Sommerhuse i Blåvand, Ho

Sommerhus Blåvand, Ho

Ho er et populært ferieområde ved Ho bugt, tæt på Vesterhavet og ikke mindst feriebyen Blåvand.
Sommerhusområdet ligger i et naturområde med beplantning og lidt skov. Selve landsbyen Ho er velbevaret og ligger ud til bugten omgivet af eng- og skov.

Det er oplagt at trække på de mange tilbud i Blåvand, der har alt det, en ferieby skal have. Blåvand er hyggelig med et utal af butikker og gode spisesteder. Strandene er fænomenale, og der er mange muligheder for aktiviteter.

Men Ho har selv en del at byde på. Der er en glimrende 18 hullers golfbane i udkanten af byen, ligesom der er kirke og kro i landsbyen. Lystfiskerne kan - udover Ho bugt og Vesterhavet - prøve at få en fisk på krogen i en af de nærliggende put and take-søer. Der er et tropisk badeland i forbindelse med Ho Ferie- og Aktivitetscenter.
Ho er omgivet af klitplantager, hvor der er afmærkede ruter til vandrere og cylister.

Ho strand og natur

Fra Ho er der omkring 3 km til sandstranden på Skallingen og 5 km til Blåvands vesterhavsstrande. Skallingen har skøn hvid sandstrand, som man skal gå et stykke fra en parkeringsplads for at komme ud til. Strandene ved Blåvand er noget helt særligt. De er brede og med kridhvidt sand. De specielle forhold, der findes på sydstranden, skyldes Horns Rev, der strækker sig 40 kilometer ud i Vesterhavet og nærmest danner en lagune. Det betyder at dette område er særdeles børnevenligt. På Blåvand nordstrand er vidtstrakte klitlandskaber, hvor der er lune gryder med læ for vestenvinden.

Ho Bugt er den nordligste del af Nationalpark Vadehavet. Skallingen, der er en fredet halvø, er en lille naturperle, hvorfra der er udsigt til både Esbjerg og Fanø. Mange trækfugle tager en pause på Skallingen for at hvile og spise. Her er der muligheder for, til fods, at komme helt ud på spidsen og opleve sælerne boltre sig i de dybe tidevandsløb

I mange år var Filsø, der engang var Jyllands største sø, afvandet og omlagt til pløjemarker. Men i I 2012 vendte den hidtil tørlagte sø tilbage. Omkring den genskabte sø er anlagt cykel- og vandrestier, ligesom der er bygget fire fugletårne ved søens bredder. I Filsø findes der i dag flere søplanter end i nogen anden dansk sø, og det går fremad med bestandene af gedde, aborre, ål, skalle og brasen.

Tæt ved Filsø ligger Kærgaard Plantage, hvor man kan finde løvklitterne. Det, der ligner et lavt buskads, er i virkeligheden toppen af egetræer, der er syv-otte meter høje. Stammerne er skjult af den massive sandflugt, der tidligere hærgede vestkysten.

Udflugter nær Ho

Blåvandshuk Fyr er 39 meter højt, men placeringen på toppen af en klit gør, at det stikker 55 meter op i luften. Fra toppen af fyret er der en fantastisk udsigt over Vesterhavet og hele området omkring Blåvand.
Blåvand har sin egen zoo med omkring 400 dyr fordelt på omkring 80 arter. Blandt dyrene er fugle, løver, zebraer, strudse, losser og aber.

Byerne Oksbøl, Varde og Esbjerg har meget at vise frem. Der er gode handelsmuligheder og ikke mindst nogle fine museer i alle tre byer. Fra Esbjerg er det muligt at tage en smuttur til Fanø. Det tager blot 10 minutter hver vej.

Attraktioner nær Ho

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.