Destination

Trans

Sommerhusudlejning i Trans - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Trans, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet ved Trans er beliggende ud til Vesterhavet i den dejlige, vestjyske natur, ca. 17 km fra Lemvig.

Generel

Trans ligger i forlængelse af den lille landsby Fjaltring, lige nord for Nissum Fjord på Jyllands vestkyst. Trans Kirke er bemærkelsesværdigt beliggende kun få meter fra Vesterhavets skrænter. Området omkring Trans er fredfyldt og naturskønt. Her er der mange aktivitetsmuligheder og for naturelskere er området ideelt. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Fjaltring, men gode indkøbsmuligheder finder I i byerne Lemvig (17 km), Struer (43 km) og Hostebro (44 km), som desuden tilbyder aktiviteter, seværdigheder og spisesteder.

Strande

Mellem Trans og Fjaltring finder I en 5 km lang fin sandstrand med klitter og skrænter, der indbyder til strandaktiviteter. Vandet er flere steder ret dybt, og der kan forekomme understrøm.

Natur

Naturen bag Trans er præget af skov, hedearealer, åer og moser. Ud mod vandet er der høje klitter og stejle skrænter, og herfra har I en flot udsigt over Vesterhavet og området. Ved de store vådområder omkring den 5 km lange Ferring Sø, som ligger ca. 4 km nord for Trans, er der et stort fugletræk. Mellem Vesterhavet og Ferring Sø er der kun ca. 1,5 km. Den 6,7 ha store Klosterhede Plantage med skovarealer, åbne hedearealer og ådale ligger ca. 10 km inde i landet.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder fra høfderne ved stranden i Fjaltring, i Nissum Fjord samt i områdets Put & Take fiskesøer. Der er mulighed for at komme på havfiskeri med kutter. Ved Ferring Sø kan I leje jeres egen båd og sejle en tur. På grund af de høje klinter, der rejser sig nord for Trans, er hanggliding og paragliding meget populære aktiviteter her. En af de mest populære vandreture 'udsigtsruten' går fra Trans Kirke, langs stranden til Ferring by og videre langs kanten af klinten forbi Bovbjerg Fyr og tilbage til Trans. Der er gode surfmuligheder omkring Trans, både på Vesterhavet og på Nissum Fjord. For golfspillere er der mulighed for at afprøve banerne hos Holstebro Golfklub, Holmsland Klit Golfklub i Søndervig, Lemvig Golfklub og Struer Golfklub.

Attraktioner

Trans Kirke fra år 1200 er beliggende helt ude ved Vesterhavet og er, dels på grund af sin bemærkelsesværdige beliggenhed, et besøg værd. I udkanten af Fjaltring ligger det kendte kulturcenter Tuskær, hvor I bl.a. kan opleve skiftende udstillinger. I Bovbjerg, 3 km nord for Trans, finder I et rigt kunstnermiljø, et museum, et galleri samt et par forretninger og spisesteder. Det røde 26 m høje Bovbjerg Fyr ligger ved de stejle klinter. Fyret er områdets højeste punkt og herfra er det muligt at se hele 35 km væk. I Ferring, 4 km mod nord, ligger Jens Søndergaard Museet yderst på klinten. Her malede kunstneren billeder af området og i særdeleshed havet i ro og oprør. I Vejlby Sommerpark, 14 km mod nord, kan I fiske, leje rideheste, køre på frontbikes, spille minigolf og besøge dyrene i parkens kæledyrszoo.

Udflugtsmål

I Thyborøn finder I både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet (30 km). Her findes aktiviteter, udstillinger og akvarier for alle. Klap en haj, lav jeres eget tordenvejr eller start evt. en tornado. Handelsbyen Holstebro ligger 45 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige caféer og et smukt å-miljø. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (63 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (81 km).
Sommerhuse i Trans