Sommerhuse i Trans

Sommerhus i Trans

Sommerhusområdet ved Trans ligger ud til Vesterhavet i den dejlige, vestjyske natur, ca. 17 km fra Lemvig.
Trans ligger i forlængelse af den lille landsby Fjaltring, lige nord for Nissum Fjord på Jyllands vestkyst. Trans Kirke er bemærkelsesværdigt beliggende kun få meter fra Vesterhavets skrænter. Området omkring Trans er fredfyldt og naturskønt. Her er der mange aktivitetsmuligheder og for naturelskere er området ideelt. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Fjaltring, men gode indkøbsmuligheder finder I i byerne Lemvig (17 km), Struer (43 km) og Hostebro (44 km), som desuden tilbyder aktiviteter, seværdigheder og spisesteder.


Strand og natur ved Trans

Mellem Trans og Fjaltring finder I en 5 km lang fin sandstrand med klitter og skrænter, der indbyder til strandaktiviteter. Vandet er flere steder ret dybt, og der kan forekomme understrøm.
Naturen bag Trans er præget af skov, hedearealer, åer og moser. Ud mod vandet er der høje klitter og stejle skrænter, og herfra har I en flot udsigt over Vesterhavet og området. Ved de store vådområder omkring den 5 km lange Ferring Sø, som ligger ca. 4 km nord for Trans, er der et stort fugletræk. Mellem Vesterhavet og Ferring Sø er der kun ca. 1,5 km. Den 6,7 ha store Klosterhede Plantage med skovarealer, åbne hedearealer og ådale ligger ca. 10 km inde i landet.


Aktiviteter omkring Trans

Der er gode fiskemuligheder fra høfderne ved stranden i Fjaltring, i Nissum Fjord samt i områdets Put & Take fiskesøer. Der er mulighed for at komme på havfiskeri med kutter. Takket være de høje klinter, der rejser sig nord for Trans, er hanggliding og paragliding meget populære aktiviteter her.
En af de mest populære vandreture 'udsigtsruten' går fra Trans Kirke, langs stranden til Ferring by og videre langs kanten af klinten forbi Bovbjerg Fyr og tilbage til Trans. Der er gode surfmuligheder omkring Trans, både på Vesterhavet og på Nissum Fjord.
Trans Kirke fra år 1200 ligger helt ude ved Vesterhavet og er, dels på grund af sin bemærkelsesværdige beliggenhed, et besøg værd.
For golfspillere er der mulighed for at afprøve banerne hos Holstebro Golfklub, Holmsland Klit Golfklub i Søndervig, Lemvig Golfklub og Struer Golfklub.


Attraktioner i nærheden af Trans

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet 

På JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret 

Sea War Museum Jutland 

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916. 

Jesperhus 

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland. 

Hjerl Hede 

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende. 

Legoland 

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.