Sommerhuse i Vrist

Sommerhus Vrist 

Sommerhusene i ferieområdet Vrist ligger i ly bag de høje klitter ud mod Vesterhavet. Husene ligger i et let kuperet naturområde. Tæt på ligger den lille by Harboøre, som ligger i området mellem Harboøre Tange og det mere bakkede område mod sydøst. Der er er mulighed for indkøb af dagligvarer i byen, ligesom der er flere spisesteder.  

Området omkring Vrist lægger op til cykel- og gåture, ligesom lystfiskere har en chance for fangst både ved havet og ved Limfjorden. Drage- og modelflyvning er populært på stranden, hvorfra det også er muligt at surfe. 

Vrist strand og natur 

Stranden ved Vrist er en børnevenlig sandstrand med klitter. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden.   

Vrist er omgivet af hav, sø og fjord, bakkede landskaber og flade lyngstrækninger. Naturen er ren, rå og uspoleret. Ud mod Vesterhavet opleves naturen som barsk, mens den er mere mild ved de frodige strandenge ud mod Limfjorden. 

Lige nord for Harboøre ligger to store lavvandede lagunesøer. Den nordligste hedder Thyborøn Fjord og den sydlige hedder Harboøre Fjord. De to laguner er et vigtigt yngleområde for en række vandfugle. Vrist Enge mellem Lemvig og Harboør består af 5 mindre søer, der ligeledes er et vigtigt fugleområde. Mod syd ligger den store sø Ferring, hvor der gode vandre- og cykelruter.   

Udflugter nær Vrist 

En hyggelig oplevelse er at tage en tur med toget. Både i Harboøre og i Vrist er der et trinbræt på den kendte linje mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn. Og man kan passende tage toget til Thyborøn, der har flere spændende oplevelser i ærmet. Eller man kan tage cyklen og køre på cykelstien, der er anlagt der, hvor jernbanen mellem de to byer tidligere løb.  

Et af de bedst kendte huse i Thyborøn er Sneglehuset, der udendørs er dekoreret med tusindvis af sneglehuse og muslingeskaller. Indvendigt er der en stor udstilling af sneglehuse og flaskeskibe. 

Der er adskillige bunkere på stranden ved Thyborøn by, og langs stranden mod syd ligger de som perler på en snor. Den største koncentration af bunkere langs hele Atlantvolden ligger lige syd for Thyborøn. 

De nærmeste større byer er Lemvig og Struer ved Limfjorden samt handels- og kulturbyen Holstebro inde i landet.  Nord for fjorden ligger den charmerende hovedstad i Thy, Thisted, der også er et besøg værd. 

Attraktioner nær Vrist 

Lemvig Museum

Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.

JyllandsAkvariet 

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret 

Sea War Museum Jutland 

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916. 

Jesperhus 

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland. 

Hjerl Hede 

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende. 

Legoland 

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.