Destination

Houstrup

Sommerhusudlejning i Houstrup - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Houstrup, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Houstrup, er I omgivet af Vesterhavet og det grønne klitlandskab i Blåbjerg Klitplantage. Ferieområdet Houstrup indbyder til hyggelig og aktiv familieferie. Her bor I midt i naturen og alligevel tæt ved områdets byer og seværdigheder.

Generel

Houstrup er et dejligt feriested i fredfyldte omgivelser. Sommerhusområdet ligger et par kilometer fra den lange, hvide sandstrand, lige bag den smukke Blåbjerg Klitplantage; et stort fredet naturområde med pragtfulde klitter, blå søer, lyngklædte hedearealer og dejlig skov. I Houstrup findes en dagligvarebutik samt en restaurant. 7 km syd for Houstrup ligger den hyggelige og stemningsfulde ferieby Henne. Her findes flere restauranter og caféer samt et diskotek. Desuden er der mulighed for at benytte vandland og minigolfbane.

Strande

Houstrup Strand er en bred, hvid sandstrand med høje klitter. Mellem stranden og feriehusområdet er der et stort fredet hede- og klitområde med åben fyrskov. Biler er ikke tilladt på stranden. Drageflyvning er en populær aktivitet her.

Natur

Mellem Vesterhavet og feriehusområdet ligger en af Danmarks største plantager, Blåbjerg Klitplantage, der med lyng, skov og krat er skabt til lange cykel-, ride- eller vandreture. Det Blå Bjerg, som plantagen er opkaldt efter, er landets højst beliggende klit, som ligger 64 m over havets overflade. Den fredede Lønborg Hede lige nord for Houstrup giver en særpræget naturoplevelse, da området aldrig har være opdyrket. I dette uspolerede område findes et rigt fugle- og planteliv. Området omkring Houstrup er et mekka for fugleinteresserede. Tipperhalvøen ligger i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord og er rasteplads for tusindvis af vadefugle, ænder og gæs.

Aktiviteter

I Blåbjerg Plantage finder I fred og ro og storslåede muligheder for at gå på oplevelse i den skønne natur langs de mange skov- og naturstier - enten til fods eller på cykel. Langs havet og fjorden i Ringkøbing finder windsurfere nogle af Europas bedste forhold. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. For lystfiskere er der gode muligheder ved kysten, i Ringkøbing Fjord samt i områdets åer og søer. Der findes 4 18-hullers golfbaner i området; ved Henne, Ho, Varde og Esbjerg. Desuden er kanosejlads, minigolf og ridning populære aktiviteter omkring Houstrup.

Attraktioner

På hvalmuseet i Nymindegab kan I se skelettet af en 12 m lang kaskelothval, som i 1990 strandede på stranden ved Nymindegab. Blåbjerg Egnsmuseum fortæller egnens historie fra oldtiden og frem til vore dage. I Henne by findes lysestøberier, glaspustere, ravsliberier samt antikvitetsforretninger. Tirpitz-stillingen i Blåvand er en genåbnet bunker, der viser en udstilling om stillingens rolle i det tyske kystforsvar.

Udflugtsmål

Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøen i bunden af Ringkøbing Fjord. Fugle fra hele Skandinavien tager ophold her på deres rejser mellem vinterkvarter og ynglepladser. Et storartet natursceneri venter jer. LEGOLAND, ca. 75 km fra Houstrup, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både næsehorn og løver. Besøg Esbjerg og oplev kunstmuseet, Fiskeri- og søfartsmuseet, gallerierne osv. Fra Esbjerg kan I også sejle til Fanø på 10 min. Øen er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og de enestående badestrande bestemt et besøg værd.
Sommerhuse i Houstrup