Sommerhuse i Hoven

Sommerhus i Hoven

Hoven er en hyggelig og aktiv landsby i den smukke, vestjyske natur. Byen ligger 17 km øst for Tarm og er omgivet af hede, plantager, et utal af åer, marker, grønne områder og små skove. De mange åer og søer i området giver gode betingelser for lystfiskere.

Strande og natur nær Hoven

Da Hoven ligger i hjertet af Danmark, har landsbyen ingen kyst eller badestrand. Hvis I ønsker at bade, kan I tage til Ringkøbing Fjord og nyde det lave, rolige vand (40 km). Vesterhavet ligger omkring 60 km eller cirka en times køretur mod vest og byder på lange, fine sandstrande.
En 50 kilometer lang å-strækning snor sig gennem den idylliske natur, der omgiver Hoven. Hoven er omgivet af store, åbne hedearealer og plantager. I kan blandt andet vandre i Sønder Grene Plantage, Hejmdal Plantage, Påbøl Plantage, Hårkær Plantage, Sønder Omme Plantage og Tirsbjerg Plantage, som indeholder Danmarks største bestand af kronvildt. Plantagerne er smukke på alle årstider. Både Hoven Å og Omme Å snor sig gennem den nordlige del af Hoven. Et utal af andre, fiskerige åer løber gennem det uspolerede landskab omkring Hoven. Lige øst for Hoven kan I se en koloni af fiskehejrer. På samme sted yngler også duehøge, grønspætter, sortspætter og ravne.


Aktiviteter ved Hoven

Området er et paradis for lystfiskere, da der findes et utal af fiskerige åer og Put & Take fiskesøer her. Golfspillere kanafprøve banerne hos Åskov Golfklub i Sønder-Felding (12 km) eller Skærbæk Mølle Golfklub i Ølgod (12 km).

Udflugtsmål nær Hoven

På Hoven Landsbymuseum kan I se udstillinger om den vestjyske natur og om hvordan det fattige hedesogn har udviklet sig til en velfungerende landsby. På Grindsted Museum kan I lære mere om lokalområdet og dets historie. Grindsted har desuden et Besættelsesmuseum, hvor I kan få indblik i besættelsestidens dagligdag (19 km). Besøg Museumsgården Karensminde ved Grindsted. I kan undersøge den gamle går i ro og mag eller opleve de travle aktivitetsdage med mange gæster her (20 km).


Attraktioner omkring Hoven

Ved de naturskønne hedearealer og skoven ned til Karstoft Å finder I den tidligere herregård Skarrildhus, der i dag er smukt restaureret og omgivet af en dejlig, romantisk rododendronpark med en idyllisk, gammel vandmølle (20 km). Legoland byder på flere end 50 aktiviteter med fart og spænding (36 km). Besøg ’hedens hovedstad’, den hyggelige by Herning. Her finder I blandt andet en lang række gallerier, Steen Steensen Blicher Museet og forlystelsescentret Baboon City (38 km).
Givskud Zoo er en kombineret løvepark og zoo. Her kommer helt tæt på løver, næsehorn, aber, elefanter, zebraer, giraffer, bisoner, alpakaer, ulve og mange, mange andre vilde dyr i deres naturlige omgivelser (43 km).