Destination

Borris

Sommerhusudlejning i Borris - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Borris, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Et sommerhus i Borris i den frodige, midtjyske natur med bakker, skov, søer og åer er ideelt for naturelskere og lystfiskere. Her kan I fiske i fiskesøer og Skjern Å, bade i de rene søer eller vandre og cykle i den smukke, uspolerede natur.

Generel

Den hyggelige landsby Borris er omgivet af et dejligt hedelandskab med skov og å. Et ideelt udgangspunkt for en afslappende ferie i særdeles naturskønne omgivelser. Der er gode indkøbsmuligheder i byen og det er muligt at spise på byens hotel. Fra Borris er der ca. 12 km til Skjern, 20 km til Ringkøbing Fjord og 40 km til Vesterhavet. Områdets centrale beliggenhed betyder, at der ikke er langt til forskellige aktiviteter og udflugtsmål.

Strande

Den nærmeste strand finder I ved Ringkøbing Fjord, ca. 20 km fra Borris. Her kan I bade og windsurfe i det rolige, lave vand. Ønsker I at bade ved nogle af Europas bedste strande, så ligger Vesterhavet ca. 40 km. herfra. Ved f.eks. Nymindegab Strand kan I opleve de lange, fine sandstrande med klitter og Blåt Flag.

Natur

Den smukke og frodige natur omkring Borris er præget af lyngklædte hedearealer, åer og marker. Den nærliggende, kønne sø, Kulsøen, er et naturreservat med et rigt fugleliv. Bl.a. holder svaner og ænder til her. Borris Hede er et varieret naturområde med plantager, lyngarealer og Omme Å-dalen. Her findes et utal af sjældne planter og et rigt dyreliv. På området findes desuden 14 gravhøje fra perioden 2800 til 2400 f.Kr. og 5 milesten fra perioden 1691-1697. I Ejstrup Plantage kan I fra Skjernådalens udsigtsplatform opleve den storslåede udsigt over området.

Aktiviteter

Der er rige muligheder for lystfiskere i dette område. Bl.a. er den fiskerige Skjern Å meget kendt for sine gode fiskemuligheder. Åen er omgivet af køn, afvekslende og uforstyrret natur, som I kan nyde imens I fisker. Desuden findes der flere Put & Take fiskesøer i området. Ønsker I at spille golf, kan I bl.a. afprøve banerne hos Åskov Goflklub i Sønder-Felding eller Dejberg Golf Klub ved Skjern. I kan desuden bowle, køre gokart, spille tennis, tage i svømmehal, windsurfe på Ringkøbing Fjord eller leje kanoer og nyde den betagende natur fra Skarrild Å, Skjern Å eller Karstoft Å.

Attraktioner

Borris Kirke er en landsbykirke fra det 11. århundrede med meget romansk interiør. På egnsmuseet Rækker Møllegård ved Skjern kan I se en samling af gamle brugsting, et 200 år gammelt stuehus og en mindestue for Søren Kierkegaardsslægten. Oplev folkeminder og krigshistorie på Skarrild-Karstoft museum og lokalarkiv. Området er desuden rigt på stengrave, jættestuer og dysser fra den yngre stenalder.

Udflugtsmål

I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan I opleve, kæle for og fodre de mere end 700 dyr fra alverden lande (31 km). Besøg 'hedens hovedstad', den hyggelige by Herning, der bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, Brunkulsmuseet i Søby, gode shoppemuligheder og diverse spisesteder (33 km). Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord. Fugle fra hele Skandinavien tager ophold her på deres rejser mellem vinterkvarter og ynglepladser. Et storartet natursceneri venter jer (48 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien (51 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både næsehorn og løver (56 km).
Sommerhuse i Borris