Sommerhuse i Stauning

Sommerhus Stauning

Lige ud til Ringkøbing Fjord ligger sommerhusområderne ved Stauning. Sommerhusene ligger i et roligt og naturskønt område med fjorden på den ene side og heder og skov på den anden. Landsbyen Stauning, hvor der mulighed for indkøb af dagligvarer, ligger tæt på, og ind til Skjern, der har et godt handelsliv og flere spisesteder, er der omkring 10 kilometer.

Stauning har sin egen havn, der blev bygget sidst i 1930’erne. I dag er det stort set kun fritidsfiskere og jægere, der bruger haven, men det er stadig et hyggeligt sted at kigge forbi. På havnen ligger også et godt spisested.

Området ved den østlige den af Ringkøbing Fjord er et område med mange muligheder. Naturen omkring Stauning er også oplagt til både cykel- og spadsereture.

Den nærmeste golfbane ligger ved Dejbjerg lidt nordøst for Stauning.
For lystfiskere er kysten og den nærliggende Skjern Å et gavmildt farvand, ligesom windsurfere og kajakroere kan boltre sig på vandet.

Ringkøbing Fjord er det af de gode steder at windsurfe og at lære at windsurfe. Vandet er forholdsvis lavt og vinden er knap så kraftig som ude på Vesterhavet.

Stauning strand og natur

De gode, brede sandstrande ligger ud til Vesterhavet omkring 30 kilometer fra Stauning. Ønsker man at bade i Ringkøbing Fjord er der flere muligheder for det. Der er eksempelvis strand oppe ved Ringkøbing, Sorte Bakker Strand, samt ved Skaven, Hemmet og Bork.

Et par kilometer syd for Stauning ligger naturparken Skjern Enge, der er et smukt område med masser af fugle. Et par kilometer mod øst ligger Dejbjerg Plantage, der er et populært udflugtssted med afmærkede vandreruter.
Udflugter nær Stauning

Nogle få kilometer nord for Stauning ligger Vestjyllands Lufthavn, som i dag stort set kun bruges til skole-, taxi- og privatflyvning. I forbindelse med lufthavnen ligger Danmarks Flymuseum, der huser en stor samling af veteranfly.

Der bliver også fremstillet whisky i Stauning. Det sker hos Stauning Whisky, der blev grundlagt af en flok venner og som i dag er anerkendt for sin velsmagende whisky.

Stauning Kirke er en af områdets største og afspejler den velstand, der i gamle dage prægede sognet.

Der er flere spændende byer nær Stauning. Den mest nærliggende er Skjern, men lidt mod nord ligger den smukke, gamle by Ringkøbing.

Attraktioner nær Stauning

Bork Vikingehavn

I frilandsmuseet Bork Vikingehavn byder vikingerne velkommen til fortiden, fortæller og viser rundt.

Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus i Hvide Sande er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Den zoologiske have er en kombineret løvepark og zoo, hvor man i sin bil eller i en safaribus kan komme helt tæt på dyrene.