Destination

Sunds

Sommerhusudlejning i Sunds - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sunds, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Midt i Jyllands flade hedelandskab ligger byen ved søen af samme navn; Sunds.

Generel

Sunds ligger midt i Danmark ved Sunds Sø, som er et meget populært lystfiskerområde. Den rene sø egner sig desuden også til badning og sejlads. Sommerhusene i området ligger i rekreative omgivelser omkring søen. Der er indkøbsmuligheder samt flere spisesteder i Sunds. 10 km syd for Sunds ligger Herning med alverdens aktivitetstilbud for alle i familien.

Strande

Der er mulighed for at bade i Sunds Sø. Her er der sandbund, vandet er rent og der er badebroer til rådighed. Den nærmeste Vestkyststrand er Houvig, som ligger ca. 65 km vest for Sunds. Her findes sandstrand med klitter. Dog kan områder med sten forekomme. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden.

Natur

Sunds er omgivet af fladt hedelandskab. Sunds Sø er landets største hedesø på 128 ha, og den er omgivet af en ca. 5 km lang sti, som I kan cykle eller gå på. Der er et rigt fugleliv ved søen, som desuden er meget fiskerig. Linnebjerg Bakke er en 74 m høj, fredet bakke, som er dækket af lyng og træer. Der er gode muligheder for traveture i den tilhørende plantage. Der findes et utal af søer, plantager, skove, moser, hede-, lyng- og naturområder omkring Sunds, som giver jer gode muligheder for dejlige naturoplevelser.

Aktiviteter

Der er særdeles gode fiskemuligheder i Sunds Sø. Da området omkring Sunds er fladt, er det et attraktivt cykelområde. Der er desuden gode muligheder for at spille golf på en af de 5 golfbaner, som området kan byde på, samt at fiske i Put&Take-søer, vandre i den dejlige Midt- og Vestjyske natur og sejle i kano på Storeåen.

Attraktioner

Sunds Kirke er fra 1897 og i kirkens skib findes der en model af skoleskibet 'København'. Herregården Herningsholm er Hernings ældste bygning og omgivet af volde og grave. Bygningen rummer et museum, der fortæller om den jyske hede og Steen Steensen Blicher. Området er generelt rigt på kirker, klostre, museer, gallerier, monumenter samt have- og parkanlæg.

Udflugtsmål

Besøg den hyggelige by Herning, som bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I bl.a. en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet og Brunkulsmuseet i Søby, gode shoppemuligheder og diverse spisesteder. I Jyllands Park Zoo ved Videbæk kan I møde over 700 dyr og fugle fra alverdens lande og børnene kan fodre dem (32 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (42 km). Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal (57 km). LEGOLAND, ca. 68 km fra Sunds, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien (68 km).
Sommerhuse i Sunds