Sommerhuse i Sunds

Sommerhusudlejning i Sunds - en dejlig ferie i sommerhus

Naturelskere og ikke mindst lystfiskere vil føle sig hjemme i Sunds, der ligger i det midtjyske ved søen af samme navn. Sunds Sø på 128 hektar er landets største hedesø. Hele vejen rundt om søen løber en 5 kilometer lang sti, man kan cykle eller gå på.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Sunds ligesom der er flere spisesteder. Blot 10 kilometer mod syd ligger den driftige by Herning.

Der er gode muligheder for at spille golf på en af områdets 5 golfbaner, fiske i put and take-søer, vandre eller cykle i naturen samt sejle i kano på Storåen, Danmarks næstlængste år - kun overgået af Gudenåen.

Sunds strand og natur

Det er muligt at bade i Sunds Sø. Her er sandbund og der er badebroer til rådighed. Nærmeste Vestkyststrand er Houvig, der ligger omkring 65 km vest for Sunds.

Der ligger et utal af søer, plantager, skove, moser, hede-, lyng- og naturområder omkring Sunds. Linnebjerg Bakke er en 74 m høj, fredet bakke, som er dækket af lyng og træer. Der er gode muligheder for traveture i den tilhørende plantage.

Løvbakkerne lidt nord for Herning er et fredeligt natur- og skovområde, der blandt andet

Udflugter nær Sunds

Herning, der er kendt for sine messer og koncerter, er også en god kulturby. Her er en lang række gallerier, museer og forskellige spisesteder.

Driller vejret, er det oplagt at besøge Vandkulturhuset i DGI Huset i Herning, der er en stor svømmehal med mange muligheder. Baboon City, også i Herning, er Danmarks største helårs forlystelsescenter.  

En anden stor by, det er værd at besøge er Holstebro, der er verdensberømt for Giacometti-skulpturen “Kvinde på kærre”.

I Videbæk ligger Jyllands Park Zoo, der har over 500 dyr og en række forlystelser.

Attraktioner nær Sunds

HEART

På museet HEART i Herning kan man opleve samtidskunst i verdensklasse.

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

LEGOLAND®

Forlystelsesparken LEGOLAND® ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er en kombineret løvepark og zoo, hvor man i sin bil eller i en safaribus kan komme helt tæt på dyrene.