Sommerhuse i Skærbæk

Sommerhus Skærbæk

Syd for Ribe og helt tæt på dæmningen over til Rømø ligger Skærbæk, der også kaldes porten til Rømø. Skærbæk er en stationsby, med togforbindelse til Tønder og Esbjerg. Det er muligt at handle dagligvarer i byen, der også har flere spisesteder. Skærbæk ligger naturskønt med marker og plantager til den ene side og Vadehavet til den anden.

I udkanten af Skærbæk ligger det helt specielle Marsk Tårnet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Vadehavet.

Der er gode mulighed for at holde en aktiv ferie i og omkring Skærbæk, som har rigtig meget forskelligt at byde på.

Er man vild med motorsport ligger en af Jyllands bedste gokartbaner i Skærbæk, mens Skærbækcentret tilbyder en række aktiviteter, der spænder fra svømmebassin til bowlingbaner.

Der ligger flere golfbaner nær Skærbæk, mens beliggenheden ved Vadehavet, åer og søer betyder, at lystfiskere har fine forhold. I området er der også en række vandre- og cykelruter.

Skærbæk strand og natur

De bedste strande nær Skærbæk ligger på Rømø, hvor biler er velkomne på stranden. Den 15 km lange Lakolk Strand ligger på vestsiden af Rømø. Stranden er ualmindelig bred, så der er rig mulighed for at være aktiv med kittebuggykørsel, drageflyvning eller windsurfing.

Vadehavet mod vest er et af verdens vigtigste vådområder. Hvert år passerer over 10 millioner fugle forbi Vadehavet, ligesom man i Vadehavet finder landets største bestand af spættet sæl.

Bag digerne umiddelbart syd for Skærbæk ligger Ballum Enge, hvor man kan opleve svaner, gæs og viber. Forår og efterår kan man være heldig at overvære fænomenet “sort sol”, hvor tusindvis af skære flyver så tæt i flok, at de nærmest formørker sol.

Udflugter nær Skærbæk

En tur til Mandø er en stor oplevelse. Det er den eneste ø i Danmark, der kun kan nås ved lavvande. Man kan køre i egen bil, eller lade sig transportere i en traktorbus.
Vadehavet nærmest bugner af østers. Du kan finde dem på egen hånd, men det nemmeste er at tage med på en af de mange østerssafarier, der arrangeres i sæsonen, som strækker sig fra oktober april.

En af de mest driftige byer i Jylland, Esbjerg, har et godt handelsliv, museer samt adskillige cafeer og restauranter.

Danmarks ældste by, Ribe, er også indenfor rækkevidde. Den har et historisk centrum, en domkirke og adskillige museer.

Tønder mod syd er også en spændende by at besøge. Den er blandt andet kendt for sit gode handelsliv og sit hyggelige centrum. I Tønder kan man også se nærmere på den danske arkitekt Hans J. Wegner møbler, der er udstillet på et museum i byens gamle vandtårn.

Attraktioner nær Skærbæk

Legoland

Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.

Tirpitz

Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.

FLUGT

FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.


Ribe VikingeCenter

Et besøg på Ribe VikingeCenter er en rejse over 1.300 år tilbage i tiden til dengang vikinger herskede i Ripa (Ribe).

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.