Destination

Skærbæk

Sommerhusudlejning i Skærbæk - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Skærbæk, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Her kan I holde ferie i dejlig natur ved Vadehav og Vesterhav.

Generel

Skærbæk er en livlig og atmosfærefyldt by med museer, seværdigheder, aktiviteter, grønne områder, mange spisesteder og gode indkøbsmuligheder. Byen er beliggende ved Jyllands sydvestkyst - direkte ved den 10 km lange dæmning, som fører over til Rømø. Skærbæk er omgivet af det enestående Vadehav, vådområder med et rigt fugleliv, marker, plantager og små, hyggelige lokalsamfund i det grønne bagland. De mange seværdigheder, den unikke natur og de alsidige aktivitetsmuligheder gør dette område til en ideel feriedestination for fugleentusiaster, lystfiskere, naturelskere og familier med børn.

Strande

Skærbæk er beliggende helt ud til det fuglerige Vadehav med strandenge, og 19 km herfra ligger en af Europas skønneste badestrande - den 15 km lange Lakolk Strand på vestsiden af Rømø. Her kan I køre i bil helt ned til strandkanten. Dog findes der også bilfri områder. Den børnevenlige, fine, helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbund, klitter og Blåt Flag. Det usædvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellem 1,5 og 6 km - hvilket indbyder til diverse strandaktiviteter. F.eks. er petanque, kittebuggykørsel, drageflyvning og windsurfing meget populære aktiviteter her. Der er stor forskel på ebbe og flod, og 2 gange i døgnet skifter vandstanden markant. Vær derfor forsigtig med at parkere bilen for tæt på vandet. 25 km mod syd findes en sandbadestrand ved Emmerlev Kiev. Her er stranden børnevenlig med sandbund og lavt vand. Herfra har I desuden en fantastisk udsigt over Vadehavet og øerne Sild og Rømø.

Natur

Skærbæk er omgivet af naturskønne områder i form af Vadehavet med marsk, strandenge, store vådområder og et rigt fugleliv samt en frodig natur bag kysten med hedelandskaber, skove, plantager, søer, åer, landbrugsjord og græssende dyr. Det særprægede naturlandskab med marsken og Vadehavet findes ikke andre steder i verden. Oplev marsken til fods eller på cykel og bliv fascineret af den barske, men utroligt fugle- og dyrerige natur. Ofte kan I kan være heldige at se sæler, som opholder sig i de vestligste dele af Vadehavet. Bag Vadehavets diger, umiddelbart syd for Skærbæk, ligger Ballum Enge, og her kan I opleve svaner, gæs og viber. Hvert forår og efterår kan I desuden være heldige at opleve det uforglemmelige fænomen 'sort sol'. En million stære samles kort før solnedgang, og udfører, ifølge de lokale, et drama på himlen. På Rømø, på den anden side af den 10 km lange dæmning, kan I opleve hedeområder, klitplantager, en enestående, bred sandbadestrand samt et rigt dyreliv.

Aktiviteter

På den 920 m lange, udendørs bane i Skærbæk Gokart Center kan I udfordre hinanden og opleve fart og spænding. Skærbæk Fritidscenter indeholder et bowlingcenter, skydebaner, legerum, boldbaner samt en svømmehal med bl.a. vandrutschebane, vipper, varmtvandsbassiner og sauna. Fra Naturcenter Tønnisgård på Rømø kan I deltage i et utal af guidede natur-ture året rundt. Der findes flere naturskønne golfbaner i Sønderjylland, bl.a. i Arrild (17 km), Ribe (22 km), Toftlund (24 km) og Tønder (27 km), som byder på udfordringer for både begyndere og øvede. Skærbæks beliggenhed ved Vadehavet, åer og søer giver gode betingelser for lystfiskeren. På Rømø indbyder den brede Lakolk Strand til aktiviteter, så som badning, solbadning, boldspil, surfing, drageflyvning, kitebuggykørsel samt vandre- og rideture. Desuden kan I prøve at gå på havbunden og finde spændende ting, som tidevandet har bragt med sig.

Attraktioner

Skærbæk Museum er et egnshistorisk museum, der er indrettet i en tidligere købmandsgård fra 1909. Her illustreres egnens kultur og historie. Galerie Erz er etableret i en gammel skovridderbolig på hovedvejen og viser skiftende udstillinger af malerier, tegninger og fotos. Bevæg jer ind i jernalderens verden i temaparken Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Centret rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, grave og underjordiske gange. Her kan I se hvordan man levede i jernalderen (2 km). Oplev de gamle Trøjborg slotsruiner ved Bredebro, hvor det siges at tidligere ejere spøger om natten (12). Besøg Rømø med Europas bredeste sandstrand, dejligt badevand, charmerende, stråtækte Rømøgårde, hyggelig ø-stemning og mange seværdigheder, som f.eks. Rømø Mini Museum, Naturcenter Tønnisgård, Nationalmuseet Kommandørgården og Rømø Sommerland (15 km). Besøg kulturbyen Løgumkloster med det spændende kloster, som blev opført af munke i 1100-tallet (18 km).

Udflugtsmål

Leg viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks ældste by Ribe, og mød bl.a. vikingetidens smede, buemagere, vævere og kokke og se deres familier og hjem (22 km). I Tønder kan I opleve den hyggelige stemning i Danmarks ældste købstad med de interessante, historiske museer og de mange gode spisesteder (27 km). Højer Mølle- og Marskmuseum har til huse i Danmarks største hollandske mølle og viser en udstilling om stormflod og livet i marsken (30 km). Den gamle middelalder- og renæssance slotskirke i Møgeltønder (30 km) og slotsparken omkring Schackenborg er også et besøg værd. LEGOLAND 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på 50 aktiviteter, fart, spænding, riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (90 km).
Sommerhuse i Skærbæk