Sommerhuse i Skarrild

Sommerhus i Skarrild

Den lille landsbyby, Skarrild ligger midt i Jyllands smukke hedelandskab, og er et ideelt feriested for naturelskere og lystfiskere.
Igennem Skarrild løber Skjern Å, som er en af årsagerne til det smukke og frodige landskab, som området byder på. De mange søer, vandløb og åer gør egnen omkring Skarrild attraktiv for lystfiskere. Byen ligger ikke langt fra Herning og Brande, som begge tilbyder interessante seværdigheder, aktiviteter og indkøbsmuligheder.


Strande og natur i nærheden af Skarrild

Fra Skarrild er der ca. en times kørsel til Vesterhavet og f.eks. Nymindegab Strand, hvor I finder de lange, fine sandstrande. Der findes ligeledes gode badestrande ved Ringkøbing Fjord, som ligger ca. 50 km fra Skarrild. Ved Bork Havn Strand kan I lære at windsurfe.
Skarrild ligger midt på Jyllands naturskønne hede, omgivet af skove, åer og søer. Skarrild Å løber gennem byen, og munder ud i den fiskerige å Skjern Å, der bugter sig gennem ådalen og det fredelige naturområde. Karstoft Å løber ligeledes tæt ved Skarrild. Nær Skarrild ligger Birkebæk Plantage, som med sine mange skovstier og gode udsigtspunkter er et oplagt udflugtsmål. Ved dette skovområde kan I desuden opleve de tre bronzealderhøje 'Hjortsballehøje'.


Aktiviteter nær Skarrild

Området byder på gode muligheder for lystfiskere, idet både Karstoft Å og Skjern Å er populære fiskesteder, hvor I uforstyrret kan nyde den frodige natur. Ligeledes er fiskesøerne Højkilde Lystfiskersø og Silstrup Put&Take også et besøg værd. Er I ikke til at fiske, kan I leje kanoer og nyde den betagende natur fra Skarrild Å, Skjern Å eller Karstoft Å. Der er ved broen i Skarrild anlagt et kanorast. Området kan byde på flere gode golfbaner, og kun få km fra Skarrild ligger Åskov Golfklub.
Attraktioner tæt på Skarrild
Skarrild Kirke er en af Danmarks ældste kirker, og på kirkegården ligger engelske piloter fra et nedskudt krigsfly begravet. Oplev folkeminder og krigshistorie på Skarrild-Karstoft museum og lokalarkiv. I Hesselvig Plantage, et par km øst for Skarrild ligger Danmarks eneste bevarede tjæreovne. Stedet er i dag et yndet udflugtsmål. Ved de smukke hedearealer og skoven ned til Karstoft Å finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret. På stedet findes desuden en rododendronpark og en idyllisk, gammel vandmølle.
Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord. Fugle fra hele Skandinavien tager ophold her på deres rejser mellem vinterkvarter og ynglepladser. Et storartet natursceneri venter jer (50 km).


Udflugtsmål tæt på Skarrild

Besøg 'hedens hovedstad', den hyggelige by Herning, der bl.a. er kendt som tekstil-, messe- og kulturby. Her finder I en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, Brunkulsmuseet i Søby, gode shoppemuligheder og diverse spisesteder (22 km).
I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan I opleve, kæle for og fodre de mere end 700 dyr fra alverden lande (31 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både næsehorn og løver (40 km). Legoland, der ligger ca. 50 km fra Skarrild, har masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.