerute og et rigt dyreliv, som består af bl.a. rådyr, harer og fasaner. Sønderstrand er Rømøs sydligste hjørne, og her er beskytter et stort klitdige mod sandflugt. Mod nord finder I Kirkeby Plantage med fyrretræer, en høj udsigts-klit samt flere ride- og vandrestier. Tvismark Plantage ved dæmningen byder ligeledes på en vandrerute og et udsigtspunkt. Den nordlige del af øen er udlagt som fuglebeskyttelsesområde for de mange vadefugle i Vadehavet. Også sæler holder til her på øen, og inden for de seneste år er flere kaskelothvaler strandet på Rømø. Rømø består af 90% naturområder med store hedeområder og klitplantager, hvor træer og buske vidner om den barske vesterhavsvind. Overalt på øen kan I opleve en rig bestand af dyr og fugle.

Aktiviteter

De dejlige naturområder, der omgiver Vesterhede, indbyder til vandre- og rideture. Hos Kommandørgården Wellnesscenter ved Østerhede kan I forkæle jer selv med dampbade, tyrkisk hamambad, massage, lysterapi, zoneterapi, ansigtsbehandlinger osv. (2 km). Hos Rømø Islændercenter, ved wellnesscentret, kan både nybegyndere og øvede ryttere tage med på ridetur i skoven, i klitterne, i marsken, på stranden og over hederne. Rømø Mini-golf, lige syd for Østerhede, byder på 18 forskellige baner, petanque og kroket-anlæg (2 km). Den brede Lakolk Strand indbyder til aktiviteter, så som surfing, drageflyvning og kitebuggykørsel. Desuden kan I prøve at gå på havbunden og finde spændende ting, som tidevandet har bragt med sig. For lystfiskere er der gode fangstmuligheder i Rømø Lystfiskerparadis i Juvre. Den dejlige lystfiskersø er let tilgængelig, også med f.eks. klapvogn og kørestol (9 km). Hvert år arrangeres der løb, ringridning, drage- og jazzfestival og diverse andre aktiviteter på øen.

Attraktioner

Rømø Sommerland ved Østerby er en aktivitetspark med 40 forskellige aktiviteter for hele familien, bl.a. vandland og minigolfbane (2 km). Naturcenter Tønnisgård ved Tvismark er indrettet i en gammel stråtækt Rømøgård, og viser udstillinger om Rømøs natur og kultur (5 km). Nationalmuseet Kommandørgården ved Toftum er en totalt restaureret gård fra 1748, der viser den velstand, som kommandørerne bragte til Rømø (8 km). Danmarks ældste og mindste skole ligger også i Toftum. Den historiske skole blev benyttet i årene 1784-1874. I Juvre kan I også opleve et havegærde, som er lavet af hvalunderkæber i 1772 (9 km). Rømø Mini Museum i Lakolk fortæller om Rømøs natur gennem tiden og tidevandets indflydelse derpå (10 km). Rømø er rig på kunsthåndværkere, og på øen finder I flere gallerier, lysstøberier og keramikerværksteder.

Udflugtsmål

Skærbæk Museum er et egnshistorisk museum, der er indrettet i en tidligere købmandsgård fra 1909. Her illustreres egnens kultur og historie (22 km). På den 920 m lange bane i Skærbæk Gokart Center kan I udfordre hinanden og opleve fart og spænding. I Skærbæk Fritidscenter findes en svømmehal med bl.a. vandrutschebane, vipper, varmtvandsbassiner og sauna. Bevæg jer ind i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange (23 km). Besøg kulturbyen Løgumkloster og gå på opdagelse i det spændende kloster, som blev opført af munke i 1100-tallet (43 km). Leg viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks ældste by Ribe, og mød bl.a. vikingetidens smede, buemagere, vævere og kokke og se deres familier og hjem (41 km).
Sommerhuse i Rømø, Vesterhede