Sommerhuse i Kibæk

Sommerhus i Kibæk

Hvis I ønsker at holde ferie i et sommerhus i naturskønne omgivelser med skove og søer, er Kibæk en oplagt feriedestination. Kibæk indbyder til aktiv ferie. Her kan I spille golf, fiske i fiskesøer og Skjern Å eller vandre og cykle i naturen.
Den lille provinsby Kibæk består af to handelsgader, men er omgivet af frodig natur med hede, skove og åer. Det er et ideelt feriemål for lystfiskere og andre, som kan lide at opholde sig i naturen. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Kibæk.
I Herning finder I interessante seværdigheder, indkøbsmuligheder og spisesteder. Områdets centrale beliggenhed i Jylland betyder, at der er korte afstande til aktiviteter, udflugtsmål og flere byer.


Strande og natur ved Kibæk

Der er ingen strand direkte ved Kibæk, men det er muligt at bade i Søby Sø, som har dejligt og rent badevand. Søen ligger ca. 15 km øst for Kibæk. Fra Kibæk er der ca. 60 km til Vesterhavet og f.eks. Nymindegab Strand, hvor I finder de lange, fine sandstrande. Der findes ligeledes gode badestrande ved Ringkøbing Fjord, som ligger ca. 40 km fra Kibæk. Her er vandet lavere og mere roligt end i Vesterhavet. Ved Bork Havn Strand kan I bl.a. lære at windsurfe.
Skjern Å løber tæt forbi Kibæk og nær byen ligger plantagerne Harreskov-, Høgildgård- og Birkebæk Plantage. Plantagerne er med sine mange skovstier og gode udsigtspunkter et oplagt udflugtsmål. Ved dette skovområde kan I desuden opleve de tre bronzealderhøje 'Hjortsballehøje'. Uden for Herning ligger Knudmosen, som også et smukt område med gode vandrestier. Kølkær ved Søby Sø er et helt fantastisk naturområde med bl.a. søer, åer, skove, marker og gamle kulgrave. Fra 'Udkigspunktet' kan I se det hele lidt oppefra.


Aktiviteter

Området byder på gode muligheder for lystfiskere, idet både Karstoft Å og Skjern Å er populære fiskesteder, hvor I uforstyrret kan nyde den frodige natur. Ligeledes er fiskesøerne Højkilde Lystfiskersø og Silstrup Put & Take også et besøg værd. I kan også leje kanoer og nyde den betagende natur fra Skarrild Å, Skjern Å eller Karstoft Å. Golfspilleren har flere muligheder i området omkring Kibæk, da der findes gode golfbaner ved Ringkøbing, Herning og Ikast.
I Herning finder I mange forskellige aktivitetsmuligheder, som f.eks. svømmehal, petanque-, beachvolley- og basketballbaner samt 'Baboon City' - et aktivitetscenter for hele familien.


Attraktioner

Ved de naturskønne hedearealer og skoven ned til Karstoft Å finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret og omgivet af en dejlig, romantisk park. På stedet findes desuden en rododendronpark og en idyllisk, gammel vandmølle. Besøg 'hedens hovedstad', den hyggelige by Herning, der bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, forlystelsescentret 'Baboon City', butikker og spisesteder (13 km).
Brunkulslejrene i Søby, som sidst i fyrrerne og frem til halvfjerdserne var med til at forsyne det meste af Danmark med kul, består i dag af 3000 tdr. land med enestående natur, brunkulsgrave og et museum, som er indrettet i en af de oprindelige boliger (15 km).


Udflugtsmål

I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan I opleve, kæle for og fodre de mere end 700 dyr fra alverden lande (23 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både næsehorn og løver (42 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her er masser af aktivitetsmuligheder for hele familien (52 km).
Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (63 km).