Destination

Thyborøn

Sommerhusudlejning i Thyborøn - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Thyborøn, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Thyborøn er skønt beliggende ved Vesterhavet og byder på en bred sandstrand med bunkere og høje klitter, et hyggeligt bymiljø med havn, butikker og seværdigheder for hele familien. Sommerhusene i Thyborøn er byhuse, som ligger i gåafstand til by, strand og attraktioner.

Generel

Thyborøn ligger på toppen af en smal tange - lige mellem Vesterhavet og Nissum Fjord - i den nordlige del af Vestjylland. I den hyggelige ferieby finder I en stor fiskerihavn, en stemningsfuld marina, gode indkøbsmuligheder, flere spisesteder og mange, interessante attraktioner. Der er færgeforbindelse fra Thyborøn til Agger Tange mange gange dagligt. Thyborøn er omgivet af hav, fjord og enestående fugleområder. Her finder I fred, ro, høj himmel og frisk luft fra Vesterhavet. Området henvender sig fortrinsvist til familier med børn, lystfiskere og fugleentusiaster. De nærmeste større byer er Thisted (48 km), Hanstholm (60 km) og Skive (78 km).

Strande

Tæt ved havnen i Thyborøn ligger den dejlige, børnevenlige badestrand med sandbund. Stranden er afskærmet af tanger og høfder og har små klitter bagved. Vandkvaliteten er god, hvilket det Blå Flag også vidner om, og stranden indbyder til diverse strand- og vandsportsaktiviteter. Efter opholdet på stranden kan I gå tur langs strandpromenaden. Drage- og modelflyvning er populære aktiviteter på stranden. Desuden er det ideelt at vandre her på alle årstider.

Natur

Sommerhusområdet er omgivet af rene, uspolerede og enestående naturområder. De varierede naturområder med bl.a. hedearealer og klitplantager indbyder til vandre- og cykelture - evt. langs vandet. Undervejs vil I opleve nogle helt fantastiske udsigter over vandet og området. På Harboøre Tange (mellem Thyborøn og Harboøre) finder I et stort, fredet vådområde, hvor I kan opleve et rigt fugle- og dyreliv. Tager I færgen fra Thyborøn til Agger Tange kan I undervejs observere en sælkoloni. Agger Tange, på den anden side af fjorden, er ligeledes et fugleeldorado. De fredede, lavvandede områder, de store lagunesøer og vaderne på tangens østside giver gode yngle- og fødesøgningssteder for mange vandfugle. Tangen er desuden en vigtig rasteplads for mange fuglearter på forårs- og efterårstræk.

Aktiviteter

Thyborøn er et lystfiskerparadis! I kan fiske fra kysten, fra Harboøre Tange, fra høfderne, i kanalen, ved havnen, på havet, ombord på en fiskekutter, eller i baglandets Put & Take fiskeparker. Der arrangeres sejlture i fjorden og på havet fra Harboøre havn sommeren igennem. Golfspillere har mulighed for at afprøve banerne hos Lemvig Golfklub (24 km), Struer Golfklub (48 km), Nordvestjysk Golfklub i Thisted (48 km) og Han Herreds Golfklub i Fjerritslev (90 km). Området byder desuden på gode surfmuligheder.

Attraktioner

Kystcentret Thyborøn er Vestkystens største oplevelses- og formidlingscenter for hele familien. Her kan I eksperimentere med bølger, strømme, tidevand, vind, kviksand og stormfloder samt lære mere om naturens kræfter. Sneglehuset er et helt 'almindeligt' hus, der er dekoreret med millioner af strandskaller og sneglehuse - både indvendigt og udvendigt. I Jyllands Akvariet kan I klappe en haj på hovedet, holde en krabbe, røre ved kranier og knogler fra hvaler, gå ombord i en fiskekutter og se en stor samling rav. Thyborøn Fæstningen var et af Danmarks største fæstningsanlæg og består af resterne af 64 bunkers fra 2. verdenskrig. I 'Den gamle Smedie' udstilles kunst og kultur. Thyborøn Ølsamling er en privat samling af mere end 7000 øl fra 74 lande og mere end 3000 forskellige bryggerisouvenirs. Fiskeri- og Redningsmuseet informerer om områdets historie indenfor fiskeri og redningsvæsen. 'De røde barakker' indeholder en maritim udstilling, et glaspusteri, et bolcheri og en café.

Udflugtsmål

Tag med færgen fra Thyborøn til Agger, der med sin nybyggerstil i en barsk natur danner kontrast til andre Limfjordsbyer. 'De sorte huse' i Agger viser en udstilling om kystsikringens historie (12 km fra færgelejet). Besøg Harboøre Kirke og Kirkegård, hvor I kan opleve mindesmærker for omkomne redningsfolk, fiskere samt tyske, engelske og russiske søfolk (10 km). I Vejlby Sommerpark kan I fiske, leje rideheste, køre på frontbikes, spille minigolf og besøge dyrene i parkens kæledyrszoo (16 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er Nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (53 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (74 km).
Sommerhuse i Thyborøn